
Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie?
Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie? Vandaag vertel ik jullie precies hoeveel geld ik meegenomen heb op vakantie. Mijn pinpas blijft altijd thuis.
Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie?
Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie? Ik neem altijd contant geld mee op vakantie en nooit mijn pinpas. Daar heb ik meerdere redenen voor; zo kan er niks met je pinpas gebeuren is een van de redenen. Daarnaast heb je ook direct een goed overzicht van hoeveel geld je te besteden hebt. Je kunt dit verdelen over het aantal dagen dat je er bent, of over het aantal weken, mocht je langer weg zijn.
Leestip: Wanneer maakt geld jou blij?
Als derde reden heb ik zo ook nooit extra kosten voor pinnen in het buitenland. Dit vind ik namelijk zonde van mijn geld en niet nodig. Als ik naar Gran Canaria ga heb ik gewoon een kluis op mijn hotelkamer en daar gaat het geld dus gewoon in. En als ik op pad ga neem ik gewoon een kleine portemonnee mee waar ik mijn geld voor die dag in stop. Maar vaak laat ik mijn geld ook gewoon in het hotel. Dan neemt alleen mijn moeder haar geld mee en verrekenen we aan het einde van de dag voordat we aan het avondeten beginnen de gemaakte kosten.
Ik ben wel benieuwd hoe jullie daarin staan, hoe jullie omgaan met pinnen op vakantie. Of je letterlijk alle uitgaven pint, of dat je wel contant geld bij je hebt. Mijn voorkeur heeft dus echt om alleen contant geld mee te nemen. Ook als ik gewoon in Nederland op vakantie ben, zoals nu. Op is op.
Dan kun je natuurlijk allerlei rampscenario’s gaan opnoemen; wat als je beroofd wordt. Blabla. Maar in dat geval kun je altijd met je paspoort een noodopname doen bij de bank. Dan ga je gewoon met je paspoort naar de bank en hop je hebt zo weer geld. Geen nood aan de man dus. Je pinpas kan ten slotte ook gestolen worden, dus dan heb je hetzelfde probleem als je dan geen contant geld bij je hebt.
Hoeveel geld ik meeneem verschilt per keer. Deze keer heb ik 150 euro meegenomen op vakantie. Dit is dan puur het bedrag om van te shoppen voor bijvoorbeeld kleding.
Geld voor boodschappen is weer een ander verhaal. We hebben van tevoren geld bij elkaar gespaard, zowel mijn moeder als ik, als mijn oma. En dat leggen we van tevoren bij elkaar, dat is dan gewoon een gezamenlijke pot.
Leestip: Hoe beviel mijn vakantiekasboek?
Hoeveel geld neem jij mee per vakantieweek? Dan heb ik het puur over geld om uit te geven aan shoppen en excursies.
Ik neem zowel contact als de pinpas mee. Ik stel van te voren een budget op wat ik uit mag geven. Ik zou het niet aandurven om zonder pinpas/creditcard te gaan dit komt door de ervaringen van mijn moeder. Die had in het buitenland medische hulp nodig en dat houdt in meteen afrekenen bij het ziekenhuis. Kosten kun je bij thuiskomst declareren. Ik heb haar ook een keer met spoed van vakantie terug moeten halen omdat een familielid op sterven lag. Ook toen moest ze een aantal dingen voorschieten die ze later kon declareren. In dat soort situaties is het in mijn ogen toch handig om een pinpas achter de hand te hebben. Het contante geld is dan niet meer toereikend en dat soort dingen gebeuren altijd op een moment dat je niet bij de bank terecht kan om geld te halen (avond/nacht/weekend). Uiteraard zijn dat uitzonderingen maar een medisch iets kan zo gebeuren (vallen of iets dergelijks). De normale vakantie uitgaven gaan dus contact maar de pinpas is absoluut mee voor noodgevallen.
Als wij naar het buitenland gaan, gaan we naar onze vriendinnen. In geval van nood valt er altijd wel iets te regelen. Ze laten je echt niet zomaar dood gaan. Je kunt ook steeds gemakkelijker met je telefoon betalen (betaalverzoek), dus wederom is daar geen pinpas of credit card voor nodig. Afhankelijk van waar je bent natuurlijk.
Maar het is altijd naar als je vakantie onderbroken wordt door een nare situatie. Ieder heeft z’n eigen manieren uiteraard! Helemaal prima toch om te doen waar jij je het beste bij voelt.
Fijne vakantie. Op vakantie neem ik wat cash geld mee en verder pinnen we. Als we naar Griekenland of Spanje gaan met de kinderen dan gaat er een best bedrag doorheen. We zitten altijd in een apartement en de kinderen zijn niet klein (22 en 16). Ik vind het niet fijn om dat allemaal mee te nemen. Meestal neem ik EUR 500 mee. De rest pinnen we. We huren een kluisje en hebben altijd maar een pinpas bij ons. Bij een aantal restaurants pinnen we ook. Tenslotte hebben we ook een credit card (inmiddels zoon ook). Dat is handig bij het huren van een auto en de borg die meestal gevraagd wordt bij autoverhuur.
Toen zoon in 2012 in het buitenland in het ziekenhuis terecht kwam, kwam de credit card goed van pas.
Dat je, in noodgevallen, met je paspoort bij de bank geld kan opnemen wist ik niet.
