Wat heb jij over voor ontspanning?

Wat heb jij over voor ontspanning?

11 juni 2021 11 Door Marìs

Vandaag stel ik jullie de vraag; Wat heb jij over voor ontspanning? De ene persoon ontspant heel gemakkelijk en ook bijvoorbeeld gewoon thuis. De ander moet echt weg van huis om te kunnen ontspannen en de dingen even los te kunnen laten.

Wat heb jij over voor ontspanning?

Daarom vraag ik mij af; Wat heb jij over voor ontspanning? En ben jij iemand die gemakkelijk kan ontspannen en dingen los kan laten? Of ben jij ook, net als ik, iemand die niet heel gemakkelijk kan ontspannen, en daar voor weg moet uit de dagelijkse bezigheden?

Leestip: Als geld geen rol zou spelen..!

Van vroeger uit al kan ik thuis nooit zo heel goed ontspannen, dat ligt niet persé aan de omgeving, maar gewoon omdat er vrij veel onrust in mij zit. Een andere omgeving doet iets met mijn hersens waardoor ik dan even alles lot laat en daardoor goed kan ontspannen. Daarom is bijvoorbeeld een dagje uit voor mij iets waardoor ik kort eventjes mijn gedachten kan vergeten.

Maar als ik écht wil bijtanken, dan moet ik gewoon op vakantie gaan. Weg uit huis en weg van de dagelijkse bezigheden, weg van het dagelijks ritme. Even compleet andere dingen doen dan je thuis altijd doet. Natuurlijk kun je thuis ook ineens compleet andere dingen doen dan je normaal doet, maar dan blijven mijn gedachten aan staan. Helemaal niet erg, daar leer je mee omgaan.

Nu vroeg ik mij af; Waar ontspan jij eigenlijk het beste? Mijn antwoord op deze vraag kunnen jullie vast wel bedenken; Gran Canaria! De ontspannen sfeer die haar hangt is zo heerlijk. Maar ik kan ook wel echt goed ontspannen door een stuk te wandelen in het bos, of langs de oceaan (of zee, in Nederland). Want het geluid van het water vind ik ook rustgevend. Helaas heb ik in mijn woonplaats geen zee. Dus erg vaak gebeurt dat niet. Ook de bergen hebben zo’n rustgevende invloed op mij.

Even los van de dagelijkse verplichtingen is voor iedereen goed. Helaas kan niet iedereen thuis even goed ontspannen, want je moet maar net fijne buren hebben! Heb je dat niet, dan wordt het al een stuk lastiger. Zou jij het ervoor over hebben als je last van je buren hebt om te verhuizen? Ik wel! Dat deed ik namelijk 2 jaar terug.

Dus zo gezegd, heb ik er heel veel over om te kunnen ontspannen en tot rust te kunnen komen. Zo ging ik gedurende de corona-periode al eens eerder een midweekje weg in een huisje in Nederland. En ook komende herfst ga ik weer heerlijk 2 weken genieten op een bosrijk park. Gran Canaria moet nog even op mij wachten helaas, eerst het huis een stuk verder af maken! Dan is Gran Canaria in 2023 weer aan de beurt om mij te verwelkomen. Al klinkt dat nu voor mij echt nog als een eeuwigheid ver weg.

Leestip: Kies 1 uitgave!

Heb jij er een verhuizing voor over om aan je dagelijkse portie rust toe te komen? En heb je er een (vlieg)vakantie voor over om eens extra goed te kunnen ontspannen? Of heb je dat allemaal niet nodig en ontspan jij heel gemakkelijk?

Wat heb jij over voor ontspanning