Hoeveel geef jij uit aan Valentijnsdag?

14 februari 2020 4 Door Marìs

Hoeveel geef jij uit aan Valentijnsdag? Het is weer zo ver! Valentijnsdag. Lang niet iedereen doet hieraan. Sommigen vinden het complete onzin, wat deels natuurlijk ook zo is. Maar ik ben benieuwd! Wat geef jij uit?

Hoeveel geef jij uit aan Valentijnsdag?

Hoeveel geef jij uit aan Valentijnsdag? Zelf heb ik niet zo heel veel met dit soort feestdagen. Ik krijg er altijd een commercieel gevoel bij. Zo van; we bestempelen deze dag tot liefdesdag en dan moet je door geld uit te geven maar laten zien of en hoeveel je van iemand houdt. Onzin! Dat kan natuurlijk gewoon op welke dag jij maar wilt. En je hoeft niks te bewijzen, maar iemand verrassen of vertellen dat je van hem of haar houdt is natuurlijk altijd fijn!

Leestip: Wat doe ik nu allemaal met sparen!?

Dit hoeft niet persé je geliefde te zijn. Je kunt ook gewoon je hond van wie je veel houdt extra verwennen en knuffelen. Of je beste vriendinnen of je familie. Of gewoon allemaal. Hoeveel geld ik uit geef aan een ‘feestdag’ als Valentijnsdag is dan ook snel en gemakkelijk te beantwoorden; niks!

Laten weten dat je van iemand houdt hoef je niet te doen door geld uit te geven. Woorden of een gebaar doen vaak zoveel meer dan een cadeautje. Traditiegetrouw geeft mijn moeder vaak juist wel weer geld uit. Maar niet aan een cadeau, gewoon omdat ze van lekkere dingen houdt, haalt ze meestal een taartje. Voor allebei eentje. Heel lief én lekker! En je hebt op die manier ook altijd even wat quality time met elkaar.

Zelf maak ik op die dag vaak een foto van mezelf op een leuke (zonnige of mooie) plek maak ik een hartje met mijn handen, of ik hou iets vast in de vorm van een hartje. En die stuur ik naar mijn Canarische vriendinnen. Daarbij zet ik dan altijd een tekstje om te laten weten dat ik aan ze denk en dat ik ze mis en hoop dat het snel de datum is waarop ik ze weer zie. En ik wens ze een fijne dag/ weekend. Zo weten zij dat ik aan ze denk en ze vinden dat altijd onwijs lief. Wellicht is het niet mega origineel, maar dat hoeft van mij ook niet. Het gaat erom hoe zij het ontvangen.

Leestip: Ik heb nog tussen de 20 en 30 euro nodig deze maand!

Hoeveel geld geef jij uit aan Valentijnsdag?