Wanneer ga jij elektrisch?

Wanneer ga jij elektrisch?

7 januari 2022 9 Door Marìs

Recent schreef ik al eens een artikel over auto’s, maar nu vroeg ik mij af; Wanneer ga jij elektrisch? Waar moeten elektrische auto’s voor jou aan voldoen voordat jij overstapt?

Wanneer ga jij elektrisch

Wanneer ga jij elektrisch?

Recent schreef ik al eens een artikel over auto’s en waar deze voor jou een moeten voldoen, maar nu vroeg ik mij af; Wanneer ga jij elektrisch? Wat moet er veranderen aan de auto’s of de prijs, voordat jij zal overstappen?

Leestip: Visionboard 2022 wensen!

Laatst schreef ik al eens over auto’s, want voor velen van ons zijn dat toch heel belangrijke gebruiksvoorwerpen. Bijna iedereen heeft een auto, er komen er steeds meer bij. Veel huishoudens hebben ook niet meer 1 auto, maar meerdere auto’s. De meest gehoorde reden voor het hebben van een auto is; voor mijn werk.

Persoonlijk geldt voor mij; ik kocht een auto omdat het welbekende virus in de wereld kwam. Dat was voor mij de druppel. Want ik dacht al langere tijd na over het kopen van een auto, omdat het mij ook veel reistijd zou schelen. Corona heeft mij gewoon een duwtje in de richting gegeven voor het kopen van mijn eerste eigen auto. Nu denk ik dat de meeste mensen wel een tweedehands auto kopen om mee te beginnen. Ik heb eigenlijk in mijn omgeving nooit iemand gehoord die een hele nieuwe auto kocht als eerste auto.

Zo ook voor mij werd het een tweedehands auto. Wel een automaat, want ik rij niet meer anders. Nu wordt er heel veel gesproken over elektrische auto’s en dat we allemaal elektrisch moeten gaan rijden binnen nu en een x-aantal jaar. Maar veel mensen blijven voor nu toch nog in benzine auto’s rijden. Of hybride. Maar niemand die ik persoonlijk ken, heeft nog de overstap gemaakt naar geheel elektrisch rijden.

Nu vond ik het wel interessant om het hier eens met mijn lezers over te hebben. Wat voor auto rij jij momenteel? Benzine, hybride of elektrisch? En waarom? Wat moet een auto voor jou hebben, wil jij elektrisch gaan rijden? Want voor mijn idee is de kloof nog vrij groot om over te stappen naar elektrisch. Een veelgehoorde reactie is; je kunt er nog niet ver genoeg mee rijden, met een benzineauto kun je verder rijden, voordat je moet tanken. Ook een veelgehoorde reactie is; te duur.

Voor mij persoonlijk geldt; ik vind het veel te duur in aanschaf. Tweedehands auto’s liggen met gemak rond de 30.000 euro in aanschafprijs. Dat vind ik echt idiote bedragen. Wellicht ben ik ouderwets, maar auto’s krijgen ook steeds meer technische snufjes. Een snufje zoals een automatische ruitontdooier vind ik dan wel weer handig. Stoelverwarming; ok. Maar zoiets als een rijstrook correctie, no way! Ik wil zelf de controle hebben. Dat soort onzin hoeft van mij niet. Ook al is het zogenaamd veiliger. Ook die gekke zelfrijdende auto’s hoeven van mij niet, of parkeerhulp, dat het ding voor je gaat inparkeren. Dat doe ik allemaal zelf wel gewoon. Geef mij maar gewoon piepjes bij het achteruitrijden.

Leestip: Online wat extra geld verdienen kan zo!

Waar moet een elektrische auto voor jou aan voldoen voordat je overstapt?

Wanneer ga jij elektrisch