Grote of kleine bedragen?

17 november 2019 1 Door Marìs

Grote of kleine bedragen? Je kunt in grote bedragen denken wat je wilt verdienen, of in kleine bedragen. Wat is jouw mindset?

Grote of kleine bedragen?

Grote of kleine bedragen? Je kunt in grote bedragen denken wat je wilt verdienen, maar ook in kleine bedragen. Het loont heel erg om te kijken naar de sector waarin je zit en de omgeving waarin je bedrijf zich bevind.

Leestip: Geld verdienen via internet!

Je kunt in groot geld denken, dat je alleen maar gaat voor zoveel mogelijk hoge bedragen binnen halen. Maar je kunt ook gaan voor veel kleine hoeveelheden binnenhalen. Het is niet te zeggen dat je met die grote hoeveelheden bij elkaar opgeteld meer geld kunt verdienen dan met de kleine bij elkaar opgeteld. Soms loont het juist meer om voor de kleine bedragen te gaan, want meer mensen zijn bereid om een klein bedrag uit te geven. En als je er dan voor kunt zorgen dat heel veel mensen een klein bedrag uitgeven, dan kun je ook aardig wat inkomsten genereren.

Zo vertelde een collega van mij laatst een mooi verhaal over haar vader. Die had vroeger een slagerij. Hij zat met zijn slagerij in een armere buurt van de stad dan andere slagerijen. Hij zei dan; ik kan mezelf wel vergelijken met die anderen, die veel geld voor hun producten vragen, maar dan ben ik binnen de kortste keren failliet, want de mensen in deze buurt (lees; studenten) die kunnen dat niet betalen. Die komen niet naar mij toe als ik veel geld vraag.

Dus kocht hij goedkoop zijn vlees in (wel goede kwaliteit) en bood het ook goedkoop aan voor de klanten. En geloof het of niet; het werkte. De mensen kwamen naar de slagerij en kochten dan bij hem. En als je dan toch al bij de slagerij bent, tja dan neem je ook maar gelijk dit of dat nog extra mee.

Zo was dat dus zijn manier van zijn bedrijf goed laten draaien. En zo leerde hij zijn kind om niet altijd alleen in groot geld te denken en op het grote geld af te gaan, maar om ook de kleine bedragen te waarderen. Want ook met (veel) kleine bedragen kun je (heel) veel verdienen. Als je je product maar aan de man (of vrouw!) krijgt.

Leestip: Sparen, hoe ik begon met niks!

Hoe denken jullie hierover? Ben je ervan overtuigd dat je alleen maar leuk kunt verdienen met grote hoeveelheden? Of juist door voor het kleinere te gaan? Ik vond het wel een mooi inspirerend verhaal en ben zelf ook van de kleinere hoeveelheden. Met alles wat ik doe verdien ik kleine beetjes geld, maar alles samen bij elkaar opgeteld is het toch altijd een mooi bedrag per maand!