Dankbaar zijn helpt je financieel verder

Dankbaar zijn helpt je financieel verder

25 augustus 2018 3 Door Marìs

Dankbaar zijn helpt je financieel verder. Vorige week konden jullie lezen dat ik me afvraag waarom mensen het niet gewoon allebei doen. Beleggen én aflossen. Deze week vertel ik jullie dat dankbaar zijn je financieel verder helpt. En hoe ik dat bedoel.

Dankbaar zijn helpt je financieel verder

Dankbaar zijn helpt je financieel verder. Wanneer je dankbaar bent voor al het geld wat je ontvangt en voor alles wat je in je bezit hebt, dan helpt dat je financieel verder. Want wanneer je dankbaar bent voor je geld en het respecteert ga je er anders mee om.
Dit geldt ook voor de spullen die je in je bezit hebt. Wanneer je je beseft dat je niet alle spullen van de wereld hoeft te bezitten en blij bent met wat je hebt, scheelt dat je een hoop geld.

Als je je geld respecteert en dankbaar bent voor wat je bezit, dan ga je er vanzelf beter over nadenken voordat je geld uitgeeft. Want elke euro die je uitgeeft aan onzinnige dingen is zonde. Je hebt er ten slotte hard voor gewerkt. Natuurlijk mag je ook genieten en leuke dingen doen van je geld, maar het is ook een sport om voor dat soort dingen dan steeds weer op zoek te gaan naar korting. Zo hou je net iets meer in je zak, of heb je net iets meer om uit te geven tijdens je uitje. Hierdoor ben je in totaal dan weer goedkoper uit. Wanneer je jezelf kunt beheersen dan 😉

En wanneer je blij bent met de spullen die je hebt, met de kleine dingen. Dan verdwijnt de behoefte om jezelf blij te maken door spullen te kopen. Leer waarderen wat je hebt en gebruik je het niet? Maak er dan iemand anders blij mee door het te verkopen of weg te geven.

Ik ben in de laatste 2 jaar, maar vooral in het laatste jaar heel erg daarin gegroeid/ veranderd. Vroeger was ik wel blij met mijn spullen, maar ik wilde altijd meer hebben en altijd hebben wat een ander ook had. Totdat ik er 2,5 jaar terug achter kwam dat niet alles wat een ander had mij blij maakte. En dat het dus ook vaak weggegooid geld was om datgene te kopen waar een ander wel zo blij mee was.

Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk denk ik nu na over elke aankoop die ik wil hebben. En of ik er blij van word. Hier schreef ik al eens een artikel over.
Ik ben er ook oprecht heel trots op hoe ik nu met geld om ga. Want voor mijn gevoel heb ik nu pas echt de waarde van geld leren kennen. En ik ben altijd elke dag weer dankbaar voor wat ik heb. Ik heb meer respect voor geld en daardoor hou ik ook meer geld over.

Hoe zit dat bij jullie? Helpt dankbaar zijn jou al financieel verder? Of zit je nog in een leerproces?