Leuke (solo) spellen voor vakantie

Leuke (solo) spellen voor vakantie

25 juli 2023 4 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie wat over leuke (solo) spellen voor vakantie. Er zijn natuurlijk enorm veel spellen waarvoor je andere mensen nodig hebt om ze te kunnen spelen, maar wist je dat er ook steeds meer spellen zijn die je solo kunt spelen?

Leuke (solo) spellen voor vakantie

Leuke (solo) spellen voor vakantie

Omdat ik zelf dol ben op spelletjes spelen, vond ik het wel leuk om leuke (solo) spellen voor vakantie met jullie te delen. Tot voor kort wist ik zelf namelijk helemaal niet dat er steeds meer spellen komen die je ook solo kunt spelen. Dat vind ik wel echt een goede vooruitgang! Je hebt niet altijd iemand in de buurt (die ook zin heeft) om spelletjes met je te spelen. Daarom ga ik er een paar linken die je ook alleen kunt spelen.

Leestip: Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie in 2022!

Je hebt natuurlijk wat bekendere spellen, zoals Jenga en Yahtzee die je ook alleen kunt spelen. Hoewel dat lang niet zo leuk is als samen. Want ze zijn eigenlijk gemaakt om met elkaar te spelen. Als kind zonder broers of zussen, liep ik er nog weleens tegenaan dat ik niemand had die op dat moment met mij een spelletje wilde of kon spelen. Dan ligt verveling al snel op de loer. En daar wordt geen mens leuker van. Als volwassene kan het natuurlijk ook zo zijn dat je óf alleen op vakantie gaat, óf met iemand die niks met spelletjes heeft. Dan kun je nu toch gewoon lekker spelletjes spelen!

Ik begin met een spel dat wellicht al een beetje bekend is, namelijk Clever. Je hebt er diverse varianten van, waaronder ook een junior versie. Clever is een dobbelspel waarbij je met dobbelstenen rolt voor punten. Elke dobbelsteen heeft zijn eigen kleur die overeenkomt met een categorie op je scoreblad. Kort gezegd is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten ziet te behalen. Dit spel kun je al spelen met 1 tot 4 personen.

Wellicht ben je niet zo van de dobbelspelletjes, maar vind je een puzzelspel veel leuker! Dan zit je goed met Sagrada. Dit is een puzzelspel waarbij je probeert om het mooiste glas in lood venster te maken. Dit doe je via een raster met dobbelstenen. Je kunt dit spel spelen met 1 of 2 personen. Mocht je een puzzelspel met 2 tot 4 spelers leuker vinden, omdat je wel graag met een hele groep spelletjes doet is Azul een goede optie. Er is nu ook een mini-editie die je gemakkelijker mee kunt nemen op vakantie.

Om weer door te gaan met de spellen die je alleen kunt spelen heb ik hier nog een soort spel waar ik nog niet eerder over gehoord had, totdat een kennis mij hierop wees. Het heet Meadow. Bij dit spel ben je een wandelaar in de natuur die de geheimen van de natuur gaat ontdekken. En natuurlijk de flora en fauna spotten. Je verzamelt dieren, planten, landschappen en stalen. Verzamel wederom zoveel mogelijk punten. Hou je scores bij zodat je jezelf kunt verslaan en je record kunt bijhouden!

Tot slot wil ik ook Wingspan nog even onder de aandacht brengen. In dit spel zet je vogels uit in jouw favoriete natuurgebied. Elke soort komt in 1 gebied terecht, namelijk bos, weide of moeras. Door de vogels slim met elkaar te laten samenwerken behaal je het meeste voordeel. Door tactiek te gebruiken scoor je zo meer eieren, voedsel of kaarten. Dit spel is voor 1 tot 5 spelers.

Leestip: Smaaktesten doen!

Welke spellen die je ook alleen kunt spelen heb jij in huis? 

Dit artikel bevat affiliate links. Koop je iets via een van mijn links, dan krijg ik hier een vergoeding voor van bol. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen!

Leuke (solo) spellen voor vakantie