Christmas jar

28 december 2019 5 Door Marìs

Christmas jar. Vorig weekend zag ik de film ‘Christmas jar’, ik kende de film nog niet, maar het ging over een pot met geld die voor iemands deur werd gezet en op dat moment veranderde haar leven. Kort gezegd.

Christmas jar

Christmas jar. De film Christmas jar gaat over een jonge vrouw die graag een artikel wil schrijven omdat ze journaliste wil worden. Op een dag komt ze thuis rond de kerst en is er ingebroken in huis. Er komt een agent langs om de aangifte op te nemen en ineens ziet ze bij de voordeur in een hoekje een potje staan. Eerst denkt ze nog dat het verkeerd neergezet is. En wil ze rond gaan vragen of de pot van iemand anders is. Daarop zegt de agent dat niet iedereen van nature goed is en dat mensen ook ja kunnen zeggen terwijl dat niet zo is. Uiteindelijk houdt ze de pot met geld. Op de pot staat ‘Christmas jar’. De agent weet haar ervan te overtuigen dat het waarschijnlijk van iemand is die iets aardigs wilde doen.

Leestip: Doel extra inkomsten 2020!

Bij de krant waar ze werkt zijn ze nog op zoek naar hét artikel voor kerst. Maar niemand heeft een goed idee. Wanneer Hope weer op haar werk komt vertelt ze over de ‘Christmas jar’. En dat ze graag wil uitzoeken wie daar achter zit. Dat vind de baas een uitstekend idee en zo gaat ze op onderzoek uit.

Hoe de film verder afloopt moet je zelf maar zien 😉

Mooi idee

Maar het idee dat er mensen zijn die het hele jaar hun wisselgeld opsparen in een pot en dat anoniem aan iemand doneren vond ik wel erg mooi. En ja het is een film, maar hoe mooi zou het zijn als mensen dit in het echt ook zouden doen.

Degenen in de film die dit deden, deden dit bij mensen waarvan ze dan via via hoorden dat ze het nodig hadden. Dus het kwam altijd goed terecht. Het klinkt bijna als een sprookje, maar ik vind het oprecht een hele mooie kerstgedachte! Geld kan zoveel doen voor mensen die het echt nodig hebben.

Leestip: 1200 euro sparen voor 20 juni 2020 doe ik zo!

Wat vindt jij van dit idee om een pot met geld te vullen en het te geven aan iemand die het hard nodig heeft door het voor de deur neer te zetten, aan te bellen/ kloppen en dan weg te gaan?