Snel rijk worden of toch rustig aan?

Snel rijk worden of toch rustig aan?

4 februari 2021 3 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Snel rijk worden of toch rustig aan? Want wat is nou eigenlijk beter?

Snel rijk worden of toch rustig aan

Snel rijk worden of toch rustig aan?

Vandaag heb ik het met jullie over snel rijk worden of toch rustig aan? Er zijn onderzoekers die beweren dat je maar beter langzaam aan rijk kunt worden, want dan hou je je geld ook meer bij jezelf. Ze zeggen dat wanneer je snel rijk wordt, je ook vaak snel weer je geld verliest. Zoals bijvoorbeeld winnaars van loterijen. Of mensen die in 1 klap een grote erfenis krijgen.

Leestip: Wat geld weg maar klussen af!

Daar ben ik het zelf niet helemaal mee eens. Het ligt er in mijn ogen helemaal aan wat voor karakter je hebt en hoe jij op dat moment al met je eigen geld om gaat. Als je iemand bent die altijd alles uitgeeft wat er binnen komt, ja dan zul je dat ook blijven doen wanneer er ineens een groot bedrag tot je beschikking komt.
Maar wanneer jij nu al goed met je geld omgaat, geloof ik niet dat je geld zo weer verdwenen is wanneer je nu een groot bedrag zou ontvangen.

Wel denk ik dat wanneer je langzaam aan rijk wordt, je daar veel langer je energie in gestoken hebt en dus meer bewust bent van geld. En je er meer bewust van bent hoeveel moeite het je gekost heeft om dat bedrag te bereiken. Wanneer je ergens een langere tijd moeite voor doet ben je er over het algemeen ook zuiniger op. Maar ook dat ligt aan je karakter.

Mezelf als voorbeeld

Neem mij als voorbeeld. Nu ben ik geen standaard persoon, maar of ik nou een macbook pro cadeau zou krijgen, of hem zelf moet kopen, maakt voor mij niet uit. De wetenschap dat het een duur apparaat is, maakt voor mij al dat ik er als vanzelf zo zuinig mogelijk mee doe. In de hoop dat het dan ook zo lang mogelijk mee zal gaan. Om maar even een voorbeeld te noemen.

Wel is het zo dat wanneer ik nu een groot bedrag in 1x zou ontvangen, ik het voor een groot deel zou uitgeven. MAAR ik zou eerst een bedrag voor mezelf reserveren, wat ik dan zou onderverdelen in sparen en investeren/ beleggen. Zodat mijn inkomsten in de maanden en jaren erna wel flink zullen groeien. Daarna zou ik wel een groot deel uitgeven. Puur omdat ik nog bezig ben met verbouwen en daarna extra zou willen aflossen, zodat de maandlasten zakken.

Een groot bedrag uitgeven, hoeft dus niet altijd negatief te zijn, want je kunt er ook je voordeel uit halen. Mits je ook maar aan jezelf denkt door wel geld voor jezelf te reserveren, zodat je een financieel sterkere basis hebt dan dat je daarvoor had. Ongeacht of deze al goed was of niet goed was.

Leestip: Wat wil jij anders zien?!

Hoe denk jij over dit onderwerp? Is snel rijk worden persé slechter dan langzaam aan rijk worden? Of ligt het er gewoon aan hoe jij met je geld omgaat?

Snel rijk worden of toch rustig aan