Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Zo spaar jij ook 30.000 euro. Vorige week konden jullie mijn Money Bucketlist zien. Deze week vertel ik jullie hoe je ook 30.000 euro kunt sparen.

Zo spaar jij ook 30.000 euro

Zo spaar jij ook 30.000 euro! Vandaag vertel ik jullie hoe je dit ook kunt bereiken. Want 30.000 euro sparen is wel erg fijn, vooral wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt kopen of wanneer je zzp’er bent. Want dan wil je natuurlijk wel een goede buffer hebben voor als je een paar maanden wat minder of geen werk hebt.

Wanneer je begint met sparen lijkt 30.000 euro een énorm bedrag. Wellicht denk je dat je daar járen over gaat doen om dat bij elkaar te krijgen. Maar wanneer je diverse technieken toepast om zoveel mogelijk geld te sparen, kan het nog wel eens veel sneller gaan dan je nu denkt.

De technieken die ik toepas om zoveel mogelijk geld te sparen zijn de volgende; ik spaar geld van mijn inkomsten. Dat is dus van mijn salaris en van het kopje ‘overige inkomsten’. Als eerste heb ik ervoor gezorgd dat ik overal een budget voor heb opgesteld. Soms is het wellicht even zoeken wat voor jou het juiste budget is, maar wanneer je eruit bent, dan werkt dat heel fijn en weet je precies waar je aan toe bent. Verder is het zaak om je maandlasten/ vaste lasten zo laag mogelijk te houden en niet steeds allerlei prulletjes tussendoor te kopen. Geef niet steeds kleine bedragen uit. Want veel kleine bedragen vormen uiteindelijk ook een groot bedrag.

Punt 1 waarvan ik geld spaar is dus; salaris/ overige inkomsten. Dat wil zeggen dat ik daartoe ook het geld reken wat ik verdien met het doen van smaaktesten. En het geld wat ik verdien met mijn lidmaatschap van de spaarsites. Welke dit zijn kun je hier lezen. Maar wil je je echt focussen op 1 site waar je het meeste geld mee kunt verdienen. Kies dan voor Euroclix! Daar verdien ik namelijk zelf het meeste geld mee per jaar. Minimaal 70 euro per jaar (in 2017), maar dit is nog aan het groeien.

Verder zet ik geld weg zoals; vakantiegeld, belastingteruggave en mijn Resultaat afhankelijke uitkering (wellicht hebben sommige mensen een 13e maand). Ook het geld wat ik voor mijn verjaardag krijg zet ik altijd weg voor een spaardoel.

Daarnaast ben ik kort geleden begonnen met een nieuwe tactiek. Ik wil namelijk zo snel mogelijk mijn bufferrekening aanvullen tot daar een mooi bedrag op staat van het liefst minimaal 3000 euro. Maar met 1500 om te beginnen ben ik ook blij. Wanneer ik verhuisd ben moet daar namelijk nog een logeerbed van gekocht worden omdat ik vaak logees heb.

Wanneer ik iets ga kopen reserveer ik daar altijd een bepaald budget voor. Zo wilde ik laatst nieuwe markeerstiften kopen omdat de mijne bijna op zijn en een nieuwe zwarte stift waar ik altijd mijn spaarmeters mee inkleur. Hiervoor reserveerde ik 10 euro in totaal. Uiteindelijk hield ik nog 1,51 over. Dit bedrag maakte ik direct over naar mijn bufferrekening. Er stond al 65 cent op, dus tel maar op. Binnenkort wordt de rente van mijn kwartaalrekening ook weer gestort en ook die rente zal volledig naar de bufferrekening gaan. Zo heb ik dan alweer bijna 5 euro meer in korte tijd.

Wel moet je wellicht soms even zoeken naar je motivatie. Lees hier hoe je gemotiveerd kunt blijven om zoveel geld te sparen.

Dan gaat sparen ineens een stuk sneller terwijl je er weinig moeite voor hoeft te doen. Zo lang je maar alle extra’s ook naar je spaarrekening zet die je graag zo snel mogelijk wilt vullen. Want alle kleine beetjes helpen. Dit is waarom ik eerder al een artikel schreef over dat je kleine bedragen moet leren waarderen. Want je zal nog verbaasd staan hoeveel geld je daardoor in een jaar tijd extra kunt sparen.

Zelf ben ik dit sinds kort gaan opschrijven. Over een jaar zal ik daar een artikel over gaan schrijven, om jullie te vertellen hoeveel mij dit opgeleverd heeft. Doen jullie mee? Uiteindelijk kun je dan natuurlijk ook 40.000 euro sparen of misschien wel zelfs 50.000 euro sparen. Het bedrag maakt niet uit, maar je kunt op deze manier gewoon echt heel veel geld sparen

Hoe zou jij het aanpakken om zo snel mogelijk 30.000 euro bij elkaar te sparen? Deel jouw tips met de lezers!