Hoe bespaar ik op energie

13 juni 2018 1 Door Marìs

Hoe bespaar ik op energie? Vorige week konden jullie lezen waarom ik verschillende potjes geld gebruik. Deze week vertel ik jullie hoe ik bespaar op energie, wie weet haal je er nog tips uit!

Hoe bespaar ik op energie?

Hoe bespaar ik op energie? Daar zijn verschillende tips voor! En vandaag vertel ik jullie wat ik er zelf allemaal aan doe om energie te besparen. Dus lees lekker mee en wie weet kun jij nog wat tips toevoegen voor mij en andere lezers.

Als eerste laadt ik tegenwoordig overdag mijn telefoon op. Zo zit mijn stekker niet de hele nacht (8 uur!!!) in het stopcontact, maar hoogstens 3 uurtjes. Naast dat het slecht is voor je batterij als je je telefoon ’s nachts oplaadt, is het ook een stuk goedkoper om het overdag te doen, omdat je telefoon dan veel korter in het stopcontact zit.

Dat brengt mij gelijk bij tip nummer 2; laat geen stekkers in het stopcontact zitten wanneer je het apparaat niet gebruikt. Gebruik je het koffiezetapparaat of je waterkoker even niet? Haal dan gewoon de stekker eruit! Dit kun je ook doen met je wasmachine, je laptop, je elektrische tandenborstel enz. Ook dit scheelt je al wat stroom, want ondanks dat je apparaat niet aan staat, gaat er wel stroom naartoe wanneer je de stekker in het stopcontact laat zitten.

Je kunt natuurlijk ook gewoon ervoor zorgen dat je de stekker van dat soort apparaten in een stekkerdoos met schakelaar hebt zitten, dan hoef je alleen maar de schakelaar uit te zetten en niet elke keer de stekker eruit te halen. Scheelt weer wat moeite!

En verder…

Wanneer je apparaten gebruikt (of niet meer gebruikt) laat ze dan niet te lang aan staan! Als je koffie klaar is, zet het apparaat dan gewoon uit, of zet de tv uit als je er toch niet naar kijkt. En als je je oven aan zet, laat hem dan niet eeuwig aan staan voordat je eindelijk je eten erin zet, ook al is dat nog wel een dingetje om te vergeten. Zet desnoods je wekkertje wanneer hij warm is! Je oven is met max. een kwartiertje meestal wel op temperatuur!

Verder is het ook van belang om je vriezer op tijd te ontdooien, want hoe meer ijs er in je vriezer zit, hoe harder je vriezer moet werken om alles op temperatuur te houden. Wanneer je je vriezer dus op tijd en regelmatig ontdooit, kan dat je een hoop stroom schelen.

Tot slot nog de tip; gebruik led lampen waar dit kan en doe je lampen uit wanneer je deze niet nodig hebt.

Wat doe jij allemaal om energie te besparen?