Hoger boodschappenbudget

Hoger boodschappenbudget

16 maart 2022 7 Door Marìs

Het is onvermijdelijk met prijzen die steeds harder omhoog schieten; een hoger boodschappenbudget. Dus ook ik heb nu mijn budget voor boodschappen aangepast. In plaats van 30 euro per week, heb ik nu meer.

Hoger boodschappenbudget

Hoger boodschappenbudget

Vanaf april 2022 heb ik een hoger boodschappenbudget. Of eigenlijk vanaf de laatste week van maart, want dan gaat de nieuwe salarismaand in. Ik merkte dat ik steeds minder goed uit kwam nu de prijzen in de supermarkten zo gestegen zijn. Wat daarnaast ook meespeelt is dat ik nu premium koopzegels krijg, dus ook 2x zoveel betaal omdat ik het dubbele aantal koopzegels krijg.

Leestip: Online extra geld verdienen!

Maar die koopzegels zijn zeker niet de hoofdoorzaak. Ik merk echt dat veel producten gewoon een stuk duurder geworden zijn. Dat merkt inmiddels iedereen denk ik wel bij de kassa. Lange tijd hoopte ik dat het ook wel weer zou gaan zakken, maar daar ziet het er voorlopig nog niet naar uit. En daarom besloot ik dat het voor mij ook tijd was om mijn boodschappenbudget op te hogen. Voorheen had ik een budget van 30 euro per week, maar vanaf nu wordt dat 40 euro per week.

De afgelopen weken heb ik namelijk bijgehouden wat ik kwijt was voor mijn wekelijkse boodschappen en dat kwam vaak nét iets boven de 35 euro uit. Daarom was 35 euro dus ook te weinig en besloot ik er 40 euro van te maken. Het is wel zo fijn om een paar euro over te houden. De weken waarin ik mijn uitgaven extra goed bijhield, kocht ik ook voorraad als dat nodig was. Dus er is rekening mee gehouden dat ik ook gewoon voorraad kan inkopen als er iets in de aanbieding is wat ik wil inslaan. Zelf ben ik eigenlijk nog steeds heel tevreden over mijn weekbudget voor boodschappen, zeker nu deze binnenkort wordt opgehoogd. Ik ben van mening dat je jezelf soms ook moet kunnen trakteren op wat extra (luxe) fruit, of een lekker vers sapje, of nog iets anders.

Een lijstje

Vooraf maak ik altijd een boodschappenlijstje met wat ik die week nodig heb, meestal worden dit 2 aparte lijstjes, die ik tegelijk maak. Want om nou op maandag al groente te kopen die ik de week daarop op maandag pas nodig heb, dat gaat hem natuurlijk niet worden. Om maar een voorbeeld te geven 😉 Hierbij let ik natuurlijk ook goed op de aanbiedingen die er zijn en die ik zelf nog extra kan selecteren in mijn bonus box.

Daarnaast vind ik het belangrijk om gewoon de dingen te kunnen blijven kopen die ik graag wil kopen. Ik ga mijn koopgedrag zeker niet aanpassen, daar ik al zuinig genoeg mijn aankopen doe. Bij dit budget moet ik wel meteen vermelden dat er geen drank/ drinken of frisdrank gekocht wordt, geen tot nauwelijks vlees (ja 1x per jaar een paar zakken kipballetjes bij de Ikea die de vriezer in gaan). Ook vleesvervangers koop ik maar af en toe. Net als vis, echt alleen als het in de aanbieding is. Ik kan namelijk prima zonder. Over het algemeen zijn de dingen die ik nu opnoem ook de dure dingen en daarom kan ik mijn boodschappenbudget zo laag houden.

Groentes en fruit vind ik een stuk belangrijker. Iedereen doet zijn/ haar boodschappen op een eigen manier en dat is helemaal prima. Daar hoeven we verder geen commentaar op te leveren naar een ander toe. Ik vond het gewoon interessant voor jullie om te delen, dat ook ik nu niet meer uit kom met mijn oude boodschappenbudget. En dat dat de reden is dat ik mijn budget daarom ophoog. Natuurlijk gaan jullie dit wel terug zien in mijn maandelijkse artikel over inkomsten en uitgaven, maar een mededeling vooraf kan natuurlijk geen kwaad 😉

Leestip: Daar is hij weer!

Heb jij jezelf een hoger boodschappenbudget gegeven in de afgelopen 2 jaar? Of had je al een heel ruim budget en was het daarom niet nodig?

Hoger boodschappenbudget