Waarom je geld moet sparen

Waarom je geld moet sparen

10 maart 2018 8 Door Marìs

Waarom je geld moet sparen. In dit artikel vertel ik je waarom iedereen geld zou moeten sparen.

Waarom je geld moet sparen

Waarom je geld moet sparen

Waarom je geld moet sparen. Ik vind dat iedereen geld zou moeten sparen. En flink wat ook. Er was laatst nog in het nieuws dat mensen steeds meer eigen geld nodig hebben voor van alles en nog wat. Dus alleen al daarom zou het goed zijn als we gewoon allemaal standaard geld sparen.

Ook voor het kopen van een woning heb je veel eigen geld nodig, om nog maar niet te spreken over de verhuiskosten zelf. Maar daarnaast kunnen ook je huishoudelijke apparaten altijd stuk gaan. En hoe ga je dan nieuwe kopen als je geen spaargeld hebt? Juist, dat is dan niet mogelijk. Tenzij je het op afbetaling doet, maar dat is geen goed plan. Geef nooit geld uit wat je niet hebt!

Verder kun je natuurlijk ook in een situatie terecht komen waar je niet uit kunt komen zonder spaargeld.
Voor dit soort situaties, of gewoon om af en toe wat leuke nieuwe dingen te kopen heb je allemaal geld nodig. Of misschien wil jij wel heel graag een wereldreis gaan maken. Ook dan heb je geld nodig, want je zult toch moeten eten en ergens moeten slapen. Maar natuurlijk ook wanneer er dingen in huis kapot gaan, die zul je waarschijnlijk willen vervangen. Ook daar is geld voor nodig.

Maar hoe bepaal je hoeveel geld je nodig hebt? Via het Nibud kun je jouw bufferbedrag uitrekenen. Ik zou volgens het Nibud een buffer moeten hebben van 3750 euro in dit jaar, 2018. En dan heb ik niet eens een auto, want dan heb je dus nog meer geld nodig.

Leestip: Je rotgevoel afkopen?

Hoe groot moet jouw buffer zijn? En heb je dat bedrag ook inderdaad of heb je helemaal geen buffer? Laat hieronder je reactie achter! Ik ben wel benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken.