EINDELIJK extra budget!

Eindelijk extra budget. Eindelijk heb ik nu het extra budget binnen!! De aanvraag begon met 35.000 euro, dat werd afgewezen. Waar we nu op uitgekomen zijn? Dat lees je in dit artikel!

Eindelijk extra budget

EINDELIJK extra budget!

EINDELIJK extra budget! Begin juni overlegde ik direct met de financieel adviseur omdat ik al wist dat er extra geld nodig zou zijn, toen dacht ik nog aan 25.000 euro. Inmiddels kwam de adviseur in het ziekenhuis terecht waardoor we tijdelijk geen contact met hem konden krijgen. Ik wist in eerste instantie niet waarom er geen contact tot stand kwam, dus raakte een beetje in de stress.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2019!

Uiteindelijk toen de adviseur weer uit het ziekenhuis kwam en weer aan het werk ging, vertelde hij dus dat hij met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis terecht gekomen was. Heel naar dat soort dingen, ik heb zelf ooit longontsteking gehad en dat was geen pretje! Dus dat verklaarde alles.

In de tussentijd waren er allemaal extra kosten bij gekomen en ook onverwachte extra kosten, omdat de eerste klussers ons halverwege hadden laten zitten. Ze hadden niet afgemaakt voor hun vakantie wat afgesproken was. Het zou eerst al af zijn voor mijn verhuizing, lukte niet. Ok kan gebeuren, toen was de belofte; voor hun vakantie. Ok acceptabel.

Maar toen ook díé belofte niet nagekomen werd was ik er klaar mee. Als zij zich niet aan hun beloftes houden, dan hoef ik dat ook niet. Ik had niks getekend en dus schakelde ik andere mensen in die het afmaakten. Toen kon eindelijk mijn keuken geplaatst worden! En dat was maar net op tijd ook, want later die week werden het de warmste 2 dagen ooit gemeten!

Eerste poging

Omdat het dus duidelijk was dat de kosten een stuk hoger zouden uitvallen, probeerde ik eerst een lening speciaal voor verbouwing van 35.000 euro. Dat wees de bank meteen af. Toen vroeg onze adviseur aan de bank wat ze dan wel zouden accepteren. In de tussentijd zat ik in spanning af te wachten en toen ik weer geen contact kreeg met de adviseur dacht ik; shit, ik móét gewoon gaan betalen, want ik wil niet in de problemen komen. Toen werd ik écht paniekerig.

Leestip: Basis inkomen voor iedereen!

Uiteindelijk bleek dat hij problemen had met zijn telefoon en berichten niet ontving en een telefoontje van hem naar ons was ook niet aangekomen. Via onze makelaar (die ons de adviseur aanbevolen had) kregen we toen toch contact met hem. Dus toen wist ik dat alles goed was en dat hij er druk mee bezig was. Dat stelde een klein beetje gerust.

De lening staat (net als de hypotheek) ook op naam van mijn moeder, dit omdat zij gewoon een vast contract heeft met goed salaris en het niet erg vind om bkr geregistreerd te staan. En ik wel. Daarbij met mijn contract zou ik dat bedrag niet eens kúnnen lenen. Al zou ik dat gewild hebben.

29.000

Uiteindelijk zei de bank; 30.000 euro kunnen jullie lenen. Nou ook prima. Dus het contract werd getekend en teruggestuurd naar de bank. Vervolgens kregen we na het weekend ineens wéér een nieuw contract toegestuurd met wéér een lager bedrag. 29.000 euro. Trouwens nog steeds gewoon een lening speciaal voor de verbouwing van je huis. Dus weer werd het contract getekend en retour gestuurd naar de bank.

Begin deze week stond het geld dan EINDELIJK op de rekening! Echt wel de grootste opluchting, nu kon ik EINDELIJK de betaling doen waar iedereen op wacht. Gelukkig maar dat ik tussendoor geld van mijn salaris weg had kunnen zetten voor het huis én geld van oma kreeg voor de verbouwing. Daardoor kon ik alvast de nieuwe klussers laten beginnen. Dit is gewoon mijn oude vertrouwde klusser waarvan ik weet dat hij goed werk aflevert. En het is ook echt een verademing!

De reden dat ik niet meteen mijn vertrouwde klusser inzette was omdat hij op vakantie was en dus niet in staat was om mijn huis op tijd bewoonbaar te maken. Dus moest ik iets anders regelen. Maar ik ben blij dat hij het nu weer opgepakt heeft.

Wat de lening betreft. Dit is nu dus 29.000 euro, hiervoor wordt per maand 292,72 euro betaald (waarvan 192,72 door mij) en het gehele bedrag lossen we volgens het contract af in 11 jaar tijd (132 maanden). Zodra we in huis klaar zijn met klussen, gaan we natuurlijk direct zo snel mogelijk extra aflossen op de lening zodat we daar weer zo snel mogelijk vanaf zijn. Maar eerst moet het huis af.

