Extra aflossen op de hypotheek, tips

Extra aflossen op de hypotheek, tips. Vorige week konden jullie lezen hoe ik tegenover pensioen sta en hoe goed dat van mij geregeld is. Ook vraag ik jullie hoe goed jullie pensioen geregeld is. Deze week vertel ik jullie over extra aflossen op de hypotheek en hoe je dit zou kunnen doen. Ik geef jullie wat tips.

Extra aflossen op de hypotheek, tips

Extra aflossen op de hypotheek, tips. Vandaag heb ik het met jullie over extra aflossen op de hypotheek. Daar wil ik jullie namelijk wat tips voor geven. Want tegenwoordig hebben we bijna allemaal super hoge maandlasten en is het bijna normaal om (ik roep maar wat) 950 euro aan hypotheek te betalen per maand. Ik vind dat zelf echt onwijs veel geld, wat voor huis je daar ook voor krijgt. Want wie wil er nou zoveel van zijn inkomsten permanent elke maand kwijt zijn? Daarom geef ik jullie vandaag tips om extra af te lossen.

Begin eens met kijken hoe je kunt besparen op je vaste lasten. Klik hier wanneer je mijn artikel daarover even terug wilt lezen. Hierin staat precies op welke punten je vaak kunt besparen.
Wanneer je dat gedaan hebt, hou je als het goed is al wat meer geld over per maand. Zo heb je al geld vrij gemaakt om extra te kunnen gaan aflossen! Goed bezig!

En misschien heb je ook gewoon wel geld over om te sparen elke maand. Haal daar dan eens de helft van af en voeg dat bedrag dan ook toe aan je ‘extra aflossen’ geld. Zo heb je er als het goed is alweer wat tientjes bij, dat gaat lekker! En dan nu de knallers.

De knallers

Reken komend jaar eens niet op je belastinggeld en op je vakantiegeld. Of hou er desnoods een heel klein deel van  voor jezelf (bijvoorbeeld 300 euro in totaal). Als je het eng vind om alles in te leveren bij de bank. Wanneer je daarnaast alle extra inkomsten zoals opbrengst van verkopen op marktplaats en spaarsite geld apart zet zoals bijvoorbeeld je uitbetalingen van Euroclix. Klik hier om te lezen hoe je daar geld mee kunt verdienen. Dan kom je al een heel eind! Met een beetje geluk kom je dan zelfs al op 2000 euro in een heel jaar. Zeker wanneer het je lukt om je belasting- en vakantiegeld apart te houden. Want die kunnen je een enorme boost geven om dat aflos bedrag omhoog te krijgen.

Tot slot wil ik je nog een hele goede tip geven om lekker veel extra af te lossen; gebruik het sneeuwbaleffect. Weet je niet wat dat is? Lees dan dit artikel! Daarin leg ik het uit.

Je kunt in dit artikel lezen waarom wij extra aflossen. Welke reden heb jij om extra af te lossen? Laat het weten in de reacties!

11 Replies to “Extra aflossen op de hypotheek, tips”

 1. Hebben hypotheek met 1400 euro maandlasten en vind het heerlijk. Liever beleggen in ETF’s. Dan hypotheek aflossen met 2% rente.

  1. Ieder z’n ding toch! En als je het gemakkelijk kunt betalen, waarom niet? Ik verdien niet eens 1400 in 1 maand, dus voor mij is het noodzaak om het hypotheekbedrag wat er maandelijks betaald moet worden zo laag mogelijk te krijgen. Want als ik alleen over blijf moet ik het ten slotte ook zelf kunnen betalen. En hoe chill is het dan om dan nog geld over te houden voor leuke dingen! Daar werk ik naartoe. Beleggen is hier ook nog wel een plan, maar voor nu heb ik daar én het geld niet voor (want er komt een verhuizing aan) en ook totaal geen kennis van, dus ik vind het dan al lastig om te bedenken hoe ik dat wil gaan doen. Is iets om mij later in te gaan verdiepen! Ik ben nu bijna 30, dus als het goed is nog tijd genoeg om in te stappen.

 2. Wij hebben in 2010 een huis gekocht: 170.000 bankspaar en 130.000 aflossingsvrij, tegen 4,7%. Omdat we niet wilden blijven zitten met een restschuld aan het eind van de hypotheek hebben we van de belastingteruggave die we per jaar ontvingen (tussen 6.000 en 8.000 per jaar) extra afgelost. En ook als we een meevaller hadden. Nu hebben we nog een aflossingsvrije hypotheek van 49.500 en dus ook veel lagere maandlasten. En een bankspaarpotje van 27.500.

  We hadden altijd de wens om nog eens naar een vrijstaand huis te verhuizen. En dat gaan we dit jaar doen. Ons huis is voor 325.000 verkocht!en onze hypotheek is ‘nog maar’ 192.000, dat betekent een winst van 133.000 dat we meteen inleggen op onze nieuwe hypotheek! Dat gecombineerd met een rente van 2,7% zorgt ervoor dat onze maandlasten hetzelfde blijven. Ze lopen dan wel 8 jaar langer door, maar we zij weer van plan om extra af te lossen dus zijn we als het goed is eerder klaar! Ben zo blij met de extra aflossingen die we hebben gedaan! Gaan nu door tot we ongeveer 500 euro hypotheek maandlasten hebben en gaan dan beleggen. Wil er zeker van zijn dat we lage maandlasten houden en beleggen is altijd risicovoller.

  1. Wauw wat super goed van jullie! En dat is nog eens een leuke manier van in een vrijstaande woning wonen, leuk dat jullie je droom achterna gaan!
   Komt vast weer helemaal goed met dat extra aflossen van jullie als ik dat zo lees, er is goed over nagedacht.
   Hier is ook het plan om idd de maandlasten zo ver mogelijk te laten dalen en daarna ook nog te gaan beleggen. Dubbel zo lekker!

 3. Wij hebben geen hoge woonlasten, het maakt je economisch kwetsbaar. Om deze reden dan ook gekozen om extra af te lossen. Hierdoor hebben wij nog nauwelijks hypotheek en kunnen we gewoon genieten van onze woning. We hebben gekozen voor een rijtjeswoning en niet door te stromen naar een vrijstaande woning, wat gezien het inkomen toendertijd mogelijk was. Hadden we dit gedaan dan hadden we toch zorgen gehad toen het met de instelling waar we werkten banen op de tocht stonden. Die rust is onbetaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *