Money bucketlist

Money bucketlist. Vorige week konden jullie zien wat ik al ingeslagen heb aan voorraad. Deze week show ik aan jullie mijn money bucketlist.

Money bucketlist

Money bucketlist. Vandaag laat ik jullie mijn geld bucketlijst zien. Veel mensen zetten altijd hun bucketlist online, bij deze verzon ik een variant erop. My money bucketlist. Geen idee of het al bestaat, maar ik vond het wel een leuk idee! Hierop laat ik jullie zien welk bedrag ik minimaal (zo snel mogelijk) wil sparen, tot wat mij een mooi bedrag lijkt.

Om te beginnen bij mijn buffer, wil ik minimaal 3000 euro sparen en 6000 lijkt mij (op dit moment) een mooi bedrag. Want dan weet ik zeker dat ik alle apparatuur kan vervangen en ook de net iets duurdere dingen.

Daarnaast heb ik de rekening Hypotheek betalen zonder werk. Hier wil ik minimaal 900 euro op hebben staan, wat ik op dit moment ook heb. Daarom heb ik een minimum van 1200 – 2400 neergezet. Net even iets meer. Tot een bedrag van 2 jaar de volledige hypotheek kunnen betalen. Op dit moment zou dat 12.720 euro zijn (530 per maand afgerond naar boven is het nu). Na de verhuizing zal dit bedrag waarschijnlijk veranderen.

Daarna komt mijn verhuisrekening. Hier wil ik het liefst toch wel minimaal 5000 euro op hebben staan, want dat is zo op (denk aan verven, vloeren, gordijnen, horren). En 20.000 euro is een mooi bedrag als je ook dingen moet vervangen als de keuken en badkamer. Om nog maar niet te spreken van overige dingen die wellicht moeten gebeuren. Maar zoveel tijd om te sparen heb ik nou ook weer niet. Want ik wil zsm verhuizen. En desnoods pak ik overige klussen stukje bij beetje aan. Ligt eraan hoeveel haast alles heeft.

Verder heb ik nog mijn Freedom rekening. Hier staat momenteel geld op om 1 maand dubbele lasten te kunnen betalen bij een verhuizing. Plus 100 euro extra. Ik zou hier graag minimaal 6000 euro op hebben staan tot 24.000 euro. Dan zou ik namelijk 1000 euro per maand kunnen opnemen om van te leven, in noodgevallen. 24.000 euro staat dan voor 2 jaar kunnen leven van die rekening.

Extra

Natuurlijk heb ik ook nog ‘extra’ spaarrekeningen waar ik wel wensen voor heb. Zo zou ik op mijn vakantierekening graag alvast 1500 euro willen hebben staan, dan kan ik 1x op een goedkope vakantie en 1x weer minimaal 2 weken naar Gran Canaria. In plaats van dat ik dat geld nu steeds elke keer pas spaar wanneer ik weet dat ik weer op vakantie ga, zou ik het fijn vinden om het er gewoon op te hebben staan. En dan heel rustig aan verder te sparen naar een hoger bedrag. Maar dan gewoon door er af en toe eens een bedrag op te zetten.

Tot slot nog mijn ‘auto kopen’ rekening. In de toekomst wil ik namelijk toch wel graag een eigen auto hebben. De nieuwprijs van een Peugeot 108 (automaat!) is ongeveer 16.000 euro. Wanneer je die 2e hands koopt scheelt dat denk ik zo ongeveer de helft. Voor een auto van 2 jaar oud? Maar misschien is het ook nog wel iets meer. Daarom wil ik op die rekening minimaal 8000 euro sparen. Omdat ik denk daar wel een 2e hands auto van te kunnen kopen, maar wanneer ik dat geld heb wil ik eerst nog doorsparen zodat er alvast een paar duizend euro extra op staat, voor de auto daarna. Nu zal ik niet heel snel daarna een nieuwe auto kopen, maar ik heb dan liever wel alvast een mooi bedrag staan, want zodra ik een auto heb, heb ik extra maandlasten en kan ik minder goed/ snel sparen. Zo denk ik vaak alvast wat verder vooruit.

Hoe ziet jouw money bucketlist eruit?

 

3 thoughts on “Money bucketlist”

 1. Zo idioot veel geld is het nou ook weer niet, ik lees wel verhalen van mensen die nog veel hogere bedragen gespaard hebben 😉 En ik heb er ook geen tijd aan vast geknoopt. Uit het vakantie stukje kun je opmaken dat ik nog niet op vakantie ga, maar het geld wel alvast wil hebben staan. Maar wellicht staat dat er niet helemaal duidelijk in.
  Ik ga binnenkort wel op vakantie, maar die heb ik (alvast) gekregen voor mijn verjaardag omdat ik 30 word. Het enige wat ik daarvoor heb hoeven doen is geld sparen om mee te nemen. Scheelt al een hoop kosten!
  Wanneer ik daarna weer op vakantie ga weet ik nog niet. Maar zou wel lekker zijn als het geld gewoon alvast op die spaarrekening staat. Ik ga namelijk sowieso niet elk jaar op vakantie.

  Mijn spaargeld staat nu verdeeld over diverse rekeningen. Alles bij elkaar opgeteld is dat nu rond de 3000 euro. Alle verhuiskosten worden betaald van de overwaarde van het huis. Dus het verhuisgeld wat ik spaar is echt om wat dingen op te knappen in het nieuwe huis.
  Die auto is trouwens toekomstmuziek. Die staat pas op de allerlaatste plek. Die wordt sowieso pas gekocht als de verhuizing achter de rug is, en als de nodige klussen daar gebeurt zijn. Maar het kan geen kwaad om daar nu alvast stukje bij beetje wat geld voor weg te zetten. Al is het maar af en toe 50 of 100 euro. Het heeft ten slotte geen haast.
  Dus realistisch is die lijst wel. Alleen weet ik niet wanneer ik alles bij elkaar heb. Daarom heb ik er ook geen tijd aan gehangen. Als ik dit binnen 1/ 2 jaar allemaal bij elkaar wil hebben dan had je wel een punt 😉

  Dankje! 🙂 Je kunt zeker alle vorderingen blijven volgen via mijn artikelen 🙂 Binnenkort komt er weer een artikel online over hoe het nu gaat met mijn spaardoelen. Hoe ik aan geld wil komen; sparen van salaris, van mijn uitbetalingen van kliksites, verjaardagsgeld en natuurlijk kooppunten/ koopzegels inleveren/ laten uitbetalen. En ik had vorig jaar een adventkalender voor mezelf gemaakt waar ook nog allemaal geld in zit. Dus er komt dit jaar nog een hoop geld naar me toe gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *