1 miljoen of 1 cent?

1 miljoen of 1 cent?

16 oktober 2021 4 Door Marìs

1 miljoen of 1 cent? Wat als je 2 opties krijgt, je kunt kiezen voor 1 miljoen of voor 1 cent. Iedereen zal meteen roepen 1 miljoen, maar zeg je dat nog steeds als je de eisen ervan kent? Wat zou jouw keuze zijn?

1 miljoen of 1 cent

1 miljoen of 1 cent?

1 miljoen of 1 cent? Wat zou jij kiezen? Er zijn wel regels aan verbonden. Er was een oudere man die zijn 2 zoons een keuze gaf. Ze konden allebei kiezen; 1 cent of 1 miljoen euro. Wat ze ook kozen, het geld moest 1 maand blijven staan zonder dat ze er iets mee mochten doen. Behalve nadenken wat ze met het geld wilden gaan doen.

Leestip: Jij kan ook 30.000 euro sparen!

Gedurende die maand bleef die 1 miljoen gewoon 1 miljoen. Daar gebeurde niks mee. Maar koos je voor 1 cent, dan werd dit gedurende 1 maand lang elke dag verdubbeld. Het is grappig om te horen dat nog steeds heel veel mensen dan roepen 1 miljoen natuurlijk! Want ons brein is niet in staat om zo snel uit te rekenen hoeveel die ene cent waard geworden is na die maand lang dagelijks verdubbeld te zijn. Wij zijn helemaal niet in staat om te bedenken hoeveel je geld eigenlijk waard kan worden wanneer je het investeert. Maar die cent was aan het eind van de maand bijna 11 miljoen euro waard. 10.999.562,24 euro om precies te zijn.

Hier schreef collega een blogger een tijdje terug een artikel over. Klik hier om deze te lezen. Je ziet hier ook precies hoeveel geld de cent elke dag meer waard wordt. Mocht je het niet geloven 😉 Of er even zo snel met zelf rekenen niet uit komen.

Nu je dit weet, wat zou dan jouw keuze zijn? Misschien klinkt het gek, maar zelf zou ik nog steeds voor 1 miljoen euro kiezen. Mijn reden daarvoor is dat ik totaal niet zou weten wat ik met 11 miljoen euro zou moeten. Ik vind het veel teveel geld, en ik heb het gewoon niet nodig. Natuurlijk kun je het als een debiel gaan uitgeven, of aan een goed doel schenken. Er valt altijd wel iets te bedenken om geld op te maken. Maar zelf zou ik me prettiger voelen bij 1 miljoen euro.

Ik zou dan een deel van het geld investeren zodat ik nooit meer verplicht ben om te werken. En daarnaast zou ik natuurlijk ook gewoon lekker geld gaan uitgeven. Wellicht een 2e huis kopen op Gran Canaria zodat ik vaker bij mijn vriendinnen kan zijn. Of zodat ik erheen kan gaan wanneer ze mij nodig hebben en natuurlijk gewoon voor de fun! Misschien zou ik ook een tweede auto voor op Gran Canaria kopen. Want daar heb ik dan immers geld genoeg voor. Dat zijn de grote dingen die ik ermee zou doen. Wat nu als eerste in mijn hoofd op komt.

Leestip: Sparen, hoe ik begon met niks!

Wat zou jij kiezen en waarom zou jij die keuze maken? Wat ga je dan doen met het geld?

1 miljoen of 1 cent