Cadeautjes tijd

Cadeautjes tijd

20 november 2021 5 Door Marìs

Het is weer cadeautjes tijd! De feestdagen zijn weer volop in aantocht, dus geven veel mensen ook weer veel geld uit aan cadeautjes. Nu ben ik benieuwd naar jullie.

Cadeautjes tijd

Cadeautjes tijd

Het is alweer cadeautjes tijd, de tijd gaat snel en voor je het weet is het alweer 2022! Nu ben ik benieuwd voor welke gelegenheden jullie dit jaar cadeautjes gaan kopen. In welke samenstelling vier je dit? Kinderen? Van welke leeftijd? Of volwassenen onder elkaar? Met hoeveel mensen in totaal? En heb je een budget, of een bepaald aantal cadeautjes?

Leestip: Kosten kerstcadeaus van 2021!

In Nederland kennen we natuurlijk vooral Sinterklaas en Kerst waar er cadeautjes gegeven worden, maar in Spanje geven ze bijvoorbeeld met Kerst geen cadeautjes, dat doen ze tijdens de 3 koningen! Nu ben ik benieuwd tijdens welke feestdagen gedurende het jaar jullie aan cadeautjes doen. En uit welke cultuur dat komt, als het anders is dan Sinterklaas en Kerst.

In welke samenstelling vier jij Sinterklaas of Kerst, of de andere feestdag(en) waarbij je cadeautjes aan elkaar geeft? Verjaardagen tellen hierin even niet mee. Dat is natuurlijk wel een feestelijke dag, maar geen officiële feestdag 😉

Zelf vier ik bijvoorbeeld geen Sinterklaas. In het verleden mocht ik ooit kiezen of ik Sinterklaas of Kerst met cadeautjes wilde vieren. In het begin koos ik voor Sinterklaas zodat ik eerder in het jaar mijn cadeautjes had, maar later heb ik dit omgewisseld voor kerst, omdat ik een kerst zonder cadeautjes toch wel erg kaal vond. Voor mijn gevoel ontbrak er iets bij de kerst zonder cadeautjes. Als kind ben ik namelijk opgegroeid met zowél lekker eten en met familie samen zijn als met cadeautjes. Mijn ene opa en oma maakten altijd een groot feest van zowel Sinterklaas als Kerst. Ze kochten het hele jaar al cadeautjes in voor alle kleinkinderen. Daar heb ik dus mooie herinneringen aan overgehouden.

Kerst vieren wij daarom dus met zowél lekker eten als cadeautjes, dat maakt het voor mij echt compleet. Ik vier het altijd samen met mijn moeder. Wij zijn dus met zijn 2en en kopen cadeautjes voor elkaar. We hebben niet persé een vast budget hiervoor. Mijn moeder heeft meestal wel een maximaal bedrag in haar hoofd voor haarzelf wat ze dat jaar wil uitgeven. En ik heb zelf los van haar budget ook per jaar een bedrag in mijn hoofd wat ik dat jaar kan en wil uitgeven.

Wel hebben we altijd een minimum van 5 cadeautjes per persoon, anders zijn we wel héél snel klaar met uitpakken, dat vinden we niet leuk, want we willen wel de tijd hebben om er écht van te genieten en meerdere keren verrast te worden. Het kan dus zo zijn dat ik een jaar meer uitgeef aan cadeaus dan mijn moeder, maar andersom is ook mogelijk. Dat maakt ons niet uit. Het gaat om het gebaar.

Leestip: Extra geld in december!

Vertel! Welke feestdag(en) vieren jullie met cadeautjes? Heb je een minimum aantal cadeautjes afgesproken, of een budget? Of misschien een combinatie daarvan? In welke samenstelling vier jij deze feestdag(en), kinderen/ volwassenen? 

Cadeautjes tijd