35 alweer!

35 alweer!

18 oktober 2023 9 Door Marìs

35 alweer! Want vandaag ben ik weer een jaartje ouder geworden. Dit jaar vier ik het heerlijk op Gran Canaria, lekker in de zon en warmte!

35 alweer

35 alweer!

35 alweer! Vandaag ben ik 35 jaar geworden. Een mooi rond getal en een prima leeftijd als je het mij vraagt. Je wordt eindelijk niet meer als een jonkie gezien, maar ook nog niet als oud. Gewoon lekker van middelbare leeftijd en dat klinkt mij als muziek in de oren! Want ik heb er zó een hekel aan mensen zeggen; ja, maar jij bent nog jong.

Leestip: Mijn verjaardag van 2022!

Qua uiterlijk klopt dat misschien wel, maar mentaal zéker niet!! Wellicht ben ik een rare, maar dat soort uitspraken kán ik gewoon niet opvatten als een compliment, simpelweg omdat dat niet zo voelt voor mij. Aangezien ik in mijn leven veel heftige dingen heb meegemaakt, voel ik mij ouder dan mijn kalenderleeftijd aangeeft. Het voelt voor mij pas als een compliment als mensen waarmee ik omga (meestal zo’n 10 a 15 jaar ouder) zeggen dat ze helemaal geen leeftijdsverschil merken. Dat heb ik al regelmatig gehoord.

Wat ga ik doen?

Maar terug naar het onderwerp van de dag! Mijn verjaardag! Er is niks heerlijkers dan mijn verjaardag kunnen vieren samen met mijn Canarische vriendinnen. Die beiden hopelijk die dag werken (dat weet ik op moment van schrijven nog niet, ik schrijf dit artikel al eind augustus en die plan ik in). Van de ene weet ik vrijwel zeker dat ze werk, omdat ze altijd vrij is op maandag en dinsdag. En ik ben dit jaar op een woensdag jarig.

De andere werkt dan weer 4 dagen en dan heeft ze 2 dagen weekend, en dan weer 6 dagen en dan heeft ze 2 dagen weekend. Dus of zij werkt op mijn verjaardag, weet ik pas als ik op Gran Canaria ben. Maar anders komt ze vast wel ff gezellig langs! Gek als ik ben hoop ik dat ze beiden werken, zodat ik ze gewoon lekker de hele middag gezellig bij me heb. Natuurlijk is mijn moeder er ook gewoon bij.

Van tevoren bedenk ik altijd een planning van hoe ik mijn verjaardag wil doorbrengen. Natuurlijk gaan we eerst lekker ontbijten en daarna wil ik richting de oceaan gaan om even lekker met mijn voeten door de oceaan heen te lopen. Vervolgens is het dan tijd om te lunchen, maar ik heb op dit moment nog geen idee waar ik wil gaan lunchen. Misschien op de boulevard, of misschien gewoon lekker in onze accommodatie bij de meiden. Na de lunch wil ik dan gewoon lekker de hele middag met de meiden en mijn moeder lol maken. En van de dag genieten. Om dan vervolgens lekker te dineren (in het restaurant van onze accommodatie). En dan is de dag alweer om! Hoe ik de avond invul zie ik ter plekke wel.

Het is dan ook alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Dat vind ik echt altijd een énorme domper. Gewoon omdat ik het dan zó enorm gezellig gehad heb en weer zóveel gelachen heb. Dat heb ik thuis niet. En daarom wil ik ook nooit weg. Ik vind het ook altijd vreselijk als mensen dan zeggen; fijne terugreis! Want daar is niks fijns aan!! Voor mij dan 😉 Hoe goedbedoeld het natuurlijk ook is.

Ik hoor 100x liever; geniet nog even van je vakantie! Of iets in de richting van; je hebt het vast weer fijn gehad, op naar de volgende keer! Anders heb ik altijd het gevoel dat het er zo in gewreven wordt dat ik weer naar huis moet. En dat weet ik zelf ook wel, maar wil ik het liefst zo lang mogelijk ontkennen en verdringen. Het liefst neem ik die meiden mee naar huis! Dan hoef ik ze niet te missen! Het is altijd een beetje verscheurd worden. Mijn hart ligt daar en blijft daar, maar hier heb ik m’n moeder en oma waar ik ook niet zonder wil. Het voelt dan toch altijd weer een beetje of je uit elkaar getrokken wordt als je weer naar huis moet. Maar voor nu; adiós y hasta luego! Ik ga nog even lekker genieten!!!

Leestip: 34 alweer!

Hoe ziet jouw favoriete verjaardag eruit? En dan bedoel ik gewoon de dag zelf. Als je dat mag invullen en álles is mogelijk, wat zou jij dan het liefste doen?

35 alweer