Dankje! Aha, ik ga altijd samen met mijn moeder naar het buitenland en dan zijn we dus alleen met zijn 2en. Dat scheelt inderdaad al een hoop. Maar buitenland is voor ons ook meestal Gran Canaria waar we ook vriendinnen hebben wonen, in geval van nood zullen zij ons altijd helpen. Auto’s huren doen wij eigenlijk nooit. We gebruiken daar altijd een taxi (heel goedkoop daar) of het ov. Ziekenhuisbezoek is altijd vervelend! Gelukkig wordt betalen ook steeds gemakkelijker met een betaalverzoek die je gewoon met je telefoon kunt voldoen. Afhankelijk van waar je bent natuurlijk, want nog niet elk land zal dat gebruiken. Nee grappig en handig weetje he? Ik wist dat voorheen ook niet, totdat ik dat las van iemand die dat had moeten doen, ook door een noodgeval.
Ik neem een paar honderd euro cash mee en verder – in mijn optiek uiteráárd – m’n pinpas. Daar kan iemand nl niet zomaar iets mee. Ook kan ik met m’n telefoon betalen.
Ik pinde dit jaar gewoon de boodschappen in de Franse suup, de benzine aan de Franse pomp en nergens betaal je daarvoor een toeslag.
Daarnaast ga ik niet vtv bepalen wat mijn bedrag per dag is. We genieten van vakantie, gaan uit eten als we daar zin in hebben en kopen wat we mooi vinden als we ertegenaan lopen.
Tegenwoordig met dat contactloze betalen kunnen ze wel degelijk wat met je pinpas. Aangezien er voor bedragen onder de 50 euro geen pincode nodig is. Dat kunnen ze doen totdat ze 200 euro hebben uitgegeven. Tenzij je dat uit hebt laten zetten natuurlijk. Dat ga ik zelf nog wel doen, maar ik ben er nog niet aan toegekomen.
Maar als nog heeft cash gewoon mijn voorkeur, daar ben ik mee opgegroeid en laat mij dan maar lekker ouderwets zijn 😉 Genieten doe ik ook zeker, daar heb je vakantie voor ten slotte!
Ben je al geweest dit jaar? Wat fijn! Hoe was het? En hoe is het met de corona maatregelen op dit moment?
Ik neem ong. 50 euro cash mee, voor als er niet gepind kan worden, maar verder pin ik alles. Nou ja, alles: als ik naar de canarische eilanden ga, ga ik het liefst all inclusive en dan heb ik amper nog extra kosten. Ik doe geen excursies. En met het shoppen koop ik hooguit een zonnebril en een cadeautje voor mijn dochter of wat ansichtkaarten. Pinnen kost trouwens bijna nergens meer wat, dat is echt verandert t.o.v. vroeger.
Sinds ik een keer in het ziekenhuis ben beland in het buitenland heb ik ook altijd een creditcard bij me. Toen moest ik nl. nog ingewikkeld doen met extra geld pinnen enzo en later weer declareren bij de ziektekostenverzekering. Als je ziek bent (en alleen op vakantie) wil je daar helemaal niet mee bezig zijn! En ook met het huren van een auto is dat heel makkelijker. Voorals als het een dag wat kouder is, is het fijn om snel een auto te kunnen huren om het eiland te bekijken.
Ik ben nu op vakantie 🙂 Gewoon in Nederland. Vliegen doe ik pas weer als het zonder mondkapjes kan, aangezien ik daar niet tegen kan en mijn hart ervan op hol slaat. Qua corona in Spanje gaat het ook steeds beter. Op bijvoorbeeld de Canarische eilanden is ruim 70% van de bevolking inmiddels gevaccineerd. Maar je moet nog wel overal een mondkapje dragen (alleen niet meer in de buitenlucht als je de 1,5 meter afstand kunt houden, kan dat niet, moet hij wel op, hoewel dat in de praktijk lang niet altijd gebeurt).
Goed om te horen dat pinnen bijna nergens meer wat kost. Dat is wel echt een hele verbetering dan! Wat ik al vaker gehoord heb is dat ze daarmee proberen te frauderen in het buitenland. Dan laten ze bijvoorbeeld niet het bedrag zien wat ze intoetsen en betaal je dus ineens teveel. En weg is je geld. Natuurlijk niet overal, maar wel knap lullig als je even niet oplet.
Ik hou het voor zo wel in Nederland als buitenland lekker op cash betalen! Daar ben ik mee opgegroeid, dus laat mij dan maar lekker ouderwets zijn 😉 Ik vind dat toch het fijnste werken.
Ik kan me voorstellen dat je ervan geschrokken bent dat je op vakantie in het ziekenhuis terecht kwam. Niet fijn! Wij hebben altijd een noodbuffer bij ons op vakantie, want zo moest ik een keer naar de huisarts in het buitenland en medicijnen kopen. Was ik in totaal ook zo 100 euro extra kwijt. De kosten kunnen gek duur uitvallen.
Auto’s huren heb ik nog nooit gedaan. Ik neem altijd een taxi of het ov. Behalve nu in Nederland natuurlijk, daar is de eigen auto gewoon mee. Excursies vind ik altijd wel leuk en gezellig. En ook shoppen doe ik altijd in het buitenland, want meestal koop ik mijn kleding zoveel mogelijk in het buitenland, gewoon omdat dat leuker is. En ik daar minder betaal voor goede kwaliteit.
[…] Leestip: Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie in 2021?! […]