Belasting ingevuld!

Belasting ingevuld! Vanaf 1 maart staat het ingevulde formulier voor je klaar bij de belastingdienst. Ik wacht altijd tot dat moment om hem in te vullen. Gewoon omdat dat tijd scheelt en makkelijk is.

Belasting ingevuld

Belasting ingevuld!

Belasting ingevuld! Het is weer zo ver mensen! Je ingevulde belastingformulier staat weer klaar. Grotendeels ingevuld dan. Zelf wacht ik altijd tot dit moment, gewoon omdat het tijd scheelt en lekker makkelijk is dat het merendeel al ingevuld staat voor je. En vanaf 1 maart is dat zo.

Na die datum wil ik dan ook altijd zo snel mogelijk mijn formulier invullen om te zien hoeveel geld ik deze keer weer terug krijg. Nu had ik zelf dit jaar in mijn hoofd dat ik 350 euro terug zou krijgen. Want ik had 351 euro aan loonheffing betaald dit jaar en meestal krijg ik dat gewoon in zijn geheel weer terug.

Leestip: Hoe word ik rijk?

Ik was dan ook zeer onaangenaam verrast toen na het invullen van het formulier bleek dat ik nu ineens 185 euro moet terugbetalen. Echt te idioot voor woorden. Ze halen het ook altijd bij de mensen die al bijna niks verdienen. Mijn salaris van heel 2018 was maar net iets meer dan 8000 euro. In eerst instantie was ik dan ook flink pissig. Ik verdien al zo weinig en dan willen die schoften nog meer geld van me afpakken. Eerst was ik van plan om te wachten met insturen tot het laatste moment zodat mijn geld nog zo lang mogelijk van mij blijft.

Maar een dag later besloot ik dat dat eigenlijk nergens op slaat en dat ik dit liever zo snel mogelijk weer wil vergeten, dus dat ik het gewoon zo snel mogelijk ga insturen. Hoe eerder ik dan de brief krijg om te betalen hoe eerder het geld weg is en ik er niet meer aan hoef te denken en het weer achter me kan laten!

Leestip: Sparen lastig? Zo niet meer!

Krijgen jullie dit jaar geld terug of moeten jullie ook bijbetalen? En had je dat verwacht of was het een verrassing?

11 thoughts on “Belasting ingevuld!”

 1. Waar zit het verschil ten opzichte van voorgaande jaren dan in? Heb je er de aangifte van vorig jaar bij gepakt, om te zien waardoor dit verschil ontstaat? Zou ik toch zeker nog even doen, hopelijk staat er in de aangifte van dit jaar ergens een foutje, waardoor je nu moet betalen in plaats van terug krijgt. Je kunt je aangifte na indienen namelijk gewoon nog wijzigen.
  Ik heb het nog niet ingevuld, morgen maar eens doen, heb ik een vrije dag.

  1. Ik denk dat ik het inmiddels weet. Mijn vakantiegeld valt onder bijzonder tarief, daar is geen loonheffing vanaf gegaan. En aan het eind van mijn contract kreeg ik mijn gereserveerde vakantiegeld uitbetaald én vakantie uren die er nog stonden. Beiden vielen onder bijzonder tarief, waarschijnlijk is het daar mis gegaan. Beter had het bedrijf gewoon normaal loonheffing daarop ingehouden dan had ik wel geld terug gekregen. Jammer maar helaas! Niks aan te doen!
   Altijd lekker om te doen op een vrije dag, hopelijk krijg jij wel terug!

 2. Je kunt inderdaad het beste even nagaan waar het in zit. Verdiende je in 2017 nog minder. Het belastingstelsel is progressief. En ze halen het nu net niet weg bij die mensen die het minst verdienen. Jij betaald dus maar ca 500 euro belastingen op 8000 euro inkomsten, dat is nog geen 7% van je inkomsten. Best weinig wat mij betreft. Zodra je meer gaat verdienen, betaal je stukken meer, tot er van elke euro ongeveer 50% naar de belastingen gaat. Geheel terecht hoor, iets met zwaarste schouders……. In Nl hebben we goede voorzieningen die betaald moeten worden en daar draagt iedereen een beetje of iets meer aan bij. Wees blij dat kleine inkomens dus niet zo zwaar belast worden. Wat niet wil zeggen dat je niet mag nagaan waarom je nu meer betaalde. Onterecht betalen is niet nodig. Als je wel meer verdiende dan in 2017 dan klopt het ws wel. Succes!

