Sparen, hoe ik begon met niks

Sparen, hoe ik begon met niks

15 maart 2018 15 Door Marìs

Sparen hoe ik begon met niks. In het artikel van vandaag vertel ik jullie over sparen en hoe ik begon met niks.

Sparen hoe ik begon met niks

Sparen, hoe ik begon met niks

Sparen, hoe ik begon met niks. Wanneer je begint met sparen heb je waarschijnlijk nog niks. Of maar een klein bedrag. Zelf spaarde ik altijd alleen maar om geld uit te geven en niet om écht te sparen. Ik had geen geld voor noodsituaties.

Een paar maanden geleden besloot ik dat daar verandering in moest komen. Mijn knop ging om. Al een hele tijd veroorzaken diverse buren hier in deze flat overlast. Maar omdat de flat uit meerdere delen bestaat die wel aan elkaar vastzitten kun je niet alle deuren langs om te kijken waar het weg komt. En dus kun je die mensen er ook niet op aanspreken, want je weet gewoon niet waar het weg komt. Tijd om te verhuizen dus! En dit is niet de enige reden om te willen verhuizen, maar wel degene die nu het zwaarste weegt.

Had ik nu spaargeld gehad, dan had ik al meteen kunnen verhuizen, maar omdat ik dit niet heb, kan dat niet. Daarom ging bij mij de knop om. Ik moet ervoor gaan zorgen dat ik spaargeld op ga bouwen. In eerste instantie om hier weg te kunnen, maar daarna ook voor noodsituaties.

Zo kwam het dat ik met niks begon. Inmiddels staat de eerste 100 euro op mijn spaarrekening. Ik verdien met mijn part time baan niet mega veel geld en wat ik verdien dat verschilt elke maand, maar alles wat ik kan missen gaat naar de spaarrekening! Eind dit jaar wil ik op dit artikel terug komen om jullie te vertellen hoeveel ik inmiddels al weg heb kunnen sparen!

Leestip: Als starter een woning kopen?

Spaar jij ook om te sparen? En hoe en wanneer begon jij daarmee? Zelf begon ik daar dus (te) laat mee en dat wil ik nooit meer meemaken. Daarom blijf ik vanaf nu sparen. Hoe sta jij hier tegenover? Laat het achter in de reacties!