Over geld praat je wel review

Over geld praat je wel review

16 november 2023 0 Door Marìs

Je leest op dit moment mijn Over geld praat je wel review. Een paar maanden terug kwam dit boek uit en op mijn moeders werk werd erover gesproken, dus wij leenden het boek bij de bieb.

Over geld praat je wel review

Over geld praat je wel review

Vandaag lees je mijn Over geld praat je wel review. Toen ik over dit boek hoorde dacht ik meteen; dit moet ik ook lezen! Want alleen al de titel maakt duidelijk dat ik hetzelfde over dit onderwerp denk. Mensen praten zo vaak niet over geld, alsof ze zich ervoor schamen om over geld te praten, alsof het niet hoort. Maar je moet júist met elkaar over geld (blijven) praten, omdat je zoveel van elkaar kunt leren.

Leestip: Onze lunchkosten op Gran Canaria!

De omschrijving van het boek is als volgt; Vincent Kouters is voor een dubbeltje geboren en wil een euro worden. Vijf jaar geleden beleefde hij zijn financiële ontwaken en dat bleek leuker dan verwacht. Hij besloot tonnair te worden en dat is inmiddels gelukt.

Naast de succesvolle podcast ‘over geld praat je niet’ met Aaf Brandt Corstius is er nu het boek ‘Over geld praat je wel’. Hoe haal je meer uit je geld en beheer je je geldzaken slimmer? Verdienen en uitgeven, sparen en besparen; welke gewoonten moet je afleren en welke moet je aanleren? Moet je naar een ‘mannetje’? Wat is FIRE? Gaat iedereen aan de bitcoins? Durf je als freelancer wel te denken aan je pensioen? En hoe word je eigenlijk tonnair?

Of je je nu zorgen maakt over spaargeld dat door de inflatie minder waard wordt, twijfelt om te beginnen met beleggen, je afvraagt hoe je als zzp’er je geldzaken goed beheert of ervan droomt om voor je pensioen te stopen met werken; Over geld praat je wel, helpt iedereen zijn doel te bereiken.

Mijn review

Toen ik dit boek las werd mij ineens duidelijk wat ik zelf verkeerd gedaan heb. Ik volg deze weg en ergens onderweg was ik een beetje verdwaald. Ik nam de verkeerde afslag. Door het lezen van dit boek zag ik dus ineens heel helder waar ik de fout in gegaan ben. En hierdoor kan ik die fout nu gaan herstellen. Wat die fout precies is, daarover vertel ik nog even niks, omdat ik daar graag een apart artikel over wil gaan schrijven. Dat vertel ik jullie namelijk in mijn jaarlijkse geldles artikel. Deze zal denk ik begin december op mijn blog verschijnen.

Dit boek geeft voor mij heel helder de stappen weer die je kunt maken om tonnair te worden, zoals deze man zijn doel is. Je kunt ook gewoon zeggen; de stappen om rijker te worden dan je nu bent. Als je niet persé streeft naar tonnair worden. Zelf vind ik dit wel een leuke term, want miljonair worden klinkt zo ver weg en onbereikbaar, maar tonnair worden is een stuk realistischer. Dat is veel gemakkelijker te bereiken, indien je er echt voor wilt gaan natuurlijk.

Het verhaal leest heel gemakkelijk weg, omdat het fijn geschreven is. En er zit ook een duidelijke verhaallijn in. Je kunt goed de stappen begrijpen die gezet worden. Dit boek is perfect voor beginners, maar ook voor mensen die nog weer even herinnert willen worden aan alle stappen. Of als je gewoon even bij jezelf wilt nagaan of je nog wel goed bezig bent. Want eigenlijk ken je de stappen wel, maar soms neem je toch ergens de verkeerde afslag (zoals ik). En dan wordt je weer even wakker gemaakt door dit boek te lezen. Ideaal dus! Wat mij betreft een aanrader als je interesse hebt in alles wat met geld te maken heeft!

Leestip: Financiële boeken!

Wat is jouw favoriete geldboek? Ik vond de rijkste man van Babylon ook erg inspirerend en deze is ook leuk voor kinderen!

Over geld praat je wel review