Nieuwe financiële regels

Nieuwe financiële regels

2 januari 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie wat nieuwe financiële regels van 2021. Want op dat gebied veranderd er weer het een en ander dit jaar.

Nieuwe financiële regels

Nieuwe financiële regels

Vandaag deel ik dus de nieuwe financiële regels van 2021 met jullie, het is slechts een greep uit de dingen die veranderen. Om te beginnen met de vermogensbelasting. Mocht je in 2020 maar 30.846 euro onbelast hebben, is dit in 2021 opgelopen tot 50.000 euro. Dan praat ik over eenpersoonshuishoudens, aangezien ik dat zelf ook ben.

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

De tarieven voor belasting over je vermogen zijn wel omhoog gegaan. Heb je tussen de 50.000 euro en 100.000 euro dan betaal je 0,59% belasting. Heb je tussen de ton en de miljoen, dan betaal je 1,4% rente en heb je meer dan een miljoen, dan betaal je 1,76% rente. Dat wordt voor veel mensen nog even flink sparen voordat ze hier überhaupt aan komen 😉

Postzegels, brandstof, sigaretten en vliegtickets worden duurder. Het is dat ik dit nu pas lees, maar bof ik even dat ik op de valreep nog moest tanken 30 december! Alle centen die ik minder heb hoeven te betalen zijn weer mooi meegenomen! De postzegels gaan met 5 cent per zegel omhoog. En bij je vliegticket komt vanaf nu 7,85 euro vliegtaks.

Woningmarkt

Starters op de woningmarkt (jonger dan 35 jaar) krijgen een zetje, want vanaf nu betalen zij geen overdrachtsbelasting! Koop je een huis van meer dan 4 ton, moet je dit voor eind maart doen, want daarna betalen zij wel overdachtsbelasting. Maar ben je van plan om een woning te kopen waar je níét zelf in gaat wonen, dan wordt de overdrachtsbelasting 8% in plaats van 2% dit moet ervoor zorgen dat beleggers minder woningen kopen.

Koppels kunnen in 2021 een iets hogere hypotheek krijgen. Waar het partnerinkomen vorig jaar nog werd meegeteld voor 80% is dit nu 90% geworden. Dus wie weet is het voor veel mensen net dat kleine beetje extra wat ze nodig hebben om een huis te kunnen kopen.

De kosten voor de aanvraag van een energielabel gaan flink omhoog dit jaar. Want vanaf nu moet er iemand langskomen om je aanvraag te beoordelen. Wel wordt er nog naar gekeken of dit na 1 juli veranderd gaat worden. Mocht dit zo zijn, dan horen we dat vast wel weer op het nieuws.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Hebben deze veranderingen voor jou nog gevolgen?