Leestip: Extra geld verdienen via internet doe ik zo!

Ben jij wel eens overgestapt van klusser tijdens een verbouwing?

9 thoughts on “EINDELIJK extra budget!”

 1. Mag ik vragen hoeveel de rente is van de lening? Ik vroeg me af waarom je geen bouwdepot hebt genomen? Of kwam je daarvoor niet in aanmerking?

  1. 5,6% (even nagekeken in het contract). Duur dus.
   Er is al een bouwdepot geweest en er kon op dit moment niet meer geleend worden qua hypotheek.
   Daarom de persoonlijke lening speciaal voor verbouwing. Dat kon wel (raar hoe dat in elkaar zit, want dat is natuurlijk duurder dus zou je eerder zeggen dat dat juist niet zou kunnen)

 2. Omg dat je mam die hypotheek en extra lening op haar naam heeft staan zeg! Zou ik van mn leven nooit doen bij 1 van mn kinderen. Ik wil ze gerust helpen als ik kan en zoveel als ik kan. Maar zoiets? No way! Te veel risico voor mij.
  Ik zou ook nooit lenen voor verbouwingen…wij hebben in ons huis nog steeds de originele jaren ’60 keuken en badkamer zitten tot we genoeg gespaard hebben om deze te vervangen. Maar elk zijn eigen keuze natuurlijk.
  En ja, onze loodgieter liet ons ooit in putje winter 2 maand zonder verwarming of warm water zitten met twee baby s. Gelukkig vonden we een nieuwe loodgieter toen de nood het hoogst was. Verbouwen is nooit een pretje.
  Succes!

  1. Dankje! Voor haar weinig risico. Ze heeft zelf momenteel geen woonlasten. Ze zou het ook nooit gedaan hebben als ik gewoon gezond geweest was. Maar aangezien ik dat niet ben en alleen part time kan werken (en ook tussen schip en wal val, want geen recht op uitkering qua deels arbeidsongeschikt zijn). Wil zij zeker weten dat ik goed terecht kom in de toekomst als zij er niet meer is. Ik ben haar enigste kind.
   Lenen moest in dit geval wel. Anders zou ik nog jaren zonder badkamer zitten en dus niet kunnen douchen en wassen. Voordat we in zijn geheel 29.000 gespaard zouden hebben zijn we tig jaar verder. Nu kunnen we tenminste meteen alles afronden, is wel zo fijn! En daarna weer focussen op extra aflossen zodat de lening zsm ingelost wordt. Maar idd iedereen maakt andere keuzes, is ook prima toch!

   Jeetje wat heftig zeg zonder verwarming en warm water met 2 baby’s, fijn om te lezen dat jullie toen toch een andere loodgieter konden vinden! Klopt het spreekwoord toch weer he.. als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

 3. Ben het helemaal met Nina eens. Wat een risico loopt je moeder zeg! Je zult het best wel willen betalen allemaal, maar je weet nooit hoe het leven loopt. En als er ergens iets mis gaat, zit je moeder met de problemen.
  Wat ik me ook afvraag: staat het huis dan ook op naam van je moeder? Want het lijkt me sterk dat de bank een hypotheek afgeeft zonder onderpand op naam……

  1. Welk risico? Er is geen risico. Het huis staat idd op haar naam ja. Zij boft nu gewoon heel erg dat zij een vriend heeft die geen hypotheek meer heeft waardoor zij dus geen woonlasten heeft. Ze kan dus ook nooit met dubbele woonlasten komen te zitten. Mocht het uit gaan met haar vriend komt zij namelijk gewoon bij mij wonen. Normaal in deze tijden had ze dan in de shit gezeten, want hey woonruimte is niet te vinden, nu weet ze zeker dat ze dan onderdak heeft.
   Dus wat zou er mis moeten gaan dat zij met de problemen zit? Mocht ik komen te overlijden verkoopt ze het huis gewoon. Het is dan allemaal mooi opgeknapt. Dus veel meer waard dan wat wij nu betaald hebben.
   Als ik nu de lening mee tel en de hypotheek, die 2 bij elkaar is er 189.000 euro geleend terwijl deze huizen op dit moment verkocht worden (als ze af zijn) voor bieden vanaf 225.000 en verkocht worden voor zo’n 250.000 euro. Dus welk risico?
   Mocht er een crisis komen zakt de waarde wel, maar is er intussen ook alweer afgelost, dus de verhoudingen komen nooit 123 scheef te liggen. Kwestie van het vorige appartement in de crisis gekocht hebben en daardoor vette winst gemaakt hebben en dat in dit klushuis gestopt te hebben.
   Dus dat iedereen zo gechoqueerd doet over dat ze gigantisch risico zou lopen is echt onzin in dit geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *