Hoeveel kost iets vergeten

Hoeveel kost iets vergeten

18 februari 2022 6 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn artikel; Hoeveel kost iets vergeten? Iedereen vergeet weleens wat en soms kost dat geld.

Hoeveel kost iets vergeten

We vergeten allemaal weleens wat, daarom vroeg ik mij af; Hoeveel kost ‘iets vergeten’ jou? Heb jij wel eens kosten moeten maken omdat je iets vergeten was? Ik kom hier nu op omdat mijn collega vandaag iets vergeten was.

Leestip: Wat heb jij over voor ontspanning?!

Mijn collega was vanmorgen bij aankomst op het werk met haar handen vol uit de auto gestapt, de spullen legde ze in de achterklep neer. Maar deels moesten er spullen mee naar binnen en omdat ze het even snel snel wilde doen, legde ze de autosleutel in de achterbak neer. Je raadt het al, ze sloot de achterklep en liep naar binnen. De auto sloot zichzelf af en weg autosleutel én huissleutels die tevens aan de bos zaten.

Doordat ze vergat dat ze de sleutel in de achterklep gelegd had, moest ze nu extra kosten gaan maken. Ze moest nu eerst thuis zien te komen om daar haar reserve sleutel van de auto op te halen, maar daarvoor moest ze naar haar dochter om een huissleutel te krijgen. Zo moest ze van haar werk, naar haar dochters werk, naar huis, en weer terug naar het werk. Deze route afleggen kostte haar dus extra geld, want ze ging met de bus. Naast dat het haar extra geld kostte omdat ze met de bus moest, kostte het haar ook extra tijd. Veel tijd. Maar ze zei zelf heel nuchter; dan had ik maar niet zo stom moeten doen.

Door deze gebeurtenis ging ik nadenken of iets vergeten mij ooit wel eens geld gekost heeft. En ik werd ook nieuwsgierig naar jullie verhalen hierover! Zelf ging ik ooit boodschappen doen in het weekend en trok ik de deur achter me dicht toen ik naar de supermarkt liep. Deze was aan het eind van de straat dus ik was er zo. Maar bij terugkomst ontdekte ik dat ik mijn huissleutels vergeten was, terwijl ik dacht dat ze in mijn zak zaten. Ik woonde destijds nog op een plek waar je gewoon de deur achter je dicht kon trekken overdag, zonder sleutel kwam je er toch niet in. Tenzij je ging flipperen wellicht, maar dat heb ik nooit geprobeerd.

Mijn moeder was toen weg dat weekend, dus ik belde een vriendin van haar op die de sleutel had, zij kwam op de fiets naar mij toe en deed de deur voor me open, zodat ik weer naar binnen kon. Zo heeft denk ik iedereen weleens de deur achter zich dicht getrokken zonder de sleutel te hebben. Je bent er natuurlijk een stuk beroerder aan toe als je de deur dicht trekt terwijl de sleutel binnen in het slot zit, want zie dan nog maar eens binnen te komen! Dan zul je een slotenmaker nodig hebben. En die kosten flink wat geld. Dit was de enige situatie die ik me heel duidelijk kan herinneren dat ik iets belangrijks vergeten was.

Er zullen vast nog wel meer dingen geweest zijn, maar het heeft mij gelukkig nooit veel extra geld gekost. Ik heb bijvoorbeeld wel eens gehad dat ik vergeten was een boodschappentas mee te nemen, terwijl hij gewoon netjes klaar lag. Toen heb ik een nieuwe gekocht, maar dat was nog geen 2 euro, dus ach. Dat is te overleven 😉

Kun jij je een situatie herinneren waarin je extra kosten hebt moeten maken omdat je iets vergeten was? Al is het maar bijvoorbeeld een nieuwe zonnebril kopen omdat je de jouwe vergeten was. Het hoeft natuurlijk niet iets heel groots te zijn. Al herinner je je dat waarschijnlijk wel sneller.

Leestip: Hoe ik ruim 1600 euro verdeelde!

Heeft iets vergeten jou wel eens geld gekost?