Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

9 maart 2018 12 Door Marìs

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste. In dit artikel vertel ik jullie waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste.

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

In dit artikel vertel ik jullie waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste. Ik studeerde mbo Interieur adviseur, maar na het eerste jaar zei de school tegen mij; ik zou er maar mee stoppen als ik jou was. En niet omdat ik zo slecht was. Maar omdat ik ’te ver weg woonde’. Ze adviseerden iedereen die op langer dan een halfuur afstand woonde om te stoppen met de studie. Lekker motiverend. NOT!!

Buiten mijn schuld om was ik ook flink afwezig geweest (weten jullie nog een paar jaar terug die hele grote stakingen van de bussen, dat ze niet of alleen op bepaalde tijden reden?). Dat was dus de reden. Ik woonde toen in een klein dorp zonder treinstation en zonder rijbewijs. Ik kon gewoon onmogelijk op school komen. Eerst mocht ik thuis projecten doen en was het allemaal prima. Maar na het eerste schooljaar zeiden ze dat ik het jaar maar over moest doen. JA DOEI!!!

Zo kwam het in het kort vertelt dat ik stopte met mijn studie en begon aan een thuisstudie. Maar dat betekende wel dat ik geen recht meer had op studiefinanciering. Dit werd gezien als stoppen met studeren en dus moest ik per direct gaan beginnen met mijn studieschuld terugbetalen. Bijna 3000 euro.

Ik werd daar nogal boos van, ben in protest gegaan, maar dat haalde niks uit. En toen ik las dat er elke maand ook nog eens rente bij kwam werd ik helemaal boos. Dat gunde ik ze totaal niet!

En toen bam!

En toen heb ik bam, in 1x alles afbetaald. Ik wist niet beter of het was een gift. Ik wist in eerste instantie niet eens dat je dat terug moest betalen als je stopte met je studie. Je hebt er ten slotte ook dat geld aan uitgegeven, dus hoezo moet ik dat terugbetalen? Het is weg!

Ik had al heel lang gespaard om te kunnen beginnen met mijn rijbewijs en daardoor kon ik dus in 1x mijn studieschuld aflossen. Zeg maar dag met je handje tegen jaren lang rente betalen, dikke neus!! Mooi niet dat DUO dat van mij kreeg!

Jammer voor hun, maar des te leuker voor mij! Anders had het me uiteindelijk over al die jaren nog veel meer geld gekost dan dat het bedrag in het begin was. En nu dus mooi niet!

Wel voelde ik mij toen enorm rot omdat ik al zo lang hard gespaard had voor mijn rijbewijs. Bijna had ik mijn gewenste bedrag behaald, en toen ineens; weg geld. Toen kon ik weer overnieuw beginnen. Maar ik was wel enorm blij dat ik toen gelijk in 1x van DUO af was! Want als er iets is waar ik een hekel aan heb dan is het schulden hebben. Aan het eind van je aflossingsperiode ben je altijd veel meer geld kwijt dan dat het bedrag in eerste instantie was. Eeuwig zonde van je geld!!

Leestip: Snel je financiële doelen behalen!

Heb jij ook een studieschuld (gehad)? En hoe doe jij dat met aflossen? Ook zo snel mogelijk? Of braaf per maand en dan uiteindelijk dikke rente betaald hebben?