Meer minder of gelijk?

Meer minder of gelijk?

16 augustus 2020 17 Door Marìs

Meer minder of gelijk? Afgelopen week was het niet te doen zo heet! Nu vind ik het leuk om van jullie te horen hoe anders jullie het leven beleven op zo’n moment.

Meer minder of gelijk?

Meer minder of gelijk? Zijn jullie op zo’n moment meer met geld bezig, of juist minder? Of wellicht gewoon net zoveel als anders? Dat is wat ik mij voornamelijk afvraag.

Leestip: Financieel puzzelen en vooruit denken!

Zelf ben ik minder met geld bezig geweest op het gebied van stroom. Ik vond het belangrijker om zelf een klein beetje ‘normaal’ te kunnen leven, door volop de hele dag de ventilator aan te hebben, dan om rekening te houden met hoeveel stroomverbruik dat extra kost.

Ook koop ik gemakkelijker ijs als het zo warm is. Maar dan wel nog gewoon een doos (waterijs) bij de supermarkt en niet zo snel een los ijsje ergens bij een winkel. Zelf vind ik waterijs toch wel echt het lekkerste als het zo heet is. Ook heb ik dan minder trek in ander eten. Je merkt minder dat je trekt hebt of zo. Maar áls je dan toch begint te eten, merk je pas dat je toch wel trek had. De dorst valt me op die dagen veel meer op. Is dat bij jullie ook zo?

Qua drinken drink ik op zulke hete dagen echt alleen maar water. Wel heb ik appelsap gedronken wat ik koud had staan, omdat ik tussendoor wel even behoefte had aan wat extra suikers. En verder eet ik ook meer chips als het zo extreem heet is, om mijn zout weer goed aan te vullen, want dat was wel echt nodig.

Op het gebied van plannen wat ik met mijn geld doe/ waar ik mijn geld aan uitgeef, ben ik niet meer of minder met geld bezig. Dat is gewoon gelijk tijdens deze dagen. Ik blijf dagelijks in de gaten houden wat er afgaat en wat erbij komt. Ook gewoon omdat ik het leuk vind om dat bij te houden.

Leestip: Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste!

Waar geven jullie meer geld aan uit als het zo warm is? En geef je ook ergens minder geld aan uit? (en nee, niet de verwarming noemen, want die staat zomers sowieso uit, daar is geen hittegolf voor nodig!)

Meer minder of gelijk