Lekker en luxe eten

Lekker en luxe eten

21 november 2021 3 Door Marìs

Gisteren had ik het over cadeautjes en vandaag over lekker en luxe eten. Want ook dat hoort een beetje bij de feestdagen. Luxe kan hierbij wat mij betreft ook betekenen dat je eens uitgebreid gaat koken, omdat je daar normaal geen tijd voor hebt. Interpreteer het, hoe jij wilt!

Lekker en luxe eten

Lekker en luxe eten

Het is ook weer de tijd van lekker en luxe eten, naast cadeautjes. Nu zijn er meerdere ideeën over wat luxe eten betekent. Wat mij betreft kan dit meerdere dingen betekenen. Het kan betekenen dat je (met een groepje mensen) eens uitgebreid gaat koken en/ of een meergangen diner klaar maakt. Het kan ook betekenen dat je juist uit eten gaat, maar ook dat je jezelf gewoon verwent met dingen die je erg lekker vind, maar wellicht wat duur. Of dat je naast gewoon eten veel hapjes hebt.

Leestip: Dit kreeg ik voor kerst 2020!

Met de feestdagen willen we in elk geval allemaal lekker eten. Dat is een ding wat zeker is. Meestal trakteer je jezelf (en mede-eters) op iets wat je erg lekker vindt, maar doorgaans niet zo vaak eet. Zelf gaan mijn moeder en ik altijd gourmetten. Dat is iets wat we leuk, lekker en gezellig vinden, maar elders in het jaar doen we dit eigenlijk nooit (met uitzondering van de afgelopen vakantie). We kopen dan allemaal dingen die we lekker vinden, maar wel zodat we niet onnodig veel teveel over houden. Inmiddels zijn we daar redelijk goed in geworden.

Voor ons is dat luxe. Wat we ook luxe vinden en lekker is om met de feestdagen bijzondere toetjes uit te kiezen die wij lekker vinden. De meeste daarvan hebben ze niet het gehele jaar in de winkels, dat maakt het ook extra bijzonder. Daarnaast vinden wij ook hapjes tussendoor lekker, of bijvoorbeeld kerstchocolade. ‘Snoepen’ rond kersttijd, zit er bij ons dus echt wel in, op diverse manieren. De laatste jaren doen we dat rond Sinterklaas daarom ook niet meer. Tenzij ik iets van mijn werk krijg, dan eet ik dat wel op.

Bij de kerstperiode hoort ook oud en nieuw een klein beetje bij. Ook voor oud en nieuw hebben wij het snoepen teruggebracht. Voorheen hadden we altijd veel teveel wat we helemaal niet op kregen, waardoor je dagen later nog steeds restjes aan het opmaken bent. Zonde als je het mij vraagt. We zorgen er nu voor dat we genoeg hebben voor de dag zelf (en ik pak stiekem de dag ervoor ook al als ik verse oliebollen gehaald heb). Op 1 januari is het dan wat mij betreft ook weer klaar met de pret. Mocht er toevallig nog een oliebol over zijn, eet ik die wel op, maar omdat we minder kopen dan voorheen, komt dit veel minder voor.

De momenten per jaar waarop wij dus echt uitpakken zijn kerst en oud en nieuw. En dan met kerst meer, omdat dit ook meerdere dagen betreft. Meestal vieren wij kerst op kerstavond samen en op eerste en tweede kerstdag zorg ik er dan voor dat ik nog wel lekkere toetjes heb en eventueel nog wat chocolade of een koekje voor tussendoor, maar dat is geen must.

Leestip: Cadeautjes tijd!

Welke feestdagen vieren jullie met lekker en luxe eten? Wat versta jij onder luxe eten?

Lekker en luxe eten