Belasting ingevuld!

6 maart 2019 10 Door Marìs

Belasting ingevuld! Vanaf 1 maart staat het ingevulde formulier voor je klaar bij de belastingdienst. Ik wacht altijd tot dat moment om hem in te vullen. Gewoon omdat dat tijd scheelt en makkelijk is.

Belasting ingevuld!

Belasting ingevuld! Het is weer zo ver mensen! Je ingevulde belastingformulier staat weer klaar. Grotendeels ingevuld dan. Zelf wacht ik altijd tot dit moment, gewoon omdat het tijd scheelt en lekker makkelijk is dat het merendeel al ingevuld staat voor je. En vanaf 1 maart is dat zo.

Na die datum wil ik dan ook altijd zo snel mogelijk mijn formulier invullen om te zien hoeveel geld ik deze keer weer terug krijg. Nu had ik zelf dit jaar in mijn hoofd dat ik 350 euro terug zou krijgen. Want ik had 351 euro aan loonheffing betaald dit jaar en meestal krijg ik dat gewoon in zijn geheel weer terug.

Leestip: Hoe word ik rijk?

Ik was dan ook zeer onaangenaam verrast toen na het invullen van het formulier bleek dat ik nu ineens 185 euro moet terugbetalen. Echt te idioot voor woorden. Ze halen het ook altijd bij de mensen die al bijna niks verdienen. Mijn salaris van heel 2018 was maar net iets meer dan 8000 euro. In eerst instantie was ik dan ook flink pissig. Ik verdien al zo weinig en dan willen die schoften nog meer geld van me afpakken. Eerst was ik van plan om te wachten met insturen tot het laatste moment zodat mijn geld nog zo lang mogelijk van mij blijft.

Maar een dag later besloot ik dat dat eigenlijk nergens op slaat en dat ik dit liever zo snel mogelijk weer wil vergeten, dus dat ik het gewoon zo snel mogelijk ga insturen. Hoe eerder ik dan de brief krijg om te betalen hoe eerder het geld weg is en ik er niet meer aan hoef te denken en het weer achter me kan laten!

Leestip: Sparen lastig? Zo niet meer!

Krijgen jullie dit jaar geld terug of moeten jullie ook bijbetalen? En had je dat verwacht of was het een verrassing?