  1. Inmiddels is de oorzaak wss gevonden. Vakantiegeld viel onder bijzonder tarief, daarover is geen loonheffing ingehouden. Toen ik uit dienst ging kreeg ik mijn gereserveerde vakantiegeld én de vakantie uren die er nog stonden uitbetaald, beiden vielen weer onder bijzonder tarief, waarschijnlijk is die laatste uitbetaling de boosdoener. Want daardoor is het over het hele jaar veel meer geweest dan het jaar ervoor.

 3. Gek lijkt me! Ik zou het inderdaad even vergelijken. En heb je ook wel al je aftrekposten ingevuld? Giften, hypotheek, ziektekosten etc?
  Als je bijv. geld verdient met bloggen, kun je een deel van je internetkosten hiervoor aftrekken van de belasting. Ik verdiende bijna 500 euro met bloggen, euroclix, panelwizard etc. Als aftrekposten kon ik 180 Euro weer invullen dus mooi meegenomen.
  Zie hieronder wat meer info: https://www.simpelrijkleven.nl/2019/01/bloginkomsten-belastingaangifte-2019.html

  1. Inmiddels is de oorzaak wss gevonden. Vakantiegeld viel onder bijzonder tarief, daarover is geen loonheffing ingehouden. Toen ik uit dienst ging kreeg ik mijn gereserveerde vakantiegeld én de vakantie uren die er nog stonden uitbetaald, beiden vielen weer onder bijzonder tarief, waarschijnlijk is die laatste uitbetaling de boosdoener. Want daardoor is het over het hele jaar veel meer geweest dan het jaar ervoor.
   Heb geen aftrekposten helaas. Hypotheek staat niet op mijn naam, dus valt af. Ziektekosten was alleen eigen risico een heel klein stukje en krijg je ook niet terug. Ik verdiende niks met bloggen (dit jaar pas mijn eerste uitbetaling gehad). Maar sta ook niet geregistreerd bij de kvk dus snap ook niet hoe zoiets werkt dan met aftrek kosten, staat zo vaag op internet. Aangezien je internet ook gewoon privé gebruikt.. Hoe weet je nou wat je kunt aftrekken en hoeveel? Want bijvoorbeeld de internet rekening staat ook niet op mijn naam. Kun je dan überhaupt wel wat aftrekken? Is wellicht handig voor mij om te weten voor komend jaar.

 4. Ik heb ook geen kvk. Maar extra inkomsten moet je altijd opgeven bij ‘overige inkomsten’ als je belastingaangifte doet.
  Dus ik vulde daar 3 soorten in, panelwizard, euroclix en Google adsens. Dan het bedrag erbij.
  Dan bij de volgende vraag of je nog kosten had die je mag aftrekken. In mijn geval is internet voor privégebruik maar ook om deze inkomsten te kunnen krijgen. Dus kon ik die voor 50% aftrekken (dus 180). Hierdoor neemt de BD maar netto 320€ als extra inkomsten voor mij.
  Als het internet niet op jouw naam staat of je er niet aan meebetaald kun je het niet aftrekken.

  1. Aha ik dacht dat je alleen dingen mocht aftrekken als je echt geregistreerd stond. Dus thanks voor de info! En hoe zit dat dan met een laptop? Die is ook half zakelijk en half privé dan. Mag je dat bedrag dan ook door 2 delen en dan door het aantal jaar dat je ermee doet of zo?
   En stroom heb je ook nodig.. anders kun je je laptop niet opladen. Mag je daar dan ook de helft van invullen als aftrekpost? (als het op jouw naam staat). Wel goed om te weten, dan laat ik in het volgende huis gewoon het internet op mijn naam zetten! Ga niet extra veel belasting betalen als ik dat op die manier kan voorkomen.

   1. In het artikel wat ik noemde staat ook wat uitgelegd over de laptop. Zelf heb ik die nooit afgetrokken trouwens. Ik had ‘m al prive dus niet aangeschaft voor de blog.

    1. Ja ik had het gelezen alleen kon ik daar niet uit opmaken of je dat bedrag dan jaarlijks kan aftrekken of dat je dat zou moeten delen door het aantal jaar die je met de laptop doet.
     Deze heb ik natuurlijk ook gewoon privé aangeschaft, maar wel expres een macbook zodat ik hem makkelijk mee op reis kon nemen en destijds nog video’s kon editen en op reis kon bloggen. Daarnaast had ik toen een andere blog die inmiddels niet meer bestaat, zonder zou ik ook niet kunnen bloggen en die spaarsites doen. Dus gebruik je (ik) hem wel zakelijk. Lijkt mij dat hij daardoor wel gewoon aftrekbaar is. Maar dat soort regeltjes vind ik echt veel te ingewikkeld, want dat is nergens duidelijk terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *