Blijven groeien

Blijven groeien

29 oktober 2020 3 Door Marìs

Het is goed om altijd te blijven groeien. Mentaal gezien. Je groeit dan op persoonlijk vlak, maar ook op financieel vlak.

blijven groeien

Blijven groeien

Blijven groeien is ook een doen van mij. Op mentaal vlak dan dus. Want zodra je groeit als persoon, groeit jouw geest mee en sta je weer open voor nieuwe dingen.

Leestip: Hoeveel rijker ik geworden ben!

En omdat je open staat voor nieuwe dingen, of omdat je ervoor open staat om te groeien, bereik je meer. Je bereikt dan meer in je leven op diverse gebieden. Eigenlijk op elk gebied waarin je maar wilt groeien, kun jij ineens een groeispurt doormaken. Zeker ook op financieel gebied.

Dit komt doordat je jezelf open stelt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zomaar ineens veel nieuwe ideeën krijgen over wat je wilt met je leven, over je bedrijf, of over hoe je wilt omgaan met je geld.

Je hoort vaker dat mensen hun leven ineens helemaal omgooien. Soms geven ze dan ook als reden aan dat ze gegroeid zijn. Zelf sta ik ook open voor groei. Dit kun je op diverse manieren doen.

Je kunt vaak naar anderen luisteren om ervan te leren op verschillende vlakken. Of een studie/ cursus volgen, maar ook kun je iets anders nieuws gaan ondernemen. Ook is het mogelijk om een eigen onderneming te beginnen, terwijl je dat nooit eerder gedaan hebt. Of gewoon heel simpel boeken lezen waarvan je iets kunt leren. Of waardoor je nieuwe ideeën krijgt op wat voor gebied dan ook.

Zelf lees ik regelmatig boeken, soms op gebied van zelfontwikkeling, maar vaker nog op het gebied van geld. Want dat vind ik maar wat interessant. Daarnaast heb ik ook diverse cursussen gevolgd en in de toekomst zal ik dat ook zeker blijven doen. Zo volgde ik bijvoorbeeld een cursus binnenhuisarchitectuur en Spaans. De cursus budgetcoach staat nog op mijn lijstje van cursussen die mij interessant lijken om te volgen.

Maar ook levenservaring kan ervoor zorgen dat jij mentaal groeit. Daar hoef je niks voor te doen, dat komt vanzelf. Ook al is dat niet altijd even leuk. Vaak zijn de minst leuke momenten groeimomenten.

Leestip: De investeringen en beleggingen!

Nu vraag ik mij af: sta jij open voor mentale groei? En ben je daar bewust mee bezig, of niet?

blijven groeien