Money bucketlist

Money bucketlist. Vorige week konden jullie zien wat ik al ingeslagen heb aan voorraad. Deze week show ik aan jullie mijn money bucketlist.

Money bucketlist

Money bucketlist

Money bucketlist. Vandaag laat ik jullie mijn geld bucketlijst zien. Veel mensen zetten altijd hun bucketlist online, bij deze verzon ik een variant erop. My money bucketlist. Geen idee of het al bestaat, maar ik vond het wel een leuk idee! Hierop laat ik jullie zien welk bedrag ik minimaal (zo snel mogelijk) wil sparen, tot wat mij een mooi bedrag lijkt.

Om te beginnen bij mijn buffer, wil ik minimaal 3000 euro sparen en 6000 lijkt mij (op dit moment) een mooi bedrag. Want dan weet ik zeker dat ik alle apparatuur kan vervangen en ook de net iets duurdere dingen.

Daarnaast heb ik de rekening Hypotheek betalen zonder werk. Hier wil ik minimaal 900 euro op hebben staan, wat ik op dit moment ook heb. Daarom heb ik een minimum van 1200 – 2400 neergezet. Net even iets meer. Tot een bedrag van 2 jaar de volledige hypotheek kunnen betalen. Op dit moment zou dat 12.720 euro zijn (530 per maand afgerond naar boven is het nu). Na de verhuizing zal dit bedrag waarschijnlijk veranderen.

Daarna komt mijn verhuisrekening. Hier wil ik het liefst toch wel minimaal 5000 euro op hebben staan, want dat is zo op (denk aan verven, vloeren, gordijnen, horren). En 20.000 euro is een mooi bedrag als je ook dingen moet vervangen als de keuken en badkamer. Om nog maar niet te spreken van overige dingen die wellicht moeten gebeuren. Maar zoveel tijd om te sparen heb ik nou ook weer niet. Want ik wil zsm verhuizen. En desnoods pak ik overige klussen stukje bij beetje aan. Ligt eraan hoeveel haast alles heeft.

Verder heb ik nog mijn Freedom rekening. Hier staat momenteel geld op om 1 maand dubbele lasten te kunnen betalen bij een verhuizing. Plus 100 euro extra. Ik zou hier graag minimaal 6000 euro op hebben staan tot 24.000 euro. Dan zou ik namelijk 1000 euro per maand kunnen opnemen om van te leven, in noodgevallen. 24.000 euro staat dan voor 2 jaar kunnen leven van die rekening.

Extra

Natuurlijk heb ik ook nog ‘extra’ spaarrekeningen waar ik wel wensen voor heb. Zo zou ik op mijn vakantierekening graag alvast 1500 euro willen hebben staan, dan kan ik 1x op een goedkope vakantie en 1x weer minimaal 2 weken naar Gran Canaria. In plaats van dat ik dat geld nu steeds elke keer pas spaar wanneer ik weet dat ik weer op vakantie ga, zou ik het fijn vinden om het er gewoon op te hebben staan. En dan heel rustig aan verder te sparen naar een hoger bedrag. Maar dan gewoon door er af en toe eens een bedrag op te zetten.

Tot slot nog mijn ‘auto kopen’ rekening. In de toekomst wil ik namelijk toch wel graag een eigen auto hebben. De nieuwprijs van een Peugeot 108 (automaat!) is ongeveer 16.000 euro. Wanneer je die 2e hands koopt scheelt dat denk ik zo ongeveer de helft. Voor een auto van 2 jaar oud? Maar misschien is het ook nog wel iets meer. Daarom wil ik op die rekening minimaal 8000 euro sparen. Omdat ik denk daar wel een 2e hands auto van te kunnen kopen, maar wanneer ik dat geld heb wil ik eerst nog doorsparen zodat er alvast een paar duizend euro extra op staat, voor de auto daarna. Nu zal ik niet heel snel daarna een nieuwe auto kopen, maar ik heb dan liever wel alvast een mooi bedrag staan, want zodra ik een auto heb, heb ik extra maandlasten en kan ik minder goed/ snel sparen. Zo denk ik vaak alvast wat verder vooruit.

