Op welk financieel moment verheug jij je het meeste?

Op welk financieel moment verheug jij je het meeste?

19 augustus 2020 12 Door Marìs

Op welk financieel moment verheug jij je het meeste? Ik ben benieuwd! Op welk financieel moment in het jaar verheug jij je nu het meeste?

Op welk financieel moment verheug jij je het meeste

Op welk financieel moment verheug jij je het meeste?

Op welk financieel moment verheug jij je het meeste? We hebben vaak allemaal wel een moment in het jaar waarop we ons verheugen. Voor sommigen is dat hun belasting teruggave, voor anderen hun vakantiegeld of eindejaarsuitkering. Maar het kan ook nóg een ander moment zijn waarop jij een leuk bedrag ontvangt, zoals kerst of je verjaardag.

Leestip: Financieel puzzelen en vooruit denken!

Maar ook kun je kiezen voor een moment waarop je wéét dat je weer geld gaat ontvangen. Dus bijvoorbeeld als je je loonstrook weer kunt downloaden (omdat je een onregelmatig salaris hebt) of het moment waarop je je belastingformulier ingevuld hebt en ziet hoeveel je terug krijgt. Of dat moment na je verjaardag waarop je je gekregen geld gaat tellen.

Er zijn zoveel verschillende momenten te bedenken wat jouw favoriete moment kan zijn. Voor mij persoonlijk zijn dat 2 momenten. Namelijk het moment waarop ik mijn nieuwe loonstrook weer kan downloaden, omdat ik dan weet hoeveel ik die maand op mijn rekening gestort ga krijgen.

Maar moment nummer 2 is als ik mijn belastingformulier ingevuld heb en zie hoeveel ik dat jaar weer terug krijg! Altijd weer een spannend moment. En alleen als het wéten dat ik dat bedrag terug ga krijgen, maakt mij blij!

Genoeg keuzes

Sommige mensen zullen wellicht hun vakantiegeld kiezen als moment. Zelf vind ik dat natuurlijk ook een leuk moment, maar ik kan elke maand al zien hoeveel ik opgebouwd heb en dus ook hoeveel er klaar staat (bruto) om uit te betalen. Ik ben ook altijd weer blij als ik dat bedrag ontvang, want alle beetjes extra zijn mooi meegenomen!

Verder vind ik het ook altijd een spannend moment tegen het eind van de maand of ik de grens (70 euro) haal voor mijn bloguitbetaling. Zo wil ik eind augustus mijn grens bereikt hebben, omdat mijn salaris van september altijd het laagste bedrag van het hele jaar is. Dus dan is zo’n uitbetaling extra welkom. Helemaal dit jaar, want in september moet ik het laatste stukje van mijn auto terugbetalen aan mijn moeder.

Ik zal heel blij zijn als ik dat doel een vinkje kan geven en mijn geld weer helemaal voor mezelf is. Omdat er dan weer een nieuwe fase in gaat voor mijn gevoel. Dat is namelijk het moment waarop ik het geleende geld van mezelf eindelijk weer terug kan gaan zetten op mijn spaarrekeningen en daar heb ik nu al onwijs veel zin in, dan ben ik weer écht begonnen met iets opbouwen!

Leestip: Sparen, hoe ik begon met niks!

Wat is jouw favoriete financiële moment van het jaar? Een moment waarop je geld ontvangt? Of juist een waarop je hoort hoeveel geld je gaat ontvangen?

Op welk financieel moment verheug jij je het meeste