Wat ga je doen na je pensioen?

Wat ga je doen na je pensioen?

22 april 2020 8 Door Marìs

Wat ga je doen na je pensioen? We praten vaak over vroeger met pensioen gaan. Maar wat willen we dan eigenlijk gaan doen.

Wat ga je doen na je pensioen

Wat ga je doen na je pensioen?

Wat ga je doen na je pensioen? Veel mensen praten vaak over vroeger met pensioen gaan. Die willen niet doorwerken tot hun 70e. Of welke leeftijd het dan ook gaat worden. Maar het liefst al met hun 55e of 60e met vervroegd pensioen.

Maar wat wil je eigenlijk gaan doen na je pensioen, heb je daar weleens over nagedacht? We zitten nu natuurlijk grotendeels thuis. Sommigen werken nog wel, anderen hebben nu juist weer geen werk. En dan moet je jezelf zien te vermaken. Thuis. Voor velen is dit geen probleem, maar voor anderen wel. Want wat moeten ze in hemelsnaam doen thuis? Alle vertrekken in huis zijn nu inmiddels wel opgeruimd en schoongemaakt toch?

Anderen komen juist tijd tekort omdat ze hun kinderen nu les moeten geven. En daarnaast de huishoudelijke taken én werken. Tja waar haal je dan de tijd vandaan? Of je hebt mensen zoals ik, die gewoon werken en hun boodschappen halen en waarvoor afgezien van het rekening houden met de regels verder niet zoveel veranderd.

Maar dit is dan wellicht wel een goed moment om erover na te denken wat je nou eigenlijk precies wil gaan doen na je pensioen? Wil je (deels) in het buitenland gaan wonen, of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen, of wil je extra vaak je vrienden bezoeken en leuke dingen doen. Er zijn tal van mogelijkheden. Misschien wil je wel meer tijd aan je hobby gaan besteden.

Afgezien van dat nu alles dicht is en we praktisch niks mogen, is het leven voor mij nog redelijk hetzelfde gebleven. Want ik werk nog steeds gewoon. Dus ik heb niet alle tijd om van allerlei klusjes te doen die je normaal gesproken uitstelt. Want ik ben in de ochtend gewoon de post aan het voorbereiden, daarna eigenlijk altijd wel bezig voor mijn 2 blogs en ik probeer ook nog wat tijd vrij te maken om te lezen. O ja, en natuurlijk nog de boodschappen halen.

Maar ik heb er wel al vaker over nagedacht wat ik zou willen doen. Ik wil mij vooral lekker bezig houden met mijn hobby’s en daarnaast het liefst ook (deels) in het buitenland wonen. Dat is tenminste hoe ik er nu op dit moment over denk.

Leestip: Financiële boeken!

Wat ga jij doen na je (vervroegde) pensioen?

Wat ga je doen na je pensioen