Extra aflossen op de hypotheek, tips

12 juli 2018 14 Door Marìs

Extra aflossen op de hypotheek, tips. Vorige week konden jullie lezen hoe ik tegenover pensioen sta en hoe goed dat van mij geregeld is. Ook vraag ik jullie hoe goed jullie pensioen geregeld is. Deze week vertel ik jullie over extra aflossen op de hypotheek en hoe je dit zou kunnen doen. Ik geef jullie wat tips. Dit is een artikel van juli 2018! Van voordat ik in mijn huidige huis woonde.

Extra aflossen op de hypotheek, tips

Extra aflossen op de hypotheek, tips

Extra aflossen op de hypotheek, tips. Vandaag heb ik het met jullie over extra aflossen op de hypotheek. Daar wil ik jullie namelijk wat tips voor geven. Want tegenwoordig hebben we bijna allemaal super hoge maandlasten en is het bijna normaal om (ik roep maar wat) 950 euro aan hypotheek te betalen per maand. Ik vind dat zelf echt onwijs veel geld, wat voor huis je daar ook voor krijgt. Want wie wil er nou zoveel van zijn inkomsten permanent elke maand kwijt zijn? Daarom geef ik jullie vandaag tips om extra af te lossen.

Begin eens met kijken hoe je kunt besparen op je vaste lasten. Klik hier wanneer je mijn artikel daarover even terug wilt lezen. Hierin staat precies op welke punten je vaak kunt besparen.
Wanneer je dat gedaan hebt, hou je als het goed is al wat meer geld over per maand. Zo heb je al geld vrij gemaakt om extra te kunnen gaan aflossen! Goed bezig!

En misschien heb je ook gewoon wel geld over om te sparen elke maand. Haal daar dan eens de helft van af en voeg dat bedrag dan ook toe aan je ‘extra aflossen’ geld. Zo heb je er als het goed is alweer wat tientjes bij, dat gaat lekker! En dan nu de knallers.

De knallers

Reken komend jaar eens niet op je belastinggeld en op je vakantiegeld. Of hou er desnoods een heel klein deel van  voor jezelf (bijvoorbeeld 300 euro in totaal). Als je het eng vind om alles in te leveren bij de bank. Wanneer je daarnaast alle extra inkomsten zoals opbrengst van verkopen op marktplaats en spaarsite geld apart zet zoals bijvoorbeeld je uitbetalingen van Kliksites. Klik hier om te lezen hoe je daar geld mee kunt verdienen. Dan kom je al een heel eind! Met een beetje geluk kom je dan zelfs al op 2000 euro in een heel jaar. Zeker wanneer het je lukt om je belasting- en vakantiegeld apart te houden. Want die kunnen je een enorme boost geven om dat aflos bedrag omhoog te krijgen.

Tot slot wil ik je nog een hele goede tip geven om lekker veel extra af te lossen; gebruik het sneeuwbaleffect. Weet je niet wat dat is? Lees dan dit artikel! Daarin leg ik het uit.

Je kunt in dit artikel lezen waarom wij extra aflossen. Welke reden heb jij om extra af te lossen? Laat het weten in de reacties!