Resultaat visionboard van 2021

Resultaat visionboard van 2021

2 januari 2022 2 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Resultaat visionboard van 2021. Want ik vind het leuk om met jullie te delen wat er wel en niet is uitgekomen dit jaar van mijn wensen en/ of doelen.

Resultaat visionboard van 2021

Resultaat visionboard van 2021

Vandaag deel ik daarom met jullie mijn artikel; Resultaat visionboard van 2021. Voor 2022 had ik weer flink wat doelen en/ of wensen. Niet alles is uitgekomen, maar uiteindelijk ben ik wel heel tevreden met wat ik dit jaar allemaal voor elkaar gekregen heb.

Leestip: Online geld verdienen kun je net als ik zo doen!

Om te beginnen het doel én de grote wens waar ik mijn jaar ook mee gestart ben. De aanvraag om officieel mijn moeders achternaam aan te mogen nemen. Die wens is dit geslaagd!! Inmiddels heb ik zo goed als alles omgezet naar mijn nieuwe achternaam, op een paar kleine dingetjes na. Dat kwam mij nog even niet uit, want bijvoorbeeld mijn diploma’s moet ik zelf ophalen, maar dat is nu met corona even niet zo handig (aangezien het midden in de stad is en ik nu niet met het ov ga).

Ook wilde ik snel een vaccinatie omdat ik verwacht had dat daarmee de ellende voorbij zou zijn. Wellicht naïef, maar een mens moet hoop houden. Het doel wat ik op dat moment had is in elk geval geslaagd. Daarnaast was ook een wens/ doel van mij om mijn derde jaarcontract bij de post te krijgen en ook dát is gelukt! Dit had ik echt nodig zodat ik de tuin kon laten renoveren.

Dan gaan we over naar de Spaanse dingen op mijn visionboard. Aprender mucho más Español. Ik wilde graag veel meer Spaans leren in 2021 en ik heb inderdaad ook weer een stuk meer Spaans geleerd, dus daar ben ik erg blij mee. Natuurlijk nog lang niet genoeg, maar het is wel weer een stap verder in de goede richting. En; amigas para siempre, slaat natuurlijk op mijn Canarische vriendinnen en betekend; vriendinnen voor altijd. Ook al zien we elkaar niet altijd, we blijven altijd vriendinnen, ook op afstand.

Daarnaast was ook een doel van mij; Disfrutar la vida, of terwijl; van het leven genieten. Dat was af en toe knap lastig, gezien de omstandigheden, maar op de momenten dat het wél lukte genoot ik ook dubbel en dwars. Tot slot dan ook nog; Ser feliz. Wees blij/ gelukkig. Ook dat is niet altijd gelukt, maar op de momenten dat ik echt iets leuks kon doen, voelde ik mij ook echt gelukkig. Zo heb ik bijvoorbeeld dubbel en dwars van mijn verjaardag genoten, toen alles weer heel even bij het oude normaal was. Heerlijk om in een hotel te zitten en naar een musical te gaan zoals we altijd deden.

Leestip: Word ik gelukkig als ik dit koop?!

Geld gerelateerde plaatjes

Als allerlaatste dan alle geld gerelateerde plaatjes. Want dat zijn er ook nogal wat. Een van mijn doelen was om een beleggingsportefeuille te hebben ter waarde van 2500 euro eind dit jaar. Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat dat wel écht mislukt is. Omdat ze mijn naam niet wilden wijzigen en de communicatie ruk was, verkocht ik al mijn ETF’s en zei ik mijn account op. Het geld verdeelde ik over mijn spaarrekeningen. Omdat de verbouwing nog niet klaar is, ga ik voorlopig ook niet opnieuw starten met beleggen. Investeren blijf ik wel doen. Beleggen pak ik later weer op.

Ook was een wens van mij dat mijn spaargeld zou blijven groeien, vergeleken met het begin van 2021, is dat zeker gelukt! Wat betreft mijn bloginkomsten wilde ik die graag hebben op 200 euro per maand, dat is soms wel gelukt en soms niet. De keren dat het niet lukte zat ik er ook flink onder. Dus ik beschouw dat doel als; niet geslaagd.

Ik somde diverse dingen op waarvan ik wilde dat mijn inkomsten daarvan zouden groeien, dat lukte deels wel en deels niet. Dan wil ik tot slot ook nog graag de spaardoelen met jullie delen. Voor mijn buffer was het doel om 2000 euro op de spaarrekening te hebben staan, dat is gelukt!

Daarna wilde ik 1500 euro op de autorekening hebben staan eind 2021, helaas is dat niet gelukt. Ook de 3500 euro op de aankopen rekening is verre van gelukt. De tuin was toch duurder dan verwacht en daarom haalde ik diverse van deze doelen niet. 4800 euro sparen voor de verbouwing (tuin in dit geval) is méér dan gelukt. Onderaan in dit rijtje stond ook de vakantie spaarrekening, daar wilde ik eind dit jaar graag 1500 euro op hebben staan. Dat is compleet mislukt want daar staat nu letterlijk 0 euro op.

Leestip: Mijn visionboard van 2021!

Hoe ging het met jullie doelen en wensen in 2021? Hebben jullie alles behaald wat je graag wilde?

Resultaat visionboard van 2021