Geld aantrekken met Feng Shui

Geld aantrekken met Feng Shui

15 april 2021 7 Door Marìs

Vandaag praat ik met jullie over geld aantrekken met Feng Shui. Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken.

Geld aantrekken met Feng Shui

Geld aantrekken met Feng Shui

Ik ben benieuwd hoe jullie aankijken tegen geld aantrekken met Feng Shui. Is het iets waar jij in gelooft of is het volgens jou eigenlijk juist complete onzin? Of iets er tussenin? Zelf geloof ik er niet persé in, maar sommige dingen pas ik wel toe, omdat ik mij daar persoonlijk gewoon prettig bij voel om dat te doen.

Leestip: Mijn overvloed!

Zelf ben ik niet bijgelovig. Wel geloof ik dat dingen met een reden gebeuren én ik heb al diverse keren gemerkt dat De wet van de aantrekkingskracht ook echt werkt, mits je ook de benodigde actie daaraan toevoegt. Een tijdje terug had een kennis het over Feng Shui en ik moest daar recent ineens weer aan denken, daarom zocht ik er wat dingen over op.

Feng Shui draait om een positieve sfeer in jouw woning creëren. Hiermee kun je welvaart (en dus ook geld) aantrekken zegt men. Wat dingen die zij benoemen zijn:

 • zorg ervoor dat je keuken schoon en opgeruimd is
 • je voordeur moet toegankelijk zijn, zodat het geld de weg naar jouw deur kan vinden
 • groen, rood en paars trekken geld aan, maar kies wel kleuren die bij je passen
 • Maar ook water (op een bepaalde plek in je tuin) trekt geld aan
 • verspil geen water
 • leg een mat bij je voordeur zodat jouw huis schoon blijft en mensen hun voeten schoon vegen voor ze binnen komen
 • zorg voor goede verlichting bij de voordeur voor de donkere uren
 • plaats planten bij je voordeur voor een beetje groen
 • zorg voor gouden kleuren in huis, dat trekt geld aan
 • hou je woning opgeruimd, doe overtollige spullen weg, daarmee maak je ruimte voor nieuwe dingen, zorg dus ook voor voldoende opbergruimte
 • Bevrijd jezelf van rommel, dat betekend dat je open staat voor nieuwe dingen

Mijn mening hierover

Zelf voel ik mij helemaal niet prettig bij rommel waar dan ook in huis. Ik wil altijd graag alles opgeruimd hebben, niet omdat ik erin geloof dat dat mij geld oplevert (tenzij ik spullen verkoop natuurlijk!), maar omdat dat rust uitstraalt.

Ook is een schoon huis natuurlijk wel erg fijn. Vooral de geur wanneer je net met je allesreiniger de boel schoongemaakt hebt vind ik heerlijk. Maar wel heb ik een hekel aan schoonmaken, dat is een puntje om bij stil te staan dat ik dat toch vaker moet doen.

Verspil geen water, want dan verspil je ook geld, zorg ervoor dat er water in je tuin is op een bepaalde plek (zuidoosten dacht ik?). Dat vind ik wel iets grappigs, want zoals ik mijn tuin ontworpen heb kómt er op die plek ook water in mijn tuin. Niet omdat ik hier persé in geloof, maar wel omdat ik het een mooie plek ervoor vind. En als dat ervoor zorgt dat er inderdaad extra geld binnen komt is dat heel mooi meegenomen!

Wat betreft de kleuren wordt het dan groen. Van de planten en het kunstgras wat in de tuin gaat komen. Ik kan me niet voorstellen dat rood, paars en groen geld aantrekken. Hoezo dan? Goud, daarbij kan ik me wel wat voorstellen, omdat dat staat voor rijke mensen, want goud is van oudsher duur/ veel geld waard. Al met al zie ik niet echt in waar deze regels vandaan komen en waarom dat zou moeten werken. Met hetgeen ik hierboven opnoemde.

Leestip: Hoe trek je veel geld aan?!

Heeft een van jullie ervaring hiermee? Of denk je; dit is echt complete onzin? Ik ben een beetje ertussenin. Ik geloof er niet persé in, maar mocht het wel werken, dan is het mooi meegenomen!