Beneden je stand leven

14 november 2018 3 Door Marìs

Beneden je stand leven. Vorige week konden jullie lezen dat ik nog even flink aan het spenden was. Deze week vertel ik jullie hoe ik denk over beneden je stand leven.

Beneden je stand leven

Beneden je stand leven. Je hoort er vaker mensen over en het klinkt wellicht een beetje alsof je in armoede wilt gaan leven. Maar dat vind ik toch niet helemaal kloppen. Het betekend namelijk niks meer dan dat je ervoor zorgt dat je geld over houdt aan het eind van de maand. Dat klinkt al een stuk leuker toch?!

Wanneer je daar namelijk eenmaal mee begint wordt het echt een leuke uitdaging om te kijken waar je nog meer op kunt besparen, zonder dat je daarvoor je huidige leven inlevert. Tenzij je nu in enorme luxe levert dan 😉

Zelf nam ik mijn zorgverzekering eens onder de loep. Ik bezit namelijk nu in 2018 een; basisverzekering, extra verzekering (ivm bril en de pil) en een tandartsverzekering. Maar is dit wel allemaal nodig en wat krijg ik er precies voor terug? Dat zocht ik eens uit! Daarover schrijf ik binnenkort een artikel met mijn bevindingen.

Tip: Lees hier hoe je je vaste lasten omlaag kunt krijgen

Want eerlijk is eerlijk, we kijken allemaal naar of we iets zo goedkoop mogelijk kunnen scoren wanneer we iets willen gaan kopen. Niemand vind het leuk om er achteraf achter te komen dat ze geld teveel betaald hebben. Daar kan je ten slotte weer genoeg andere leuke dingen mee doen!

Daarom is beneden je stand leven zo gek nog niet. En het is ook zo moeilijk niet. Vind ik dan. Uitzonderingen daar gelaten. Je kunt natuurlijk altijd in omstandigheden terecht komen waardoor het wél lastig wordt. Maar ook daar kun je dan weer een sport van maken. En ervoor zorgen dat het je tóch gaat lukken. Want als je écht wilt, dan zijn er genoeg dingen te verzinnen waardoor het je lukt.

Leef jij al beneden je stand? En hoe zou jij het liever noemen? Of heb je geen bezwaar tegen de benaming ‘beneden je stand leven’?