Spaardoelen voor 2023

Spaardoelen voor 2023

18 januari 2023 2 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn spaardoelen voor 2023! Want inmiddels zitten we alweer aan het eind van het jaar, dus is het tijd voor nieuwe spaardoelen.

Spaardoelen voor 2023

Spaardoelen voor 2023

Vandaag deel ik met jullie mijn spaardoelen voor 2023. En ik ga geen mega lange inleiding typen, want waar het om draait zijn mijn spaardoelen voor het nieuwe jaar. Niet alles hoeft persé in zijn geheel behaald te worden, sommige doelen zijn ook prima als ik er in de buurt kom.

Leestip: Reken nooit op geld dat je (nog) niet hebt!

Mijn doelen voor 2023:

  • 2000,- Vakantie eind 2023 
  • 3000,- Investeren eind 2023 
  • 5000,- Buffer behalen eind 2023
  • 360,- Belasting reservering maart 2023 (Nog 90 te gaan)
  • 1480,- Terug op de Auto Spaarrekening, geleend voor notaris

Per doen geef ik even een toelichting aan jullie. Op de vakantie spaarrekening wil ik eind 2023 2000 euro hebben staan. Per maand ga ik 150 euro voor dit doel sparen, maar het restant van Gran Canaria moet nog betaald worden én ik ga een korte vakantie boeken voor 2024, die waarschijnlijk in het voorjaar plaats zal gaan vinden, al weet ik dat nog niet helemaal zeker. Afhankelijk van wanneer ik ga, zal er al (een voorschot) betaald moeten worden, dus het is en blijft een uitdaging om dit doel te behalen!

Dan het doel investeren. 3000 euro investeren is mijn streefbedrag, maar ik wil minimaal 2250 euro investeren dit jaar. Hier ga ik ook echt mijn best voor doen, want dat is wel echt het minimale bedrag wat ik wil gaan inleggen.

De belangrijkste spaardoelen

De bufferrekening is natuurlijk het belangrijkste doel voor 2023. Want die moet hoog nodig weer goed gevuld gaan worden! Voor mijn gevoel kan ik pas écht goed verder met mijn financiële pad als de buffer goed gevuld is. 5000 euro is mijn streefbedrag en wil ik proberen te behalen dit jaar, maar als ik daar goed in de buurt kom en bijvoorbeeld minimaal 4000 euro op deze rekening heb eind 2023, dan ben ik ook zéker tevreden!

360 euro op de belasting rekening als reservering is een doel waarvan ik al zeker weet dat ik hem ga behalen, want daar zet ik standaard 30 euro voor weg per maand. Niks spannends aan dus en hier ga ik de rest van het jaar ook gewoon mee verder. Ongeacht of ik de belasting dit jaar wel of niet moet betalen. Want er komt een moment in de toekomst dat ik ze sowieso weer moet gaan betalen. En dan is het lekker als er alvast een gevuld potje klaar staat.

Tot slot moet ik 1480 euro terugzetten op de Autorekening, dit bedrag had ik geleend van mezelf om de notaris, financieel adviseur en de bank van te betalen. Inzake de jubelton. En daarom word dit het eerste doel van 2023 die prioriteit heeft. Vanaf nu ga ik er als eerste voor zorgen dat dit geld weer netjes op zijn plek komt te staan. Eigenlijk hoop ik dit eind maart al behaald te hebben, maar eind april is denk ik iets realistischer. Hoewel je het natuurlijk maar nooit weet, dat ligt er helemaal aan hoeveel geld er wanneer binnen komt. Er kan altijd een onverwachte verrassing binnen komen waardoor ik dit doel toch ineens sneller behaald heb dan verwacht.

Leestip: Mijn verhouding met geld!

Heb jij spaardoelen voor dit jaar? Deel ze in de reacties!

Spaardoelen voor 2023