Overdracht vervroegen

26 mei 2019 2 Door Marìs

Overdracht vervroegen. Ik heb ervoor gekozen om de overdracht van de nieuwe woning te vervroegen. Waarom? Dat lees je vandaag.

Overdracht vervroegen

Overdracht vervroegen. Ik heb ervoor gekozen om de overdracht van het nieuwe huis te vervroegen. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen had ik eerder al om een sleutelverklaring gevraagd. De makelaar zei eerst dat de verkoper in het buitenland zat, dus we moesten wachten op reactie. Na half mei zouden de mensen weer terug zijn.

Leestip: Sleutelverklaring!

Vervolgens vroegen wij begin vorige week of we die week 1 dag de sleutel konden krijgen omdat bedrijven moeten komen meten. En dat er inmiddels spoed bij is. Daarop werd pas eind van de week gereageerd. Er werd gezegd dat de verkoper geen sleutelverklaring wilde geven en dat het ook niet mogelijk was om die week een dag de sleutel te krijgen om te meten. Lekker onbeschoft om niet/ zo laat op een spoedverzoek te reageren. De tijd begint nu echt gigantisch te dringen. Er werd bij gezegd; misschien volgende week. Maar dat zeiden ze gewoon omdat die maandag van de ‘volgende week’ mijn financiering rond moet zijn. Die maakt zich er lekker makkelijk vanaf.

Vervroegen..

Vervolgens was onze aankoopmakelaar zo slim om direct ook te vragen hoe ze er tegenover stonden om de overdracht te vervroegen. En dat hoefde ineens niet overlegd te worden, daarop werd direct gezegd dat dat zeker mogelijk was zodra de financiering rond is. Wat op zich vrij logisch is, als dat niet rond is doe je geen overdracht.

Daarom heb ik meteen de financieel adviseur ingelicht, onze aankoopmakelaar en ook alvast aan de notaris gevraagd of ze komende week nog een plek open hebben voor een spoed overdracht. Want ik wilde er nu écht vaart achter zetten.

Leestip: Hypotheek aangevraagd!

Iedereen is er meteen voor mij achteraan gegaan en zo gebeurde het dat de overdracht naar voren geschoven werd. Helaas kon dit maar 1 dag naar voren geschoven werden omdat het notariskantoor al bomvol zat. Bij hoge uitzondering was er 1 dag eerder nog een plekje. Inmiddels heb ik nogmaals om de sleutel gevraagd bij de verkoopmakelaar. Je zou toch zeggen nu ik niet meer kan ontbinden dat ze daar niet meer moeilijk over zouden mogen doen. Ik wacht weer af…

heb jij de overdracht voor je nieuwe of oude woning wel eens vervroegd?