Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur?

Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur?

4 oktober 2023 4 Door Marìs

Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur? Ga jij het liefste naar een camping, ga je het liefst weg in Nederland, ga jij graag naar de kou of juist naar de zon?

Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur

Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur?

Ik ben benieuwd; wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur? Ga jij bijvoorbeeld graag op stedentrip? Of juist lekker actief skiën? Misschien wil jij lekker naar de zon? Of geen van allen en blijf je het liefste gewoon in Nederland, zodat je lekker dicht bij huis bent en je eigen taal kunt spreken?

Leestip: 1 miljoen of 1 cent?

Er is zoveel mogelijk qua vakanties! Zelf vind ik meerdere soorten vakanties leuk, maar je zal mij nooit zien skiën. Ik heb echt helemaal niks met kou. En dus ook niet met sneeuw. Leuk voor op een foto, maar verder hoeft het van mij niet, daar maak je mij niet blij mee. Anderen zijn er juist helemaal gek van en zegt weer over een strandvakantie of stedentrip of camping; no way!

Waar zeg jij ‘no way!’ tegen? En wat vind jij leuk om te doen qua soort vakantie? Zelf vind ik een stedentrip erg leuk, maar ook gewoon lekker naar de zon op vakantie gaan vind ik heerlijk. Mits het geen 40 graden is, want dat hoeft van mij dus écht niet. Maar ik wil wel gewoon lekker zonder jas naar buiten kunnen. Dan past er ook zóveel meer in je koffer als er alleen zomerkleding mee hoeft! Als het lekker weer is ben ik ook wel echt meteen een stuk vrolijker.

Activiteiten? Of lekker uitrusten en niks doen?

Wat ik zelf ook wel leuk vind is een actieve vakantie, zoals een busreis waarin je verschillende activiteiten onderneemt en soms ook langs meerdere plaatsen/ steden reist. Zo heb ik een paar hele leuke rondreizen gezien die nog op mijn lijstje staan om te gaan doen. Maar dat moet nog even in de wachtrij, want eerst is mijn vakantie naar Gran Canaria nog aan de beurt! Daarna komend voorjaar naar Duitsland en dan ergens in 2024 ook nog de Harry Potter reis. En verder plannen we even niet vooruit. Al maken we natuurlijk wel meer dan genoeg ideeën! Want ideeën maken is gewoon altijd leuk om te doen.

Wanneer je óp vakantie bent kun je dat natuurlijk ook weer indelen zoals jij dat wilt. Sommige mensen doen een zonvakantie om echt alleen maar aan het zwembad of op het strand te liggen. En sommige mensen willen juist heel veel activiteiten doen tijdens hun vakantie. Maar je hebt ook mensen zoals wij die een beetje van beiden willen. Wij houden ervan om lekker rustig aan het zwembad of strand te liggen, maar ook om lekker op pad te gaan. Zo vinden wij het leuk om wat van de omgeving te zien waar we verblijven. Maar ook om lekker te shoppen of iets anders leuks te doen.

Ook lekker het water op gaan tijdens onze vakantie vinden wij lekker. Een boottochtje op de oceaan waar we van punt naar punt varen hebben wij dan ook al meerdere keren gedaan. Soms is het een toch waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen, een andere keer weer gewoon ene relaxt tochtje waarbij je ook stil gaat liggen om te zwemmen, of een mooie tocht bij zonsondergang. We hebben het alle 3 gedaan. En alle 3 vonden we het erg leuk. Ook heb je natuurlijk nog tochten waarbij je langs de kust gaat varen van het eiland of land waar je op dat moment verblijft, omdat daar bijvoorbeeld mooie dingen te zien zijn. Ook daar zijn wij wel voor in.

Leestip: Snel rijk worden of toch rustig aan?

Wat heeft jouw voorkeur voor vakanties? Vertel het in de reacties en leuk als je erbij vertelt waarom dat je voorkeur heeft (graag wel zonder de voorkeur van anderen af te kraken).

Wat voor soort vakantie heeft jouw voorkeur