Hoe ziet jouw money bucketlist eruit?

 

7 thoughts on “Money bucketlist”

 1. buffer minimaal 3000 euro, hypotheek betalen zonder werk 900 euro, verhuisrekening minimaal 5000 euro, Freedom rekening minimaal 6000 euro, vakantierekening minimaal 1500 euro en autorekening minimaal 8000 euro, dat is jouw minimale money bucketlist, totaal maakt dat minimaal 24.400 euro.
  Geen idee hoeveel spaargeld je nu hebt, en hoeveel je dus nog moet sparen om aan deze minimale bedragen te komen, maar het lijkt mij dat je nog wel even bezig zult zijn! En in de tussentijd wil je verhuizen, worden je woonlasten hoger, wil je het nodige opknappen in je nieuwe huis en ondertussen ook nog op vakantie blijven gaan en liefst ook nog een auto aanschaffen.
  Ik vind het een leuk idee, zo’n money bucketlist, maar zonder te weten wat je nu al hebt aan geld, lijkt het niet een heel realistische lijst (maar misschien heb je al meer dan 20.000 euro bij elkaar gespaard, dan kun je natuurlijk van deze minimumbedragen afstappen).
  Ik wens je er hoe dan ook heel veel succes bij, en hoop dat deze lijst leidt tot een heleboel inspirerende blogjes van je, hoe je aan deze bedragen gaat komen.

  1. Zo idioot veel geld is het nou ook weer niet, ik lees wel verhalen van mensen die nog veel hogere bedragen gespaard hebben 😉 En ik heb er ook geen tijd aan vast geknoopt. Uit het vakantie stukje kun je opmaken dat ik nog niet op vakantie ga, maar het geld wel alvast wil hebben staan. Maar wellicht staat dat er niet helemaal duidelijk in.
   Ik ga binnenkort wel op vakantie, maar die heb ik (alvast) gekregen voor mijn verjaardag omdat ik 30 word. Het enige wat ik daarvoor heb hoeven doen is geld sparen om mee te nemen. Scheelt al een hoop kosten!
   Wanneer ik daarna weer op vakantie ga weet ik nog niet. Maar zou wel lekker zijn als het geld gewoon alvast op die spaarrekening staat. Ik ga namelijk sowieso niet elk jaar op vakantie.

   Mijn spaargeld staat nu verdeeld over diverse rekeningen. Alles bij elkaar opgeteld is dat nu rond de 3000 euro. Alle verhuiskosten worden betaald van de overwaarde van het huis. Dus het verhuisgeld wat ik spaar is echt om wat dingen op te knappen in het nieuwe huis.
   Die auto is trouwens toekomstmuziek. Die staat pas op de allerlaatste plek. Die wordt sowieso pas gekocht als de verhuizing achter de rug is, en als de nodige klussen daar gebeurt zijn. Maar het kan geen kwaad om daar nu alvast stukje bij beetje wat geld voor weg te zetten. Al is het maar af en toe 50 of 100 euro. Het heeft ten slotte geen haast.
   Dus realistisch is die lijst wel. Alleen weet ik niet wanneer ik alles bij elkaar heb. Daarom heb ik er ook geen tijd aan gehangen. Als ik dit binnen 1/ 2 jaar allemaal bij elkaar wil hebben dan had je wel een punt 😉

   Dankje! 🙂 Je kunt zeker alle vorderingen blijven volgen via mijn artikelen 🙂 Binnenkort komt er weer een artikel online over hoe het nu gaat met mijn spaardoelen. Hoe ik aan geld wil komen; sparen van salaris, van mijn uitbetalingen van kliksites, verjaardagsgeld en natuurlijk kooppunten/ koopzegels inleveren/ laten uitbetalen. En ik had vorig jaar een adventkalender voor mezelf gemaakt waar ook nog allemaal geld in zit. Dus er komt dit jaar nog een hoop geld naar me toe gelukkig!

   1. Oh, begrijp me niet verkeerd hoor, geschreven woord kan zo heel anders overkomen dan bedoeld! Ik bedoelde het niet als een aanval, en ook niet negatief of zo, het was meer verbazing van mijn kant, omdat ik 24000 euro heel veel geld vind om te sparen van een (noodgedwongen parttime) baan. Dus eerder petje-af voor dit nobele streven, goed dat je je bewust bent van welke bedragen je in de toekomst nodig denkt te hebben voor bepaalde doelen. Ik denk dat dat het sparen ook wat leuker kan maken, je hebt bepaalde doelen die je wilt bereiken, je weet welk bedrag je voor elk doel wilt sparen, en elke keer als je ergens iets bespaart, kun je dat linken aan een doel, waar dat geld dan aan besteed kan worden. Voor mij werkt dat in ieder geval goed, ik heb spaargeld dat ik wil houden als buffer, maar ik heb ook bepaalde dingen die ik in de (nabije) toekomst wil doen/kopen, en die geld kosten. Daar weet ik (ongeveer) van wat me dat gaat kosten, en elke keer als ik geld (be)spaar, kan het virtueel in dat potje worden gestopt, en weet ik dat ik weer een stapje dichter ben bij wat ik wil doen/kopen.

    1. Goed dat je het nog even aangeeft, tekst is idd heel lastig te interpreteren. Wist ook niet goed hoe je het bedoelde. Had meer zoiets van; die heeft geen vertrouwen in dat ik dat kan. Maar dat denk ik al snel, omdat ik in mijn omgeving vaak niet serieus genomen wordt en letterlijk uitgelachen wordt door familie als ik dat soort dingen zeg (behalve door mijn moeder). Dan denk ik altijd; wacht jij maar tot het zo ver is, dan ben ik degene die het hardste lacht 😉

     24.000 op zich is een groot bedrag, maar stel dat je het al over 5 jaar uitspreid betekend dat 5000 euro per jaar sparen en dat is gelijk al een stuk gemakkelijker dan 24000 of 12000 in 1 jaar sparen. Dat was meer hoe ik het bedoelde met dat het niet idioot veel geld is. Het bedrag op zich is natuurlijk wel veel geld.

     Dankje 🙂 Ik vind het sparen op zich al een hele uitdaging juist omdat het idd van een parttime inkomen komt. Daar zie ik geen obstakel in, maar echt een grote uitdaging. Net zoals in mijn inkomsten via internet/ online inkomsten verder uitbreiden zodat het parttime inkomen in de toekomst toch net iets meer gaat worden dan dat het nu is.
     Leuk om te horen dat besparen voor jou zo goed werkt, om daarvan te sparen voor je spaardoelen. Sinds een weekje doe ik het ook weer nét iets anders. Zo had ik laatst 10 euro weggezet omdat ik nieuwe markeerstiften wilde kopen omdat die van mij op beginnen te raken. En ik had nog een zwarte stift nodig omdat ik daar altijd mijn spaarmeters mee inkleur. Nadat ik die gekocht had, had ik nog 1,51 euro over.
     Normaal liet ik dat dan altijd op mijn betaalrekening staan, nu ga ik dat soort kleine bedragen naar mijn Bufferrekening overmaken. Zo wordt die toch net weer even wat sneller gevuld. Veel kleine bedragen worden ook groot! Net als dat ik mijn rente van alle verschillende spaarrekening dan allemaal naar mijn bufferrekening ga overmaken. Zo groeit die toch weer een stukje sneller zonder dat het me heel veel moeite kost. Wellicht is het leuk als ik daar over een jaartje of zo eens een artikel over schrijf en nu ga bijhouden hoe vaak ik dat soort bedragen (en wat de bedragen zijn) overmaak. Zodat ik kan vertellen hoeveel geld dat in een jaar geweest is in totaal.

     1. Ja, zeker leuk om dat bij te houden! Slim idee, om die 1,51 niet op je betaalrekening te laten staan (dan gaat het vaak ongemerkt op). Door het op je spaarrekening te zetten, groeit je spaargeld haast ongemerkt. Succes ermee! Ik blijf je volgen hoor!

     2. Ja ik ben wel heel benieuwd hoeveel dat over een jaar is! Ben al begonnen met opschrijven. Dankje! Leuk dat je me blijft volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *