Overdracht vervroegen

Overdracht vervroegen. Ik heb ervoor gekozen om de overdracht van de nieuwe woning te vervroegen. Waarom? Dat lees je vandaag.

Overdracht vervroegen

Overdracht vervroegen

Overdracht vervroegen. Ik heb ervoor gekozen om de overdracht van het nieuwe huis te vervroegen. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen had ik eerder al om een sleutelverklaring gevraagd. De makelaar zei eerst dat de verkoper in het buitenland zat, dus we moesten wachten op reactie. Na half mei zouden de mensen weer terug zijn.

Leestip: Sleutelverklaring!

Vervolgens vroegen wij begin vorige week of we die week 1 dag de sleutel konden krijgen omdat bedrijven moeten komen meten. En dat er inmiddels spoed bij is. Daarop werd pas eind van de week gereageerd. Er werd gezegd dat de verkoper geen sleutelverklaring wilde geven en dat het ook niet mogelijk was om die week een dag de sleutel te krijgen om te meten. Lekker onbeschoft om niet/ zo laat op een spoedverzoek te reageren. De tijd begint nu echt gigantisch te dringen. Er werd bij gezegd; misschien volgende week. Maar dat zeiden ze gewoon omdat die maandag van de ‘volgende week’ mijn financiering rond moet zijn. Die maakt zich er lekker makkelijk vanaf.

Vervroegen..

Vervolgens was onze aankoopmakelaar zo slim om direct ook te vragen hoe ze er tegenover stonden om de overdracht te vervroegen. En dat hoefde ineens niet overlegd te worden, daarop werd direct gezegd dat dat zeker mogelijk was zodra de financiering rond is. Wat op zich vrij logisch is, als dat niet rond is doe je geen overdracht.

Daarom heb ik meteen de financieel adviseur ingelicht, onze aankoopmakelaar en ook alvast aan de notaris gevraagd of ze komende week nog een plek open hebben voor een spoed overdracht. Want ik wilde er nu écht vaart achter zetten.

Leestip: Hypotheek aangevraagd!

Iedereen is er meteen voor mij achteraan gegaan en zo gebeurde het dat de overdracht naar voren geschoven werd. Helaas kon dit maar 1 dag naar voren geschoven werden omdat het notariskantoor al bomvol zat. Bij hoge uitzondering was er 1 dag eerder nog een plekje. Inmiddels heb ik nogmaals om de sleutel gevraagd bij de verkoopmakelaar. Je zou toch zeggen nu ik niet meer kan ontbinden dat ze daar niet meer moeilijk over zouden mogen doen. Ik wacht weer af…

heb jij de overdracht voor je nieuwe of oude woning wel eens vervroegd?

2 thoughts on “Overdracht vervroegen”

 1. Bij ons eerste koophuis hebben we de sleutel overdracht niet officieel vervroegd, maar we kregen de sleutel wel vijf dagen eerder dan de overdracht bij de notaris. De verkoper was een vriend van mijn vader. Er hoefde niets verbouwd en we kwamen uit een huurhuis dat we vrij krap hadden opgezegd. Heel fijn dus.
  Bij ons tweede huis mochten we gewoon een avondje komen meten. Het definitieve inmeten van de keuken gebeurde op de dag van de overdracht.
  Na 6 weken woonden we er. Met nieuwe keuken. We hebben nog lang in de rommel gezeten omdat een kennis de badkamer en wc maakte en elke dag maar een paar uurtjes na zijn werk kwam. Helaas viel het resultaat ook niet mee.
  Inmiddels, 16 jaar later, hebben we nu onze droom badkamer.
  Succes met alles!

  1. Bedankt!!
   Super handig dat jullie in je eerste koophuis al vroeger in kon. Bij dit appartement waar ik nu nog woon hoefde alleen alle plafonds en muren gedaan te worden, verder niks. Een vloer lag er toen ook zelfs al in en er zat een gloednieuw keukenblok in, wel een kleintje dus ik zette er zelf nog een stukje bij. Maar dat was al vrij snel klaar dus ik kon snel over.
   En ook heel fijn dat jullie een avondje mochten komen meten, altijd wel zo netjes als mensen dat toelaten. Zo help je elkaar tenminste weer verder.
   Wat jammer van de badkamer, maar fijn om te lezen dat jullie nu wel jullie droom badkamer hebben! Lekker extra genieten ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *