Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen?

Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen?

22 december 2021 8 Door Marìs

Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen? Dat vroeg ik mij af. Want dit zal voor iedereen denk ik best wel erg verschillen.

Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen

Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen?

Ik vroeg mij af; Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen? Want we doen natuurlijk allemaal wekelijks onze boodschappen. Soms vind je het zonde om veel geld uit te geven ergens voor en soms heb je ergens juist het geld voor over.

Leestip: Jouw financiële doel!

Het kan zijn dat jij dol bent op een bepaald soort fruit, of in fruit in het algemeen. Of op een bepaald soort toetje die je echt héél lekker vindt. Je kunt een categorie noemen, maar ook een bepaald product waar je helemaal verzot op bent. Daarnaast heb je ook altijd wel producten die je nodig hebt, maar waarvan je het eigenlijk zonde vind om die te kopen. Ook daar ben ik benieuwd naar.

Als ik een voorbeeld moet geven van een product waarvan ik het zonde vind om daar (veel) geld aan uit te geven, dan zijn dat vuilniszakken. Je gooit ze toch weer weg! Best een gek fenomeen om iets te kopen wat je weer weggooit (ook al zit er dan afval in). Maar hey als je alles los in je vuilnisbak gooit, wordt het ook een grote puinhoop en vooral; stinkzooi.

Een product, of eigenlijk een productsoort, waarvan ik het totaal niet erg vind om daar geld aan uit te geven zijn de kerstboodschappen. Hieronder valt eigenlijk alles voor de kerst, van gourmet-vlees tot luxe kerstchocolaatjes en lekkere toetjes, noem het maar op! Omdat ik dit tijdens de rest van het jaar eigenlijk nooit doe, geniet ik er extra van rond kerst. Ik ga niet zo compleet los dat ik helemaal geen budget heb, en ook niet zodat ik een hele week alleen maar kersteten en snacks heb. Maar zeker wel alle 3 de kerstdagen.

Als in; tijdens kerstavond gourmetten mijn moeder en ik altijd, daar blijven altijd restjes van over, die ik dan op 2e kerstdag opeet. Op eerste kerstdag eet ik dan bijvoorbeeld een quiche, wat ik wel erg lekker vind om te eten, maar normaal gesproken te duur vind om regelmatig te kopen. Ook met oud en nieuw zorg ik voor lekkere hapjes. Dat hoort voor mij nog gewoon een beetje bij de kerst. Naast oliebollen heb ik dan ook altijd wat andere hapjes, waar we in de middag meestal mee beginnen. En soms eet ik gewoon diverse hapjes als ‘avondeten’ en eet ik daarnaast verder alleen gewoon oliebollen.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie; zijn jullie ergens dol op? Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen? Waarvan je het ook niet erg vindt als het wat duurder is.

Waar geef jij het liefst je geld aan uit qua boodschappen