Sparen, hoe ik begon met niks

Sparen, hoe ik begon met niks. In mijn vorige artikel konden jullie lezen hoe je je maandelijkse vaste lasten omlaag kunt krijgen. In het artikel van vandaag vertel ik jullie over sparen en hoe ik begon met niks.

Sparen, hoe ik begon met niks

Sparen, hoe ik begon met niks

Sparen, hoe ik begon met niks. Wanneer je begint met sparen heb je waarschijnlijk nog niks. Of maar een klein bedrag. Zelf spaarde ik altijd alleen maar om geld uit te geven en niet om écht te sparen. Ik had geen geld voor noodsituaties.

Een paar maanden geleden besloot ik dat daar verandering in moest komen. Mijn knop ging om. Al een hele tijd veroorzaken diverse buren hier in deze flat overlast. Maar omdat de flat uit meerdere delen bestaat die wel aan elkaar vastzitten kun je niet alle deuren langs om te kijken waar het weg komt. En dus kun je die mensen er ook niet op aanspreken, want je weet gewoon niet waar het weg komt. Tijd om te verhuizen dus! En dit is niet de enige reden om te willen verhuizen, maar wel degene die nu het zwaarste weegt.

Had ik nu spaargeld gehad, dan had ik al meteen kunnen verhuizen, maar omdat ik dit niet heb kan dat niet. Daarom ging bij mij de knop om. Ik moet ervoor gaan zorgen dat ik spaargeld op ga bouwen. In eerste instantie om hier weg te kunnen, maar daarna ook voor noodsituaties.

Zo kwam het dat ik met niks begon. Inmiddels staat de eerste 100 euro op mijn spaarrekening. Ik verdien met mijn part time baan niet mega veel geld en wat ik verdien dat verschilt elke maand, maar alles wat ik kan missen gaat naar de spaarrekening! Eind dit jaar wil ik op dit artikel terug komen om jullie te vertellen hoeveel ik inmiddels al weg heb kunnen sparen!

Spaar jij ook om te sparen? En hoe en wanneer begon jij daarmee? Zelf begon ik daar dus (te) laat mee en dat wil ik nooit meer meemaken. Daarom blijf ik vanaf nu sparen. Hoe sta jij hier tegenover? Laat het achter in de reacties!

6 thoughts on “Sparen, hoe ik begon met niks”

  1. Goed dat je bent begonnen met sparen. Het geeft uiteindelijk meer vrijheid. Ik ben als klein kind begonnen met sparen en ben er nooit mee gestopt. De bedragen zijn wel veranderd. Ik ben vanaf 2014 tijdens de crisis verhuisd en ben opnieuw begonnen qua werk en sparen. Inmiddels probeer ik iedere maand meer te sparen. Het werkt wel. Ik betaal mijn studie nu van mijn salaris en werk (en spaar) daarnaast gewoon door.

    1. Wauw wat goed dat je daar als kind al mee begonnen bent en het ook nooit helemaal uitgegeven hebt! Dat hoor je niet vaak. Ook super goed dat je je studie daarvan kunt betalen en zelfs daarnaast nog kunt sparen. Voor velen denk ik een droomscenario! Al zal het wel hard werken zijn door werk en studie te combineren. Maar dat is het uiteindelijk vast meer dan waard. Beter dan duizenden euro’s studieschuld wat iedereen tegenwoordig maar normaal lijkt te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *