Resultaat spaardoelen 2020

Resultaat spaardoelen 2020

2 december 2020 9 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn resultaat spaardoelen 2020. Eind 2019 stelde ik diverse spaardoelen op, gaandeweg in 2020 kwam daar ineens een auto-aankoop tussendoor.

Resultaat spaardoelen 2020

Resultaat spaardoelen 2020

Resultaat spaardoelen 2020. Eind 2019 begon ik met onderstaande spaardoelen. Halverwege 2020 kwam daar ineens de aankoop van een auto tussendoor vanwege corona. Dus niet alle doelen zijn behaald en sommige doelen wil ik nog behalen, maar heb ik opgeschoven naar een andere einddatum.

Leestip: Financieel terugblikken doe je zo!

Nog even mijn spaardoelen voor 2020 voor jullie op een rijtje. Dan behandel ik daarna per doel of deze behaald is of niet.

  • 2500 euro buffer rekening
  • 3500 euro 2e (en laatste) deel van asbest laten verwijderen
  • 2000 euro wc beneden af laten maken
  • ? euro verwarming beneden in de woonkamer opnieuw aanleggen incl. 2 radiatoren
  • 1750 euro keuken afmaken
  • ? euro aftimmeren van de kozijnen binnenkant en vervangen boeidelen
  • 1200 euro vakantierekening af te ronden in juni 2020
  • 500 euro om te investeren (in crowdfunding)
  • 500 euro om extra te beleggen

2500 euro bufferrekening

Dit bedrag is nog steeds mijn eerstvolgende doel die ik wil behalen, als in; ik vind het een mooi bedrag dat ik graag wil behalen. Maar de einddatum is sinds de aanschaf van mijn auto geen 2020 meer. Ik zou dit doel graag in 2023 behalen, eerder mag natuurlijk ook! Maar 2023 is realistischer omdat ik veel andere doelen heb.

2e en laatste deel asbest laten verwijderen

Hier kan ik heel kort over zijn; dit doel is gehaald! Tegen de zomer van 2020 is het laatste restje asbest verwijderd en alle kozijnen aan de voorkant van het huis zijn geplaatst.

wc beneden af laten maken

Is zo’n doel wat nog niet behaald is. Deze heb ik doorgeschoven naar 2021. Daar is bij gekomen; de badkamer opnieuw laten maken (de vloer moet eruit en opnieuw gedaan vanwege een lekkage).

verwarming beneden af laten maken

Ook dit doel is dit jaar niet behaald. Mede door de aanschaf van mijn eigen auto. Ik heb voor dit doel nog geen nieuwe datum. Wel heb ik een kleine elektrische kachel beneden om de boel warm te houden. Deze hebben we dit najaar gekocht voor een paar tientjes.

Keuken afmaken

Ik weet niet meer zo goed in welk opzicht ik dit bedoelde, maar ik denk de afzuigkap plaatsen en een koof maken. Dat gaat deze maand in elk geval gebeuren, maar zeker niet voor dit bedrag 😉 Wel worden er dit jaar nog extra bovenkastjes voor de andere kant besteld (naast de afzuigkap) en een achterwand voor die kant, omdat de muur daar toch vies geworden is. Het doel is dan uiteindelijk dus voor de helft behaald. Omdat de koof en afzuigkap wel gedaan worden dit jaar.

Aftimmeren van kozijnen binnenkant en vervangen boeidelen

Dit is weer zo’n doel wat niet behaald is, puur door corona. Inmiddels wachten we al zo’n 10 weken op de aftimmering van de kozijnen, maar dit wordt maar niet geleverd. Inmiddels is de aannemer nu met een andere leverancier bezig om te kijken of het daar wél normaal geleverd kan worden. De boeidelen van het huis worden doorgeschoven naar een later moment. Wel zijn de boeidelen van de schuur vervangen.

1200 op vakantierekening in juni 2020

Dit doel is behaald! Dit is de enige rekening waar ik namelijk géén geld vanaf haalde toen ik mijn auto kocht. Wel werd het daarna weer minder, omdat ik naar Landal op vakantie ging en inmiddels heb ik er ook de aanbetaling van Landal 2021 van betaald. Maar het wordt vanzelf weer meer, want ik blijf op deze rekening maandelijks sparen.

500 euro extra investeren

Dit is ook zeker gelukt. Ik heb afgelopen jaar flink kunnen investeren, dus daar ben ik erg blij mee.

500 euro extra beleggen

Helaas heb ik niet 500 euro extra kunnen beleggen, maar wel ben ik gaan beleggen met een vast maandelijks bedrag. Hierdoor is er in totaal wel meer dan 500 euro belegd dan toen ik begon. Ik heb dit doel uiteindelijk ook aangepast naar: ik wil een portefeuille waarde hebben van minimaal 1000 euro eind 2020. Voor zo ver ik dat nu kan inschatten gaat dat ook zeker lukken! Tenzij de markt weer gekke dingen gaat doen. Dat weet je natuurlijk maar nooit 😉

Leestip: 40 euro gratis voor jullie!

Dit waren alle doelen die ik eind 2019 voor mezelf opstelde. Wat waren jouw doelen eind 2019/ begin 2020? Heb jij alles behaald of ook dingen laten vervallen en opgeschoven?

Resultaat spaardoelen 2020