Wat is jouw weg?

Wat is jouw weg?

21 september 2020 16 Door Marìs

Wat is jouw weg, naar een rijker leven? Hoe zorg jij ervoor dat je steeds wat meer hebt?

Wat is jouw weg

Wat is jouw weg?

Wat is jouw weg? Bijna iedereen zou wel graag wat rijker willen worden dan hij of zij nu is. Maar dat kun je natuurlijk op verschillende manieren bereiken.

Leestip: Waarom je geld moet sparen!

Je kunt je kop in het zand steken en zeggen; dat ik voor mij niet weggelegd. Maar je kunt het ook anders zien en kijken naar; hóé is dit voor mij weggelegd. Wat moet ik ervoor doen om rijker te worden dan dat ik nu ben, tot op zo’n hoogte die ik graag wil.

Je kunt investeren en beleggen. Daar zit risico aan vast. Maar aan de weg oversteken zit ook risico vast. Je weet nooit of er een idioot om de hoek komt scheuren die jou overhoop rijd. Moet je daarom maar nooit de weg oversteken? Angst is een slechte raadgever. Als je je tegen laat houden door angst, zul je nooit veel verder komen in het leven en wellicht ook leuke en mooie dingen mislopen. Ga je nog steeds liever voor veilig? Dat is je goed recht, maar dan is dit artikel niks voor jou.

Ik namelijk heel benieuwd naar wat jouw weg is om rijker te worden. Doe je dit via investeren, via beleggen, of combineer je deze 2? Of doe je dit op een nóg andere manier die ik nog niet opgenoemd heb? Door je eigen bedrijf te hebben waarvoor je zelf nauwelijks hoeft te werken bijvoorbeeld. Graag lees ik in de reacties jouw verhaal! Want ik vind het oprecht interessant om te weten hoe mensen dit soort dingen voor elkaar krijgen. Welke weg zij volgen om rijker te worden dan ze nu zijn.

Sparen behoort overigens niet tot deze mogelijkheid, vanwege de inflatie. Je kunt je geld wel weg sparen en het is ook altijd goed om een buffer achter de hand te hebben, maar je wordt er niet rijker van. Helaas zijn de rentes dusdanig gezakt dat dat praktisch niks meer oplevert. Je geld wordt alleen maar minder waard op een spaarrekening.

Leestip: Rijke pa, arme pa!

Welke weg volg jij om rijker te worden dan je nu bent?

Wat is jouw weg