Abonnementen delen

Abonnementen delen

14 februari 2021 3 Door Marìs

Nog een tip om geld te besparen is; abonnementen delen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Door een abonnement op een krant met iemand te delen, maar ook je abonnement voor bijvoorbeeld Netflix.

Abonnementen delen

Abonnementen delen

In mijn artikel van gisteren had ik het er al even kort over; abonnementen delen. In mijn geval is dat nu van toepassing op het abonnement voor de bibliotheek. Ja dat abonnement staat natuurlijk op een naam, maar er is geen haan die er naar kraait wie er met jouw biebpasje boeken leent.

Leestip: Fuck you money!

Daarom heb ik een gedeeld abonnement op dit moment. Wel ben je dan natuurlijk ook afhankelijk van de ander en of diegene het abonnement voort wil blijven zetten of niet. Zo niet, dan draai je wel weer alleen voor de kosten op. Dus hou ook dat in je achterhoofd. Wel kun je er dan natuurlijk altijd nog voor kiezen om het desbetreffende abonnement als nog op te zeggen, als je het teveel geld vindt.

Veel mensen doen het bijvoorbeeld als met hun Netflix abonnement, dat delen ze met een vriendin of familielid. Ik las een tijdje terug zelfs iemand die een internet abonnement deelt met een familielid wat naast haar woont. Hoe slim bedacht! Zo betaal je beiden niet zoveel geld en heb je er wel beiden plezier van. Dat lijkt mij ideaal. Mits het dan gewoon goed blijft werken allemaal natuurlijk.

Maar zo zou je het met heel veel abonnementen kunnen doen die je voor jezelf alleen te duur vindt. Neem nou bijvoorbeeld de krant. Wellicht vindt jij het heerlijk om ouderwets een papieren krant in je brievenbus te krijgen, maar de abonnementen wel erg duur geworden. Zoek dan iemand in je omgeving die een abonnement met jou zou willen delen! Dat scheelt je de helft van het geld. En daarna gooi je hem zo bij je buurman in de brievenbus. Als je samen doet met je buurman dan 😉

Je hebt natuurlijk altijd wel abonnementen waarbij het niet handig is, of dingen die je beter niet kunt delen met iemand anders. Maar dat kun je zelf bepalen. Ik vind het een slimme manier om weer wat geld te besparen.

Leestip: Hoeveel buffer hou jij aan?!

Welk abonnement zou jij willen delen en wat juist absoluut niet? Ik vind het ideaal om de kosten van het bibliotheek abonnement te kunnen delen!

Abonnementen delen