Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie?

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie?

4 oktober 2021 10 Door Marìs

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie 2021? Vandaag vertel ik jullie precies hoeveel geld ik meegenomen heb op vakantie. Mijn pinpas blijft altijd thuis.

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie?

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie? Ik neem altijd contant geld mee op vakantie en nooit mijn pinpas. Daar heb ik meerdere redenen voor; zo kan er niks met je pinpas gebeuren is een van de redenen. Daarnaast heb je ook direct een goed overzicht van hoeveel geld je te besteden hebt. Je kunt dit verdelen over het aantal dagen dat je er bent, of over het aantal weken, mocht je langer weg zijn.

Leestip: Wanneer maakt geld jou blij?

Als derde reden heb ik zo ook nooit extra kosten voor pinnen in het buitenland. Dit vind ik namelijk zonde van mijn geld en niet nodig. Als ik naar Gran Canaria ga heb ik gewoon een kluis op mijn hotelkamer en daar gaat het geld dus gewoon in. En als ik op pad ga neem ik gewoon een kleine portemonnee mee waar ik mijn geld voor die dag in stop. Maar vaak laat ik mijn geld ook gewoon in het hotel. Dan neemt alleen mijn moeder haar geld mee en verrekenen we aan het einde van de dag voordat we aan het avondeten beginnen de gemaakte kosten.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie daarin staan, hoe jullie omgaan met pinnen op vakantie. Of je letterlijk alle uitgaven pint, of dat je wel contant geld bij je hebt. Mijn voorkeur heeft dus echt om alleen contant geld mee te nemen. Ook als ik gewoon in Nederland op vakantie ben, zoals nu. Op is op.

Dan kun je natuurlijk allerlei rampscenario’s gaan opnoemen; wat als je beroofd wordt. Blabla. Maar in dat geval kun je altijd met je paspoort een noodopname doen bij de bank. Dan ga je gewoon met je paspoort naar de bank en hop je hebt zo weer geld. Geen nood aan de man dus. Je pinpas kan ten slotte ook gestolen worden, dus dan heb je hetzelfde probleem als je dan geen contant geld bij je hebt.

Hoeveel geld ik meeneem verschilt per keer. Deze keer heb ik 150 euro meegenomen op vakantie. Dit is dan puur het bedrag om van te shoppen voor bijvoorbeeld kleding.

Geld voor boodschappen is weer een ander verhaal. We hebben van tevoren geld bij elkaar gespaard, zowel mijn moeder als ik, als mijn oma. En dat leggen we van tevoren bij elkaar, dat is dan gewoon een gezamenlijke pot.

Leestip: Hoe beviel mijn vakantiekasboek?

Hoeveel geld neem jij mee per vakantieweek? Dan heb ik het puur over geld om uit te geven aan shoppen en excursies.

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie