Hoe goed is jouw pensioen geregeld?

5 juli 2018 3 Door Marìs

Hoe goed is jouw pensioen geregeld? Vorige week konden jullie lezen dat ik nu steeds de keuze maak; dit kopen, of toch liever verhuizen? Deze week praat ik met jullie over hoe goed jouw pensioen geregeld is.

Hoe goed is jouw pensioen geregeld?

Hoe goed is jouw pensioen geregeld? Mijn pensioen is echt om te janken. Ik heb nog nooit langer dan anderhalf jaar voor 1 baas gewerkt, en dus ook bijna geen pensioen opgebouwd. Hierdoor werd het steeds al 2 jaar nadat ik uit dienst was uitgekeerd omdat het bedrag zo laag was dat ze dat niet laten staan. Wat ik op dat moment ook steeds gewoon prima vond, want ik had het steeds nodig.

Maar nu ik daar achteraf over nadenk is dat niet zo handig. Want dit zorgt er nu voor dat ik praktisch nog bijna geen pensioen opgebouwd heb. Tenzij ik nu tot mijn 71e bij deze werkgever blijf werken. En no way dat ik tot mijn 71e door ga werken! Als ik dan überhaupt nog leef. Want mensen kunnen wel steeds ouder worden, maar het is niet te zeggen dat ík die leeftijd ook ga halen.

Gelukkig bestaat er nog wel AOW, dat zou voor een alleenstaande zo’n beetje 1100 euro per maand zijn, hier zou ik wel prima van rond kunnen komen. Als ik dan per maand nog 100 euro pensioen erbij heb zit ik al op 1200 per maand. En dat is meer dan ik nu verdien. Dus wanneer ik mijn kosten gewoon zo laag mogelijk kan houden zou ik daar prima van rond kunnen komen.

Onzeker

Maar omdat de toekomst zo onzeker is met AOW en pensioen maak ik mij toch wel lichtelijk zorgen over hoe ik het moet gaan redden op mijn oude dag. Want van alleen 100 euro pensioen per maand kan ik natuurlijk helemaal niet leven. Daar kan ik misschien nét de meeste boodschappen van halen en dan is het geld op.

Dus ik wil wel graag hiervoor gaan sparen, maar dan niet zodat ik er pas op mijn 65e bij kan. Ik wil erbij kunnen vanaf mijn 55e. Wie weet heb ik het dan nog niet nodig, maar ik wil er wel bij kunnen. Want je weet ten slotte nooit hoe gezond je blijft.

Hoe goed is jouw pensioen geregeld? En doe jij er zelf nog iets voor om ervoor te zorgen dat je later genoeg geld hebt wanneer je met pensioen bent? Laat het weten in de reacties, alle tips zijn welkom!