Hoe ik geld spaar voor vakanties

23 mei 2018 2 Door Marìs

Hoe ik geld spaar voor vakanties. Vorige week konden jullie lezen wat ik bedoel met dat je nooit op geld moet rekenen wat je (nog) niet hebt. Deze week vertel ik jullie hoe ik geld spaar voor vakanties. Waarmee ik het geld voor de reissom van de vakantie bedoel.

Hoe ik geld spaar voor vakanties

Vandaag vertel ik jullie hoe ik geld spaar voor vakanties. Veel mensen betalen dit van hun vakantiegeld, maar ik niet. Ik moet toegeven dat ik ook af en toe wat geld opzij gezet heb van mijn salaris, maar dat is afgelopen jaar voornamelijk ‘meeneemgeld’ geweest.

Maar ik betaal mijn vakanties van mijn spaarsites. Daar kan ik uiteraard nog per maand een klein beetje salaris aan toevoegen, zodat het sparen wat sneller gaat. Met mijn spaarsites, spaar ik dus altijd voor vakanties. Dit doe ik al vanaf het begin.

De laatste jaren leveren deze sites mij ruim 300 per jaar op. Waardoor je dus al direct kunt bedenken dat ik hiervan niet elk jaar op vakantie kan. Afgelopen jaar, 2017, leverde deze sites mij zelfs bijna 400 euro op in totaal.

Ik heb een aparte spaarrekening die ik ‘vakantie’ genoemd heb. En daarop stort ik standaard het geld wat ik uitbetaald gekregen heb van mijn spaarsites. Wanneer ik dan op vakantie ga kijk ik hoeveel geld ik nodig heb en dan kijk ik dus ook naar hoeveel geld ik nog ‘mis’. Aan de hand daarvan ga ik een plan maken met hoeveel geld ik nog waar vandaan ga halen. Zodat het geld voor de reissom op mijn rekening staat wanneer ik die moet betalen.

Voor mij een fijne manier!

Kleine disclaimer; de laatste tijd heb ik dit niet meer gedaan. De komende vakantie in Oktober is namelijk een verjaardagscadeau voor mijn 30e verjaardag. Dus ik heb wel geld weggezet van mijn spaarsites, maar dat is deze keer mijn meeneemgeld! Ik krijg nog 1 uitbetaling binnen komende week en daarna gaat al het geld wat ik verdien met mijn spaarsites naar mijn bufferrekening, omdat ik zo snel mogelijk wil verhuizen. Tot dat ik verhuisd ben ga ik dus ook niet meer op vakantie (behalve mijn cadeaureis in Oktober dan!). Daarna zal ik deze manier weer gewoon voort blijven zetten, want ik vind het ideaal!

Hoe spaar jij altijd geld voor de reissom van je vakantie? Zet je maandelijks geld weg, betaal je het van je vakantiegeld, of doe je het nog anders? Laat het weten in de reacties!