Rijke pa Arme pa

Rijke pa Arme pa

16 september 2020 9 Door Marìs

Rijke pa Arme pa. Recent kon ik EINDELIJK dit boek lenen bij de bibliotheek, na 4 maanden in de wachtrij gezeten te hebben met mijn reservering. Omdat het een populair boek is verwachtte ik er ook veel van.

Rijke pa Arme pa

Rijke pa Arme pa

Rijke pa Arme pa. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Volg altijd jezelf!

Het nummer 1 boek aller tijden over persoonlijke financiële ontwikkeling…

  • Ontkracht de mythe dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te kunnen worden – vooral in een wereld waar technologie, robots en een wereldeconomie de regels veranderen
  • Leert je waarom het verkrijgen en opbouwen van activa belangrijker voor je toekomst zou kunnen zijn dan een hoog salaris – en over de belastingvoordelen die investeerders en ondernemers genieten
  • Betwist de overtuiging dat je huis tot de activa behoort – waar miljoenen mensen achter kwamen toen de huizenmarkt instortte en het fiasco van de rommelhypotheken hen trof
  • Herinnert ons eraan dat we niet op het schoolonderwijs kunnen vertrouwen om onze kinderen over geld te leren – en waarom deze cruciale vaardigheid in ons leven momenteel belangrijker is dan ooit tevoren
  • Legt uit wat je je kinderen over geld moet leren – zodat ze op de uitdagingen en kansen van de huidige wereld voorbereid zijn en het rijke leven kunnen genieten dat ze verdienen

‘De belangrijkste reden dat mensen financiële problemen hebben, is omdat ze jaren op school hebben gezeten, maar niets over geld hebben geleerd. Het gevolg is dat mensen leren om voor geld te werken… maar nooit leren hoe geld voor hen kan werken’.

Mijn mening over dit boek

Om het kort te zeggen; ik vind dat iedereen dit boek gelezen moet hebben. Robert gaat dwars tegen alles en iedereen in door zijn geheel eigen denkwijze, maar als je erover nadenkt heeft hij wel degelijk gelijk.

Dit boek is goed om alle regels op een rijtje te krijgen. Of je je daaraan wilt houden, is aan jou. Maar je kunt naar mijn mening veel van dit boek leren. Ook als je al wat langer over geld leest op diverse blogs, zoals ik bijvoorbeeld. Ik vond dit boek zelf heel nuttig. Hij beschrijft ook duidelijk dat we ons vaak laten leiden door angst. Maar zoals iedereen weet; angst is een slechte raadgever.

Zo vond ik het heel herkenbaar toen hij schreef over ‘Chicken Little’ dat zijn de mensen die roepen; de hemel komt naar beneden, de hemel komt naar beneden!! Waarmee hij de mensen bedoeld die alsmaar tegen je in gaan in de vorm van; ik zou dit doen als ik jou was, of: maar wat nou als… Heel herkenbaar 😉 Om dat stukje moest ik ook echt lachen omdat het zo herkenbaar was. Volgens mij heeft iedereen wel minstens 1 zo’n persoon in zijn of haar omgeving.

Ik vond dit boek een mooie eye opener. Vooral de stukken over de activa kolom vond ik interessant en opende nóg meer mijn ogen. Ik zit op de goede weg. Hierdoor ga ik ook weer iéts anders mijn budgetten inrichten dan ik van plan was. Mijn focus gaat wat meer naar investeren ipv beleggen. Dat was al een beetje zo, maar ik ga dat nog verder vergroten, zo lang ik nog werk heb, kan ik dat namelijk een stuk gemakkelijker opbouwen. Uiteraard blijf ik ook gewoon beleggen.

Je kunt dit boek bestellen via bol.com. Wanneer je iets besteld via mijn link (en het niet retour stuurt) krijg ik daarvoor een kleine vergoeding, als bedankje, van bol.com. Dat kost jou niks extra’s maar levert jou wel dankbaarheid op. Veel plezier met je bestelling!

Leestip: Project nr 4!

Heb jij Rijke pa, arme pa gelezen? Wat vond jij van dit boek? Kon jij er voor jezelf nog lessen uit halen? Of deed je al veel om jouw activa kolom te vergroten?

Rijke pa Arme pa