Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt

16 mei 2018 26 Door Marìs

Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt. Vorige week konden jullie lezen hoe je grip op je geld kunt krijgen. Deze week attendeer ik jullie erop om nooit op geld te rekenen wat je (nog) niet hebt. En ik vertel jullie ook de reden hiervan.

Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt

Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt. Een van de meest gemaakte geldfouten die mensen maken is bijvoorbeeld je vakantiegeld omrekenen naar een maandinkomen. Doe dat NOOIT! Je krijgt dat geld niet per maand. Dus moet je het niet gaan omrekenen naar maandinkomsten, want je krijgt het gewoon maar 1x per jaar. En als je dit omrekent naar geld per maand en bij je maandinkomsten optelt dan ga je jezelf veel te rijk rekenen.

Wellicht denk je dan; oh ik kan dit of dat nog wel betalen, om er vervolgens achter te komen dat je teveel geld hebt uitgegeven. En dan? Is het geld weg en zit je in de shit. Dus doe dat nooit.

De tweede tip

De tweede tip die ik je wil meegeven, is om nooit op geld te rekenen wat je nog niet in je bezit hebt. Je weet natuurlijk wel dat het geld komt en we verzinnen denk ik allemaal van tevoren ook wel wat we ermee gaan doen, maar reken er niet op dat je dat ook daadwerkelijk kunt uitvoeren.

Je kunt namelijk altijd in een onverwachte situatie terecht komen, bijvoorbeeld je wasmachine gaat kapot. Daardoor krijgt je geld uiteindelijk een heel andere bestemming moet krijgen dan je van tevoren dacht. En dan heb je je misschien al ergens op verheugt wat uiteindelijk niet kan. Dat zou zonde zijn!

Wat je wel kunt doen

Wat je natuurlijk wel kunt doen is diverse dingen op een lijstje zetten die je zou wíllen doen. En dan gewoon doorstrepen wat je al bereikt hebt. Zo geef ik in een ander artikel tips om ongemerkt zoveel mogelijk geld te sparen. Daar kun je dan de rest van de dingen van je lijstje van gaan doen. En in weer een ander artikel vertel ik je hoe je veel geld spaart. Verder kun je ook op mijn blog nog lezen hoe jij je spaardoelen kunt bereiken en hoe je gemotiveerd kunt blijven om te sparen. Maar beginnen met sparen kan ook lastig zijn, dus vergeet ook niet om nog eventjes te lezen hoe je stap voor stap kunt beginnen met sparen. Zo heb je weer wat te doen op je saaie zondag 😉 En je kunt gelijk een spaarplan gaan maken van hoe jij je doelen wilt gaan bereiken.

Hoe denk jij over geld wat je nog niet hebt? Reken jij je vakantiegeld om naar een maandinkomen? Of zie je gewoon wel wat je ermee doet als het op je rekening staat?