Kun je leven van spaargeld?

Kun je leven van spaargeld?

9 oktober 2021 0 Door Marìs

Kun je leven van spaargeld? Ja zeker! Hoe doe je dat het beste? Dat ga ik jullie vandaag in dit artikel vertellen.

Kun je leven van spaargeld

Kun je leven van spaargeld?

Kun je leven van spaargeld? Ja nou en of! Het ligt er natuurlijk wel helemaal aan op welke manier je van je spaargeld wilt leven. En nog belangrijker; hoeveel spaargeld je hebt en hoe hoog je maandelijkse lasten zijn. Het hangt dus af van verschillende factoren. Maar het is zeker niet onmogelijk.

Leestip: Zo kan jij ook 30.000 euro sparen!

De beste tip is; zet je spaargeld aan het werk! Als je het op je rekening laat staan, dan krijg je bijna geen rente, maar er zijn meerdere manieren om je spaargeld wél voor je te laten werken. Maar let hierbij altijd op dat je wel een noodpotje achter de hand houdt. Dit houdt in dat je geld hebt staan waar je direct bij kunt als je het nodig hebt om een onverwachte rekening te betalen of wanneer je iets moet vervangen. Heb je dit niet, dan kom je namelijk gemakkelijk in de problemen.

Laat geld voor je werken

Je kunt deposito gaan sparen. Dan zet je je geld voor langere tijd vast. Hiervoor krijg je een hogere rente dan op een gewone spaarrekening. Hou er dan wel rekening mee dat je niet direct bij dat deel van je spaargeld kunt komen. Je kunt kiezen voor diverse periodes om je geld vast te zetten, hoe langer je het vast zet, hoe hoger de rente is. Dit is dus 1 manier waarop je geld voor jezelf kunt laten werken.

Daarnaast is beleggen optie nummer 2. Zelf beleg ik voor de lange termijn. En doe aankopen waar ik dividend over krijg. Daardoor wordt mijn geld (uiteindelijk) meer waard én ik krijg ook nog eens extra geld vanwege het dividend.

Verder kun je ook nog investeren. Dit kun je doen in bijvoorbeeld vastgoed of crowdfunding projecten op diverse gebieden. Omdat je je geld dan uitleent, en er risico’s aan vast zitten krijg je een stuk meer rente dan wanneer je het op een spaarrekening zet. Daar moet je tegenwoordig al bijna voor betalen, rente krijgen is er niet echt meer bij helaas. Hoogstens een paar cent als je geluk hebt.

Leestip: Sparen hoe ik begon met niks!

Zou jij in de toekomst van je spaargeld willen leven? En op welke manier? Wil je eerder stoppen met werken of wil je er een tijdje tussen uit kunnen en toch je rekeningen kunnen betalen?

Kun je leven van spaargeld