Nog even flink spenden!

7 november 2018 1 Door Marìs

Nog even flink spenden! Vorige week konden jullie mijn review lezen over het boek ‘besparen maar!’. Deze week vertel ik jullie dat ik nog even flink aan het spenden ben. Hoe ik dat bedoel en waarom? Lees maar verder!

Nog even flink spenden!

Nog even flink spenden! Het klinkt nu net als of ik nu expres nog even heel veel geld aan het uitgeven ben, maar dat is niet zo. Wel ben ik sinds ik terug ben van vakantie veel meer uitgaven aan het doen dan in een normale maand.

Zo heb ik natuurlijk mijn fotoboek besteld van de vakantie. Maar daar bleef het niet bij. Ook kocht ik een nieuwe spaarpot erbij, flink wat kerstaankopen (hoewel je die niet helemaal mee kunt tellen omdat ik die wel jaarlijks doe, daar leg ik van tevoren al geld voor weg).
Verder kocht ik ook nog extra oplaadbare batterijen, bestelde ik mijn foto’s op iets groter formaat om in een fotolijst te doen. Daarvoor kocht ik ook een vel gekleurd karton die als achtergrond dient.

Tot slot

Verder haalde ik vandaag ook mijn poster op die ik al heel lang wilde kopen. Maar tot op heden had ik steeds geen geschikte foto. Het moest er namelijk eentje worden van 30 bij 90 cm. En nu heb ik afgelopen vakantie een hele mooie foto gemaakt van een palmboom die daar perfect geschikt voor is. Dus bestelde ik de poster meteen. Maar ja, daar hoort dan natuurlijk ook een lijst omheen en die lijst zelf is nog duurder dan die hele poster. Maar goed. Dit is wel weer iets wat ik gewoon heel gemakkelijk mee kan nemen naar mijn nieuwe huis wanneer die er eindelijk is. En dat scheelt tegen die tijd weer geld uitgeven!

Tot slot kocht ik vandaag ook nog de Spaanse stickers waar ik tijdens de vakantie al even naar gezocht had, maar niet kon vinden. Uiteindelijk vond ik ze via een pin van Russische stickers, even doorklikken et voila, ook in het Spaans te koop! Dus Pinterest wordt bedankt! Dan hoef ik niet te wachten tot een volgende keer Gran Canaria/ Spanje! Dus daar ben ik helemaal blij mee.

Ook begaf mijn ene maatbeker het, dus daar moet ik later deze week ook eventjes een nieuwe voor halen. Die oude was ook gewoon slap, dus ja dat zat er wel aan te komen.

Al met al ben ik nu echt wel weer even klaar met extra geld uitgeven, want het voelt niet echt lekker om al die uitgaven achter elkaar te doen. Ondanks dat de helft van deze uitgaven zo ongeveer gewoon ingepland waren.

Ombuigen!

Aan de andere kant, de wet van de aantrekkingskracht zegt dat je altijd blij moet zijn met het geld dat je uitgeeft. Het komt toch wel weer bij je terug. En dat geeft mij wel een lichtpuntje. Met de aankopen zelf ben ik namelijk heel erg blij!! Er zitten namelijk best wat dingen tussen die ik al heel lang wilde hebben, maar er om de een of andere reden steeds niet van kwam. En nu wel! Dus daar mag ik dan natuurlijk ook best wel wat geld aan uitgeven! Want het zijn wel gewoon nette prijzen.

En ik heb er nu ook bewust voor gekozen om het op dit moment te doen, ik krijg nu namelijk nog 1x salaris. Ik weet nog niet hoeveel dat is, dus dan accepteer ik het een stuk makkelijker dat ik nu nog even wat extra geld uitgeef. De enige kosten die ik nu verder nog ga maken (gepland ja) zijn de kosten voor kerstcadeaus! Deels heb ik ze al in huis, maar deels ook nog niet. Dus daar wordt aan gewerkt!

Hoe buig jij je gevoel om van negatief naar positief als je even niet zo blij bent met jezelf als je ’te veel’ geld uit geeft naar je zin? Terwijl het eigenlijk nergens op slaat. Want het zijn ook weer geen honderden euro’s..