Fuck You Money

Fuck You Money

22 maart 2018 10 Door Marìs

Fuck You Money. Deze week wil ik het met jullie hebben over Fuck You Money. Wat houdt het in en wat kun je ermee?

Fuck You Money

Fuck You Money

Fuck You Money. Wat is dat eigenlijk? Dat is een term die ze in Amerika gebruiken voor het hebben van een bak met extra geld voor gebeurtenissen waarvoor je zo’n bak met extra geld nodig hebt.
Bijvoorbeeld je echtgenoot blijkt na een aantal jaren ineens een enorme hufter te zijn, maar jij werkt niet meer of je doet alleen nog maar vrijwilligerswerk. Dan heb je geld nodig om van die man te gaan scheiden. Want je zult vanaf dan zelf weer je vaste lasten moeten gaan betalen. En wanneer je zo’n bak met geld hebt kun je tegen die man zeggen; Adios! Ik ben weg!

Of stel je werkt bij een baas die eigenlijk een enorme hufter is en je gaat niet meer met plezier naar je werk. Je wilt wel ontslag nemen, maar ja… In deze tijd vind je niet zomaar even snel een nieuwe baan. Ook dan heb je veel geld nodig. Of tenminste. Dat zou handig zijn. Want wanneer je baas dan weer eens onmogelijk doet kun je zeggen: Doei!! Ik neem per direct ontslag! Hoe heerlijk voelt dat!

Maar soort dingen kun je alleen maar doen wanneer je F*ck You money spaart. Je kunt natuurlijk ook gewoon je bufferrekening zo vol mogelijk sparen, maar ja. Die heb je al nodig wanneer er iets in huis kapot gaat. Dus daarom zou het beter zijn om een aparte rekening te hebben voor dit soort gevallen. Zo hoef je nooit maanden lang ongelukkig door te gaan met het leven waar je zo ongelukkig van wordt. Maar je zegt gewoon: F*ck You!!

Zorg wel dat er genoeg geld op staat

Natuurlijk moet je er dan wel voor zorgen dat je van dat geld op die rekening minimaal 1 jaar rond kunt komen. Dat je er 1 jaar lang al je vaste lasten van kunt betalen. Want anders heeft het niet zoveel nut. Dus reken eens uit voor de grap hoeveel geld jij zou moeten sparen hiervoor. En maak die spaarrekening aan!

Oh en vind je ‘Fuck You Money’ nou niet zo’n leuke naam, dan mag je ook gewoon iets anders verzinnen 😉 Hoeveel je nodig hebt verschilt natuurlijk per persoon en per situatie. Dus dit kun je het beste zelf bepalen.

Leestip: Extra goedkoop wonen!

Heb jij Fuck You Money? Of zou je dit willen gaan sparen? Zelf heb ik het nog niet, maar ik heb wel laatst een extra spaarrekening geopend voor dit soort situaties. Alleen heb ik het ‘Freedom’ genoemd. Laat je mening hierover achter in de reacties!