Jouw financiële doel

Jouw financiële doel

18 december 2021 6 Door Marìs

Wat is jouw financiële doel, is mijn vraag van vandaag aan jullie. Dat zal ik in dit artikel verder uitleggen.

Jouw financiële doel

Jouw financiële doel

Op mijn blog praat ik vaak over mijn doelen, maar ik ben ook benieuwd naar wat jouw financiële doel is. En daarom is dat het onderwerp van mijn artikel van vandaag. Ik hoop hierdoor weer mooie verhalen te lezen van jullie.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Om te beginnen zal ik mijn vraag verduidelijken. Waar ik benieuwd naar ben is eigenlijk wat jouw financiële hoofddoel is in je leven. Wat wil je bereiken in jouw leven op financieel gebied? Voor mezelf heb ik dat plaatje ook wel duidelijk in mijn hoofd. Maar ik ben benieuwd in hoeverre dat overeen komt met jullie plaatje.

Wat mijn financiële hoofddoel is, is namelijk dat ik niet tot mijn 71e of wat voor leeftijd het dan ook mag worden móét werken. Als je iets doet wat je leuk vind, is dat natuurlijk geen enkel probleem, mits je het lichamelijk dan nog kunt. Maar 71 is wel echt een leeftijd waarop het gemakkelijk zo kan zijn, dat je de dingen die je leuk vind niet meer zo gemakkelijk kunt. Stel je werkt in de zorg en vindt dat geweldig, dan heb je kans dat dat op je 71e niet meer zo gemakkelijk gaat omdat het een zware baan is.

Maar stel je hebt je eigen webshop, dan kun je wellicht nog wel heel gemakkelijk dingen inpakken, wegbrengen en versturen. Het ligt er maar net aan waar jouw passie ligt. Ook schrijven, zoals in mijn geval zal waarschijnlijk nog prima te doen zijn op die leeftijd. Maar bijvoorbeeld werken bij de post, zoals ik er nu naast doe, dat zou voor mij op die leeftijd zéker niet meer haalbaar zijn. Daarom wil ik op die leeftijd niet meer móéten werken, maar gewoon alleen nog doen wat ik écht leuk vind.

Daarbij zou het lekker zijn als ik ruim voor die tijd al goed rond kan komen én goed kan sparen van al mijn online inkomsten bij elkaar. Dat is voor mij een eerste stap waar ik nu heel hard voor aan het werk ben. Onlangs startte ik mijn derde blog Reis met mij mee, waarop ik de komende tijd meer ga schrijven over reizen en uitjes en waarop ik ook reviews geef, van bijvoorbeeld een musical, ander uitje, hotel of restaurant. Tips voor uitjes, restaurants of hotels zijn natuurlijk altijd welkom. Dan kijk ik of ik daar iets mee kan.

Graag wil ik van jullie weten; wat is jouw persoonlijke financiële doel? Wil je met vervroegd pensioen? Wil je financieel onafhankelijk worden? Of je simpelweg gewoon nooit meer zorgen hoeven maken over geld? Of nog heel iets anders? Deel het in de reacties! Of! Als je je doel al behaald hebt, hoe heb je dit gedaan?

Leestip: Je kunt bol.com bonnen ontvangen!

Wat is jouw financiële doel? Als je dit al behaald hebt, hoe heb je dit dan gedaan?

Jouw financiële doel