Mijn verhouding met geld

26 mei 2018 5 Door Marìs

Mijn verhouding met geld. Vorige week konden jullie lezen dat het handig is om al je vaste jaarlijkse uitgaven om te rekenen naar maandbedragen. Deze week vertel ik jullie over mijn verhouding met geld.

Mijn verhouding met geld

Vandaag vertel ik jullie over mijn verhouding met geld. Deze is in de loop der jaren nogal verandert. Toen ik kind was dacht ik nooit zo na over geld. Volgens mij doet bijna geen 1 kind dat. Vooral niet als je qua eten geen geld te kort komt. Dit veranderde enorm na de scheiding van mijn ouders. Mijn moeder had altijd vrijwilligerswerk gedaan en dus geen betaalde baan.

Ze had het geluk dat haar leidinggevende van haar vrijwilligerswerk goede contacten had en haar aanprees bij haar eerste werkgever. Daar begon zij met 16 uur per week. Natuurlijk veel te weinig om én je huur van te betalen én alles voor je kind wat nét naar de middelbare school ging en je overige vaste lasten inclusief boodschappen. Ik heb in die tijd dan ook regelmatig nee gehoord, als ik ergens om vroeg.

Natuurlijk niet leuk, maar het was niet anders. Rond die periode begon ik met oppassen bij de buurkinderen waar ik geld mee verdiende. Maar aangezien ik in die tijd ook groot musical liefhebber was vloog het geld ook weer direct de deur uit doordat ik heel vaak musicals bezocht. Helaas heb ik in die tijd nooit geld gespaard. Daar heb ik nog steeds spijt van. Klik hier om het artikel te lezen wat ik daar al eens eerder over schreef.

Ik had destijds echt een haat-liefdes verhouding met geld. Ik haatte het omdat het er bijna niet was, maar gaf het ook liefdevol uit aan de musicals die ik bezocht omdat dat destijds voor mij ook min of meer een vlucht was om even alles te vergeten.

Maar nu!

Nu hou ik van geld. Ik heb nog steeds zelf erg weinig geld te besteden, maar toch hou ik van geld. En ik ben dankbaar voor het geld wat er naar me toe komt, wat ik verdien en wat er op mijn spaarrekening staat. Al is die nu net weer even leeggehaald om mijn bed van te kunnen betalen.

Maar toch hou ik van geld. Alles wat je aandacht geeft dat groeit zeggen ze, sinds ik mijn liefde voor geld aandacht geef en mijn inkomsten, groeien deze ook. Dus daar ben ik enorm dankbaar voor en heel erg blij om. Ik probeer ‘geld’ altijd positief te benaderen. Want geld is gewoon ontzettend leuk. Niet het geld op zich, maar wel wat je ermee kunt doen!

Wat doe jij het liefste met je geld? En wat is jouw verhouding met geld?