Investeren in cryptovaluta

Investeren in cryptovaluta

16 juni 2021 10 Door Marìs

Veel mensen doen het; Investeren in cryptovaluta. Zoals bijvoorbeeld de meest bekende cryptomunt; de bitcoin.

Investeren in cryptovaluta

Investeren in cryptovaluta

Doe jij ook aan investeren in cryptovaluta? Of vindt je het allemaal maar niks? Het is een stuk risicovoller dan beleggen namelijk en de koers kan ook echt flink schommelen. De ene dag is je portefeuille ontiegelijk veel geld waard, de volgende dag, of een paar uur later kan het weer compleet instorten.

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Steeds meer mensen investeren in cryptovaluta, omdat ze het interessant vinden om snel rijk te kunnen worden. Je hoort namelijk veel verhalen van mensen waarvan de waarde van hun munt ineens idioot hoog gestegen is, waardoor je ze in 1 klap heel veel geld hebben, als ze het innen. Maar vaak zijn mensen hebberig en willen ze meer en dan stort de markt weer in, waardoor ze lang niet meer zoveel winst hebben als eerst.

Het is een onvoorspelbare markt wat mij betreft, en áls je wilt instappen, dan kun je dat het beste doen wanneer er een dip is. Tenminste, dat is mijn mening. Want dan heb je meer kans op waardestijging van je cryptomunt. Je weet nooit wanneer de waarde stopt met stijgen en welke nieuwe regels er gaan komen voor cryptovaluta. Want 1 ding is zeker; het is nog relatief nieuw (vergeleken met beleggen), dus wat het op de lange termijn doet, weet nog niemand.

Zelf vind ik de cryptovaluta ook erg interessant, het is toch een beetje gokken, maar je kunt er wel een lekkere winst mee maken. Hoewel het risico groot is, overweeg ik toch ook om in de toekomst in te stappen. Maar dan natuurlijk wel alleen met geld wat ik op dat moment kan missen.

Nu ben ik wel benieuwd naar mijn lezers, hebben jullie geïnvesteerd in cryptovaluta? Via welk platform, of welke app doen jullie dat en in welke crypto soort heb jij je geld zitten? Heb je het verdeeld over meerdere muntsoorten? Of juist alleen in de meest bekende, de bitcoin?

Leestip: Beleggen update maar 2021!

Investeer jij in cryptovaluta? Zo ja; in welke en waar doe je dat?

Investeren in cryptovaluta